İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

TikTok Uygulaması Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Sosyal sistemlerin yeni fenomeni TikTok uygulaması, çok hızlı büyümesi ve ilginç videolarıyla uzun süredir gündemde yer alıyor. Çok genç bir kitleye sahip olan video, mizah içerikli dans videolarıyla ön plana çıkıyor. Tabi sadece bu tür değil, daha ilginç videolarla da karşılaşabilirsiniz. Eğer TikTok uygulaması henüz keşfetmiş iseniz, video çekme, videoları kaydetmeyle ilgili yazımızı okumanızı öneriyoruz. İyi okumalar diliyoruz.

TikTok Nasıl Kullanılır

TikTok uygulaması günümüzün en çok ilgi çeken sosyal medya uygulamalarından biri olarak günden güne kitlesini artırmaya devam ediyor. 7’den 70’e herkes bir şekilde TikTok’tan haberdar. Bu popüler uygulamayı henüz kullanmayan birçok kişi nasıl kullanıldığını ve TikTok ile ilgili küçük detayları merak ediyor. Aslında TikTok’u kullanmak oldukça kolay. TikTok’u kullanırken dikkat etmen gereken küçük detayları bu yazıda kaleme aldık. Yazımızın devamında TikTok’u A’dan Z’ye nasıl kullanabileceğini açıklıyoruz. TikTok ile ilgili tüm küçük detayları öğrenmek için okumaya devam et!

TikTok’u İndirme

TikTok kullanmaya başlamanın ilk adımı TikTok uygulamasını cep telefonuna indirmek. Uygulamayı başarıyla indirdikten sonra yeni bir hesap oluşturarak TikTok’u keşfetmeye başlayabilirsiniz. TikTok’u kolaylıkla Android ve IOS cihazlarınıza indirebilirsiniz. Bunu yapmak için Android ve IOS için derlediğimiz basit adımları takip edebilirsiniz.

Android Cihazlarda TikTok’u İndirme

Android Cihazlarda TikTok’u İndirme

  • Google Play Store’a tıklayın.
  • Uygulamalar arasında TikTok’u aratın.
  • İndir seçeneğine tıklayarak indirme işleminizi hemen başlatın.
IOS Cihazlarda TikTok’u İndirme

IOS Cihazlarda TikTok’u İndirme

  • Apple cihazınızda App Store’a giriş yapın.
  • Arama barına TikTok yazarak uygulamaya ulaşın.
  • İndir seçeneğine tıkladığınızda indirme işleminiz hemen başlayacaktır.

Bu kolay adımları takip ederek TikTok uygulamasını cep telefonunuza hemen indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra yeni hesap oluşturarak kayıt işlemlerinize başlayabilirsiniz.

TikTok’ta Hesap Oluşturma

TikTok uygulamasını başarıyla cep telefonunuza indirdikten sonra kayıt işlemine geçebilirsiniz. Uygulamaya giriş yapmak için öncelikle bir email hesabı ile giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı bilgilerinizi girerek ve daha sonra cep telefonu ya da email doğrulamanızı tamamlayarak başarı ile TikTok hesabınızı oluşturabilirsiniz. TikTok hesabı oluşturmanın bir diğer yolu da kullanmakta olduğunuz diğer sosyal medya hesaplarınızla giriş yapma seçeneği ile TikTok’a kayıt olabilirsiniz. Böylece kayıt aşamasını kolayca atlayarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. Sizin için daha uygun olan seçeneği belirleyerek kolaylıkla TikTok hesabınızı oluşturduktan sonra yapmanız gereken tek şey TikTok’un sonsuz dünyasında bir keşfe çıkmak! TikTok hesap oluşturma ile ilgili sorularınız ve merak ettikleriniz var ise TikTok Yardım sayfasına bir göz atabilirsiniz.

TikTok’ta Neler Yapılır

TikTok’ta başarıyla hesap oluşturduktan sonra uygulamada neler yapabileceğinizi merak ediyor olmalısınız. Bu başlığımız altında TikTok’u daha iyi anlayabilmeniz için neler yapabileceğinizi konuşuyor olacağız. TikTok her ne kadar çok basit bir uygulama gibi gözükse de daha önce hiç kullanmamış kişiler için ilk etapta oldukça karışık gelebilir. Bu yüzden TikTok’ u daha efektif şekilde kullanabilmeniz için küçük detayları sizinle paylaşıyor olacağız. TikTok ile ilgili merak ettiğiniz her soruyu cevaplıyoruz.

TikTok'u Keşfetmek

TikTok’u Keşfetmek

TikTok kullanırken yapabileceğiniz birçok seçeneğiniz bulunuyor. Uygulamayı yalnızca eğlence amaçlı kullanabilirsiniz ya da TikTok için ilgi çekici içerik üreten hesaplardan biri de siz olabilirsiniz.

Video İzleme

TikTok üzerinde yalnızca yeni içerikleri izlemek ve gezinmek için takılabilirsiniz. Bunu yapmak için özellikle hesap açmanıza gerek yok ancak TikTok’un tüm özelliklerinden faydalanabilmek ve daha rahat gezinebilmek için bir hesap açmak daha iyi olacaktır. Ana sayfadakı sonsuz içerik akışında video izlemenin keyfini çıkarabilir, özellikle takip etmek istediğiniz TikTok içerik üreticilerini takip edip içeriklerine daha kolay ulaşabilirsiniz.

İçerik Üretme

Bir diğer seçenek olarak TikTok’ta aktif şekilde içerik üretebilirsiniz. Tüm trendleri yakından takip ederek kendi video içeriklerinizi oluşturup kolaylıkla paylaşabilirsiniz. TikTok’ta içerik üretici olarak kitlenizi büyütürseniz ayrıca para kazanma imkanına da ulaşabilirsiniz.

TikTok Video Çekme

TikTok uygulamasında video çekmek aslında çok basit. Ancak uygulamaya henüz yeni üye olduysanız, birazcık zorlanabilirsiniz. Bu nedenle hiç zorlanmayın diye, size bu yazıyı hazırladık. İşte size TikTok videoları nasıl çekilir adımları:

TikTok Video Çekme
  •   İlk olarak yapmamız gerekeni, yani uygulamayı açma işlemini yapmamız gerekiyor.
  •   Uygulama açıldığında sizin de far edebileceğiniz alt bölümde + simgesi bulunuyor.
  •   Bu simgeye bastıktan sonra zaten karşımıza video ekranı çıkacak. Artık sizde ortada yer alan kırmızı butona basıp, kısa video çekimine başlayabilirsiniz.

TikTok Video Kaydetme

TikTok kullanıcılarının belki de en çok merak ettikleri soru, başkalarının videolarını nasıl galeri bölümüne kaydederim oluyor. Şimdi TikTok video kaydetme sorunuza hemen cevap verelim. Adım adım takip ederek, artık sizde rahatça istediğiniz videoyu galeri bölümüne kaydedebilirsiniz.

  •  İlk yapmanız gereken şey indirmek istediğiniz videonun bağlantısını kopyalamak olacak. Hemen ardından dikey konumda ekranın alt kısmında yer alan ‘Paylaş’ simgesini buluyoruz.
  •   Paylaş butonuna tıkladıktan sonra karşınıza bir pencere çıkacaktır. Buradan ‘bağlantıyı kopyala’ diyoruz. Sizde bu görünmüyorsa ekranınızı sola doğru kaydırın, görünecektir.
  •   İndirmeye çalıştığımız video bağlantısını kopyaladıktan hemen sonra, TikTok uygulaması açıyoruz ve hemen ardından arama kutucuğuna bu bağlantı adresini yapıştırıyoruz. Arama butonuna tıklıyoruz.
  •   Bir başka pencere açılıyor. Buradan da ‘Download Video’ seçeneğine basıyoruz. Artık video galeriye inmeye başlıyor.

TikTok Video Kırpma

İnsanlar ünlü olmak adına video çekiyor, paylaşıyor ve takipçi sayılarını artırıyorlar. Uygulama içerisinde TikTok video kırpma sorusu da çok sorulmaya başladı. TikTok video kırpma işlemleri için android üzerinden bazı programlar indirebilirsiniz. Bunlar; InShot, Funimate, Timbre şeklinde ilerliyor.

TikTok’ta Ünlü Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

TikTok uygulamasını keşfettiğinizde etrafınızda birçok fenomenin olduğunu görebilirsiniz. Sizde onlardan biri olabilir misiniz? Tabi ki evet. Sadece biraz istemeniz yeterli. Bu arada TikTok için takipçi satın alarak sesinizi çok daha çabuk çıkarabilirsiniz. Yani çok daha erken bir ‘TikTok Ünlüsü’ olabilirsiniz. TikTok fenomeni olmak için takipçilerinizi hızla arttırmanız gerekmektedir. TikTok etkileşim attırma yolları hakkında blog yazımızı okuyarak fikir edinebilirsiniz. Takipçi kitlenizi hızla büyütmek için TikTok takipçi satın al seçeneğini denemeyi düşünebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda TikTok kullanmaya yeni başlayanlar ve başlayacaklar için popüler sosyal medya uygulamasıyla ilgili tüm detayları inceledik. Siz de bu makaleyi rehber olarak alarak TikTok kullanmayı kolayca öğrenebilir ve tadını çıkarabilirsiniz. TikTok ve sosyal medya ile ilgili tüm merak ettiklerinizi öğrenmek için bizi takip etmeyi unutmayın. Bir sonraki TikTok içeriğimizde görüşmek üzere!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

TikTok Fenomeni olmak için yapmanız gereken ilk olarak kaliteli içerikler üretmenizdir. Bu sayede içerikleriniz daha fazla dikkat çeker ve etkileşim oranınız yüksek olur. Ayrıca instatakipci.com sitemiz üzerinden TikTok profilleriniz için takipçi,beğeni ve izlenmeler satın alabilirsiniz ve hızlı bir şekilde popüleritenizi yükseltebilirsiniz.

TikTok çok yüksek kullanım oranına sahip bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu yüzden TikTok üzerinde popüler ve Fenomen olmak sizlere tanınırlık kazandırır. Kısa süre içerisinde kendi hayran kitlenizi oluşturursunuz. Bu sayede TikTok profilinizde reklamlar verebilir ve para kazanabilirsiniz.

Android için Google Play Store arama çubuğuna TikTok yazıp tıklayın daha sonra indirme tuşuna basın.

Uygulamayı hem bilgisayarınızdan hem telefonunuzdan ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Sınırlı görüntüleme modu sayesinde TikTok her bireye uygun olmayan içerikleri kısıtlayabiliyor ve yorumları filtreleyerek izin verilmeyen kelimleri ve istenmeyen yorumları kısıtlayabiliyor. Gizlilik ayarları ile de sizleri kimin takip edebileceğini düzenleyebiliyorsunuz fakat yine de uygulamayı kullanırken dikkatli olmaya ve kişisel verilerinizi diğer kullanıcılarla paylaşmamanızda fayda var.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
TikTok Uygulaması Nedir ve Nasıl Kullanılır? Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. nisanur
    nisanur

    nasıl para kazanılıyor

  2. DORUK
    DORUK

    Tamam

  3. Yagmur
    Yagmur

    teşekkürler

  4. Zeynep Berra
    Zeynep Berra

    Neden video göndermediniz

  5. Zeki Bagci
    Zeki Bagci

    Tiktok uygulamasının nedir ve nasıl kullanılıcağı ile ilgili güzel bir yazı ben açıkçası bu bloğu incelemeden önce nasıl video çekilir bilmiyordum teşekkür ederim

  6. Mehmet Yurtseven
    Mehmet Yurtseven

    tiktok uygulaması nedir videoların nasıl cekilecegi ile ve nasıl kullanılacağı ile alakı güzel bir blog yazısı teşekkürler