İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Tinder Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tinder nedir? Tinder nasıl kullanılır? Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Tinder, yeni insanlarla tanışmak isteyen, sosyal çevresini genişletmek isteyen veya gittiği şehir veya ülkelerde kolayca arkadaş bularak çevre edinmek, yakınlık kurmak isteyen kullanıcılar için hizmete sunulmuş bir flört uygulamasıdır. Sohbet etmekten çekinen veya istediği kişiyi kolayca bulmak isteyen kişiler için son derece fayda sağlayacak bir uygulamadır. Tinder uygulaması nedir, ne işe yarar sorusunun kısaca cevabı bu şekildedir. Tinder uygulaması Google Play Store üzerinden ya da App Store üzerinden kolaylıkla indirebilirsiniz.

Tinder Ne Demek?

Tinder uygulamasının kullanım mantığı özetle şu şekildedir; Öncelikle uygulama üzerinden beğenilen kullanıcılar seçilir ve karşı tarafın da beğenmesi beklenir böylece eşleştirme gerçekleşmiş olur. Aksi takdirde beğendiğiniz bir profilden sizin profilinize beğeni gelmezse bu kişi ile eşleşme sağlanamaz ve bu nedenle sohbet başlatılamaz. Fakat beğendiğiniz kullanıcı da sizin profilinizi beğenirse böylece eşleşme sağlanır ve ancak bu şekilde sohbet edilebilir. Beğenileri görme butonu üzerinden profilinizi beğenenleri görebilirsiniz. Uygulamanın bir diğer özelliği ise lokasyon belirleyebilme özelliğidir bu sayede bulunduğunuz bölgeyi seçerek, bu bölgeye 1 km yakınlıkta olan tüm kullanıcı profillerini karşınıza çıkarabilirsiniz. Profilleri inceleyerek beğeni yapabilir ve eşleşme oluşmasını bekleyebilirsiniz. Ayrıca yaş filtresi uygulayarak kendi yaşınıza yakın kişilerin karşınıza çıkmasını da sağlayabilirsiniz.

Tinder Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tinder Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tinder nedir, nasıl kullanılır?” konusu ile ilgili taktikleri sizlerle paylaştık. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Tinder flört uygulaması ile ilgili sık sorulan sorulardan bir tanesi uygulama ücretli mi sorusudur. Uygulama ücretsizdir başka bir deyişle uygulamayı, telefon veya tabletinizden kullanmak için, Play Store veya App Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bilgisayarınızdan kullanmak için ise, Tinder.com üzerinden giriş yapmanız yeterli olacaktır.
  • Tinder uygulaması, IOS 8, Android 4.4 ve daha yeni sürümleri, tüm web tarayıcılarının en son sürümlerini destekliyor.
  • Tinder 190’dan fazla ülkede aktif olarak kullanılmaktadır bundan dolayı siz de dünyanın neresine giderseniz gidin yalnız kalmayacak ve sizinle tam eşleşme sağlayan kişilerle tanışma fırsatına sahip olacaksınız.
  • Tinder’ı aktif olarak kullanmayan kişilerin karşınıza çıkmasını engellemek veya beğeni sınırlamasını kaldırmak için Tinder Plus kullanmalısınız. Abone olmak için sol üst köşede bulunan profil simgesine tıklayın, buradan; ‘Ayarlar’ kısmına tıklayın ve Tinder Plus al / Tinder Gold al seçeneği ile plus üyelik alabilirsiniz.

En düşük yaş sınırlamasının 18 olarak belirtildiği Tinder uygulamasına kayıt olmak için belirtilen adımları sırasıyla incelemeniz gerekiyor. Yaş bilgisi girilirken, hile yapan kullanıcıların hesapları silinecek ve bir süre hesap açamayacaklardır.

Tinder’a Nasıl Kayıt Olunur?

Tinder uygulamasına kayıt olmak için aşağıda belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • Tinder uygulamasını telefon veya tabletinize indirebilirsiniz. Tarayıcıdan giriş yapmak için ise Tinder sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Facebook, g-mail veya telefon numarası ile giriş yaparak bilgilerinizin otomatik olarak doldurulmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tüm erişimlere izin verebilirsiniz. Tinder uygulaması hiçbir şekilde Facebook, g-mail üzerinden bir paylaşım yapmaz veya hiçbir bağı olmaz. Yalnızca profil bilgilerinizi Tinder’a otomatik olarak yükler.
  • Ancak Facebook ya da g-mail ile giriş yapmak istemiyorsanız, ‘telefon numarası ile oturum aç’ seçeneğine tıklayarak oturum açabilirsiniz ve profil bilgilerinizi tek tek doldurabilirsiniz. Yine Tinder’a gerekli erişim izinlerini vererek kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Profil simgesine dokunarak, profil fotoğrafının yanında bulunan kalem simgesine tıklayın ve ‘bilgileri düzenle’ kısmından tüm profil bilgilerini doldurabilirsiniz. İsterseniz ayarlar kısmından, ilgi alanı nasıl silinir sorusunun yanıtını da bulabilirsiniz.
  • Uygulamanın ‘keşfet’ bölümü, diğer kullanıcıları görmenizi sağlıyor. Bu kısımda karşınıza çıkan profilleri; yaş, cinsiyet ve uzaklık gibi kriterlere göre belirleyerek filtreleyebilir ve istediğiniz tipteki kullanıcıların karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Keşfet kısmı, diğer kullanıcıları kaydırmanızı sağlayan bölümdür. Burada hiçbir kullanıcıya görünmek istemiyorsanız, keşfet kısmını kapatabilirsiniz. Bu kısım kapalı olsa bile eşleşmelerini görmeye devam edecek ve onlarla yazışabileceksiniz. Keşfet kısmını kapatabilmek için, ayarlar ve keşfet kısımlarına sırasıyla tıklayarak kolayca yapabilirsiniz.

Tinder Benzeri Uygulamalar Var mı?

Tinder flört uygulaması olarak dünyadaki en popüler uygulamadır ama tekel değildir. Tinder benzeri uygulamalar da mevcut. Tinder popüler olarak bilinen bir uygulamadır ancak kaliteli ve Tinder dışında aynı hizmeti sağlayan uygulamalar da tabi ki var. Bu uygulamalardan birkaç tanesini sizler için araştırdık.

İşte diğer arkadaşlık uygulamaları:

  1. Azar: Bu uygulama, eşleştiğiniz kişilerle görüntülü olarak görüşebildiğiniz ve tanışabildiğiniz bir uygulamadır. Partnerinizi dünyanın neresinde olursanız olun, görerek ve sesini duyarak bulabilirsiniz. Görüntülü konuşabilme özelliği hem uygulamaya olan güveni arttırmış hem de kullanıcı sayısını arttırmıştır. Azar uygulamasını, Android ve IOS cihazlarınıza kolayca indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
  2. Badoo: Kullanımı oldukça basit ayrıca bu uygulamada, lokasyon filtresi yaparak kolayca sosyal çevrenizi oluşturabiliyorsunuz. Yüksek kullanıcı sayısına sahip uygulamayı tarayıcı üzerinden de basit bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
  3. Tingle: Tingle uygulaması da sık kullanılan flört uygulamalarından biridir ve kullanımı oldukça basittir. Bu uygulama üzerinden mesajlaşabiliyor, ses kaydı gönderebiliyor ve böylece karşıdaki kullanıcı ile görüntülü sohbet başlatabiliyorsunuz.
  4. Pure: “Problemleriniz ile terapistiniz ilgilensin, Pure eğlenmenizi sağlayacak” sloganıyla birçok kullanıcının kalbini fetheden çöpçatanlık uygulaması Pure, havalı uygulama tasarımı ile öne çıkmaktadır. Bu uygulama kaliteli bir uygulamadır fakat ücretli olarak kullanıma sunulmuştur. Ancak ilk 1 ay ücretsiz deneme hakkını da tanımaktadır.
  5. Happn: Happn uygulaması, özellikle aynı lokasyonda bulunduğunuz kullanıcılar olduğunda size bildirim gönderiyor. Bu açıdan bakıldığında son derece kullanışlı olan uygulama, popüler flört uygulamaları arasında yer almaktadır.

Tinder dışında çok fazla flört uygulaması bulunuyor fakat Tinder en popüler olanı, ücretsiz ve çok fazla kullanıcı sayısına sahip olduğu için Tinder uygulamasının bilinilirliği yüksektir.

Tinder Bilgisayarda Kullanılır mı ?

Tinder Bilgisayarda Kullanılır mı ?

Dünyanın en popüler flört uygulaması olarak bilinen Tinder, Türkiye’de de kullanım alanını genişletmiş ve birçok kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. Kullanımı çok basit ve eğlenceli olan Tinder uygulaması bilgisayardan da çok kolay bir şekilde kullanılmaktadır. İster telefon veya tabletinizde olduğu gibi uygulama indirin isterseniz de tarayıcınız üzerinden kolayca giriş sağlayın ve Tinder uygulamasını kullanın.

Üyeliğiniz yok ise yukarıdaki başlıkta belirtilen maddeleri inceleyerek üye olabilir ve uygulama detaylarına erişebilirsiniz. Üyeliğiniz var ise kolayca Tinder’ın internet sitesine giriş yapabilir ve sosyal çevre edinmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Tinder Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Tinder Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Tinder hesabınızı kalıcı olarak silmek mi istiyorsunuz ya da geçici olarak gizlemek mi istiyorsunuz? Öncelikli olarak yapmanız gereken şey hangi işlemi yapmak istediğinize karar vermek olacaktır. Hesabınızı geçici olarak gizlemek istiyorsanız, keşfet bölümünü kapatmanız yeterli olacaktır. Böylece profiliniz, diğer kullanıcıların karşısına çıkmayacak fakat yine de eşleşmeler olacaktır. Ancak hesabınızı kalıcı olarak silmek için aşağıdaki işlemleri uygulamanız gerekmektedir;

Tinder Hesap Silme İşlemleri:

  • Tinder hesap silme işlemi uygulama üzerinden yapılmaktadır. Hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde Tinder uygulaması içerisinde yer alan tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinecektir.
  • Doğru bilinen bir yanlışı açıkladıktan sonra hesabınızı nasıl sileceğinize dair ilk aşamayı inceleyebilirsiniz. Tinder uygulamasını silerek hesabınızı sildiğinizi düşünmeyin bu yanlış bir algıdır. Aşağıda belirtilen aşamaları uygulamadan hesabınızı silemezsiniz bu nedenle aşağıda belirtilen detayları dikkatlice inceleyip uygulamanız gerekmektedir.
  • İlk aşamada ana ekranın üstünde yer alan profil simgesine dokunun,
  • Bu kısımdan, ‘ayarlar’ sekmesini açın,
  • Son aşamada ise ekranı aşağı doğru kaydırarak ‘hesabı sil’ seçeneğini işaretleyin. Bu butona tıkladığınızda, ‘hesap başarıyla silindi’ uyarısı alacaksınız.

Tinder Silindikten Sonra Ne Olur?

Tinder hesabınızı sildikten sonra artık aynı kullanıcı adı ve şifreyle artık uygulamaya giriş yapamazsınız. Tekrar üye olmanız gerekmektedir. Tinder Plus veya Tinder Gold hizmet aboneliği satın aldıysanız, hesabı silmek aboneliklerin de iptalini beraberinde getirir. Ancak yine de abonelikler ile ilgili konuyu hesabınızı sildikten sonra kontrol etmeniz gerekmektedir. Uygulamaya giriş yapılmıyor sorunu, uygulamaya kaydolurken verdiğiniz numara üzerinden çözülebilir. Tinder nedir, nasıl kullanılır? konusunun tüm detaylarını sizlere açıkladık. Ancak cevabını bulamadığınız sorularınızı yorumlarda bizimle paylaşabilir ve yanıtlandırabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Tinder nedir hakkında ki bloğumuzu beğendiyseniz Tango hesabı nasıl silinir? adlı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Mesaj gönderebilmek için, beğendiğiniz bir kullanıcının da karşılığında sizi beğenmesi gerekiyor. Ancak eşleşme durumlarında mesaj butonu açılır.

Bir kullanıcıyı bulmak için, mesaj balonu simgesine tıklayın, arama çubuğu çıkana kadar ekrana basılı tutun ve aşağı çekin. Bulmak istediğiniz kişinin kullanıcı adını yazarak kolayca bulabilirsiniz.

Kullanıcı güvenliğine önem veren uygulama, şikayetleri göz önünde bulundurmaktadır. Profil üzerinden üç nokta simgesine tıklayın ve bildir butonuna basın. Ayrıca rahatsız edici veya ahlaksız davranışlarda bulunan kullanıcıları hem bildirin hem de engelleyin.

Uygulamaya 18 yaşından büyükler üye olabilmektedir. Hile ile uygulamaya giriş yapan kullanıcılar tespit edildikten sonra hesabı silinecek ve uzun bir süre Tinder kullanamayacaktır.

Bir kullanıcıyı eşleşme listesinden sildiğinizde mesajlar da silinir. Aksi takdirde mesajlar kalmaya devam edecektir.

Bir kullanıcıyı eşleşme listesinden silmek için, profilinde sağ üstte bulunan üç nokta üzerinden, ‘eşleşmeyi kaldır’ butonuna tıklayın. Ancak eşleşme kaldırdığınız kullanıcı ile bir daha mesajlaşamazsınız. Ayrıca o kişinin eşleşme listesinden de silinirsiniz.

Kaydırmalarda geri alma işlemi yalnızca Tinder Plus ve Tinder Gold aboneliklerinde vardır.

Tinder uygulaması ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Ancak avantajlı ve uygulamadan daha fazla özellik ile yararlanmak isteyen kullanıcılar için ücretli Tinder Gold ve Tinder Plus abonelikleri bulunmaktadır.

Gold eşleşme, seni beğenen kişileri sana gösteren ve sonuçsuz kaydırmalara son veren bir özelliktir. Bu özellik ücretli olarak kullanılmaktadır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Tinder Nedir, Nasıl Kullanılır? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. savaş albayrak
    savaş albayrak

    Merhaba. ben denemek için üye olmuştum. 65 tl gibi . sonra gezinirken birşeye bastım devam dedim. ama bana onaylıyormusun diye herhangi bir soru sormadı. ve 523 tl hesabımdan çekildiğini gördüm. 6 ay üye yapmış beni.O yuzden bu uygulamayı bence çok ballandırmayın. insanları zorda bırakıyor ve hiç bir faydasınıda göremedik. bir kişi beğenmezmi ya. herkesin kendine göre bir tipi vardır. bana nasıl iptal edip paramı geri alacağım konusunda yardımcı olabilir misin.

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Tinder plus fiyatları aylık 11,2 lira iken Tinder gold paket fiyatı ise 16,79 liradır. Senelik ödense bile bahsettiğiniz tutar çok fazla.

  2. Mahmut Abi
    Mahmut Abi

    İçerik için teşekkürler, bilgilerden faydalandım.