İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Tweet Düzenleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Konu yazı ve içerik paylaşmak olduğunda günümüzün en fazla kullanılan sosyal medya araçlarından birisi olan Twitter’da kelimelerin gücü küçümsenemeyecek kadar büyük. Twitter kullanıcıları ve hedef kitleniz üzerinde oluşturacağınız ilk izlenim de genelde attığınız tweetlere bağlı olarak değişebiliyor.

Bu sebeple, yazdığınız tweette fark etmeden yaptığınız her bir hatanın da etkisi bir o kadar büyük olabiliyor. Bu nedenle kullanıcılar diğer uygulamalarda aktif olduğu gibi Twitter’da da tweet düzenleme özelliği gelecek mi merak ediyorlar.

Twitter, yeni adıyla X, gün geçtikçe eklediği yeni özelliklerle kullanıcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. Ama bu eklentilerin arasında kullanıcılar tarafından en çok talep edilen tek bir şey var. O da tweet düzenleme. Twitter kullanıcılarının bu konudaki talepleri de akıllara tek bir soruyu getiriyor. O da “Twitter’da tweet düzenlemek mümkün mü?”

Biz de bu yazımızda Twitter’da tweet düzenlemenin mümkün olup olmadığı üzerine konuşacağız. Tüm bunların yanı sıra, Twitter tweet düzenlemenin ne işe yaradığı ve kimlerin bu özelliğe erişim sağlayabildiğine yönelik bilgiler de paylaşacağız. 

twitter tweet düzenleme nedir

Tweet Düzenleme Nasıl Yapılır?

Twitter tweet düzenleme, kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biridir. Tweet düzenleme işlemini gerçekleştirmek için aşağıda yer alan adımları takip edin:

  1. Twitter’a (X) giriş yapın
  2. Düzenlemek için bir tweet seçin
  3. Tweet’in sağ üst kısmında bulunan üç noktaya tıklayın
  4. Tweet’i düzenleyin
  5. Güncelle’ye tıklayın ve tweetinizi güncelleyin

Bu adımları izledikten sonra tweetiniz güncel hali ile değişecektir.

Tweet Düzenleme Nedir? Neden Bu Kadar İlgi Çekiyor?

Tweet düzenleme için geleneksel Twitter kullanım yöntemlerine bakalım. Atılan bir tweette herhangi bir hata yapıldıysa uygulanacak tek çözüm o tweeti silmekti. 2021 yılından itibaren çözüm paylaşılan içeriği veya twitter yanıt silme değil. Düzenleme özelliğinin gelmesine yönelik artan talepler, başka bir konuyu daha gündeme getirdi. O da Twitter tweet düzenleme özelliği.

Tweet düzenleme, en kısa haliyle, kullanıcılara yazdıkları tweette herhangi bir şeyi değiştirmeye olanak sağlamaktır. Peki, Twitter tweet düzenleme özelliği ile neler değiştirilebilir veya içeriğe neler eklenebilir?

  1. İmla ve noktalama hataları düzeltilebilir.
  2. Anlatım bozuklukları düzeltilebilir.
  3. Tweete içerikle ilgili eksik olan etiketler ve bağlantılar eklenebilir.
  4. Yanlış kelime seçimleri düzeltilebilir.
tweet düzenleme özelliği nedir

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Twitter’ın tweet düzenleme özelliği kullanıcıların dikkatini çekiyor. Bu durum konuya olan ilginin artmasına olanak sağlıyor. Bu ilginin arkasında yatan sebeplerin en büyüğü ise insanların hata yapmaktan kaçmak istemesi.

Yapılan bir hatanın farkına varıldığında onu düzeltme isteğimiz sosyal medyada paylaştığımız tweetlerde de kendisini gösteriyor. İçerik ne kadar kaliteli olursa olsun, hatanın farkına varıldığı o an, içeriğin gözümüzdeki değerini düşürebiliyor. Tweet düzenlemenin olmaması ise paylaşılan tweetin silinmesi ile sonuçlanıyor.

Bu senaryo, yapılan hata tweet geniş bir kitleye ulaşmış olduğunda da geçerli olabilir. Attığınız tweeti yüzlerce kişi beğenmiş olabilir. Ama hatanın farkına varıldığı, başka bir kullanıcının yapılan hatayı size hatırlattığı o an, tweeti düzenleme isteği ile sonuçlanır. Twitter kullanıcılarının her zaman aklında olan bu düşünce de akıllara tweet düzenleme özelliğinin mümkün olup olmadığı sorusunu getiriyor. 

Twitter Tweet Düzenleme Mümkün mü? 

Twitter’da bir tweet atıyorsunuz. Attıktan kısa bir süre sonra tweet içeriğinde bir hata yaptığınızı fark ediyorsunuz. Yaptığınız hata tüm tweeti silmenize sebep olacak kadar büyük bir hata olmayabilir. Böylece tweet düzenleme özelliğinin olmadığı bir durumda yapabileceğiniz tek şey, attığınız tweeti silmek oluyor.

Twitter, kullanıcılarının paylaştığı tweetleri silmesine olanak sağlaması ile biliniyor. Ama kullanıcılar ufak bir hata yüzünden her durumda tweet silmek, içeriği düzenleyip tekrar tweetlemek istemeyebilir. Özellikle çoktan belli bir kitleye ulaşıldıysa tweeti silmek daha da can sıkıcı bir hale gelebilir. Peki, Twitter’da tweet düzenleme mümkün mü?

Fakat bilmeniz gerekir ki, tweet düzenleme özelliği henüz tüm Twitter kullanıcılarının kullanımına açık değil. Türkiye de kullanıma açık olmayan bölgeler arasında yer alıyor. Ek olarak test aşamasında olan bu özelliği kullanmak için TwitterBlue abonesi olmak gerekiyor.

Twitter, tweet düzenleme özelliği yönünde çalışmalara başladı. Fakat bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu söylemek zorundayız. Twitter, tweet düzenleme özelliğinin üzerinde 2021 yılından bu yana çalıştığını duyurdu. Fakat bu özellik, henüz tüm Twitter kullanıcılarının kullanımına açık değil.

kimler tweet düzenleme özelliğini kullanır

Twitter Blue Nedir?

Twitter Blue, mavi tik onay işareti ekleme, tweet düzenleme vb. ek özellikler sunan bir ücretle Tweeter abonelik hizmetidir. Twitter Blue aboneliği sayesinde kullanıcılar tweetlerinde düzenleme yapabilir, gönderilen tweetleri iptal edebilir ve renk temalarında değişiklik yapma gibi özellikleri kullanabilirler.

Twitter Blue Tüm Özellikleri

Mavi tik ekleme ve tweet düzenleme gibi özelliklerin yanı sıra Twitter Blue aboneliği kullanıcı deneyimini iyileştirme ve özelleştirme açısından birçok olanak sunar. Buna ek olarak Twitter Blue aboneliği, yeni özelliklerimizi herkesin erişimine açılmadan önce önceden erişim imkanı sunar.

Twitter Blue tüm özellikleri tam liste:

Tweet Düzenleme

Bu özellik ile Tweet yayınlandıktan sonra 30 dakika içinde yayınladığınız Tweetleri düzenleyebilirsiniz. Böylece herhangi bir tweet silme işlemi yapmadan istediğiniz değişiklikleri uygulayabilirsiniz.

Mavi Tik Alma

Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır? Sorusu Twitter kullanıcılarının en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Twitter Blue sayesinde mavi tik almak mümkün ancak her Twitter Blue aboneliği olanlar mavi tik alamıyor. Mavi tik almak için Twitter hesabının aynı zamanda Twitter uygunluk kriterlerine de uyması gerekir.

Tweeti Geri Alma

“Undo Tweet” özelliği ile kullanıcılar paylaştıkları tweetleri hemen geri çekebilirler. Ancak bu özelliği kullanmak için paylaşılan tweetin kimse tarafından görülmeden önce yapılması gerekir. Bununla birlikte bu özellik ile tweet yayınlanmadan önce önizleme şeklinde görüntülenebilir.

Reklamsız Twitter

Twitter Blue aboneliği sayesinde artık reklam engelleyici eklentileri kullanmaya gerek kalmadan Twitter’i reklamsız kullanabilirsiniz. Bu özellik ilerleyen Twitter güncellemeleri ile aktif hale gelecektir.

Yer İşareti Klasörleri

Twitter yer işareti klasörleri özelliği ile kullanıcılar bir konu ile ilgili görülen tweetler yer işareti klasörüne kaydedilebilir. Daha sonra aynı konu üzerinde benzer tweetleri de o klasöre kayıt edebilir ve daha sonra direkt olarak oradan tweetlere ulaşabilir. Böylece kullanıcılar önceden gördükleri tweetleri tekrar aramak durumda kalmazlar.

Temalar

Twitter Blue ile birçok tema özelliğine erişim sağlayabilirsiniz. Özelleştirilmiş seçenekler ile farklı renkler arasında bir tercih yapıp Twitter’ı renkli kullanma imkanınız yer alır.

Uzun Tweet Yazma

Twitter Blue ile Tweeter’in belirlediği karakter limitinin çok üstünde uzun tweet yazmak mümkün. “Uzun tweet nasıl atılır?” sorusunun cevabını merak edenler için Twitter Blue aboneliği ile 4000 karaktere kadar uzunlukta tweetler atabilirsiniz.

Kimler Twitter’ın Tweet Düzenleme Özelliğini Kullanabilir?

Yukarıdaki bölümde de bahsettiğimiz üzere henüz test aşamasında olan tweet düzenleme özelliğini şu an için sadece Twitter Blue aboneliğine sahip olan Twitter kullanıcıları kullanabiliyor. Yani Twitter Blue aboneleri, her ay ödedikleri belli bir ücret karşılığında Twitter’ın premium özelliklerinden faydalanabiliyor. Tweet düzenleme özelliği de bu işlevlerden birisi olarak yer alıyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Belli bir ücret karşılığında tweet düzenlemeyi test etme fırsatını elde eden Twitter Blue kullanıcılarının sahip olduğu avantajlar sadece tweet düzenleme ile de sınırlı değil. Bu kullanıcılar, tweet attıktan 30 saniye içerisinde attıkları tweeti geri çekme şansına da sahip oluyor.

hangi ülkeler tweet düzenleyebilir

Tüm bunların yanı sıra, Twitter Blue kullanıcıları tweet düzenleme özelliğini tweet attıktan sonraki 30 dakika içinde kullanabiliyor. Günler, haftalar ya da aylar öncesinden atılan tweetler için tweet düzenleme seçeneği kullanılamıyor. Bu da Twitter’ın tweet düzenleme özelliğine getirdiği sınırlamalardan birisi olarak dikkat çekiyor. 

Twitter Blue kullanıcı aboneliği şu an için sadece belirli bölgelerde mevcut. Sadece Amerika, Yeni Zelenda, Kanada ve Avustralya ülkelerinde geçerli. Ancak, Twitter “tweet düzenleme” özelliğini tüm kullanıcıların hizmetine sunması için çalışmalarda bulunmaya devam ediyor. 

Sonuç

Kullanıcılarla etkileşime geçmenin ve düşünceleri “tweet” atarak geniş bir çevreye ulaşmanın yolu Twitter. Biz de Twitter (x) ile ilgili son zamanların en çok sorulan “Twitter’da tweet düzenleme özelliği nasıl kullanılır?” sorusuna yer verdik. Fakat henüz test aşamasında olmasına ve her Twitter kullanıcısının kullanabildiği bir eklenti olmamasına rağmen tweet düzenleme özelliğinin yakın zamanda geliştirilerek kullanıcıların beğenisine sunulacağını düşünüyoruz. 

Sonuç olarak, umarız bu yazı Twitter’da tweet düzenlemenin ne olduğu ve nasıl geliştiği hakkında aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olmuştur.  

Instatakipçi Twitter hizmetlerinden yararlanarak hesabınızın kolayca büyümesini sağlayabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter kullanıcıları tarafından sıklıkla talep edilse de tedirginlik yaratan bir konu olması ile de dikkat çekiyor. Bu önyargıların en büyük sebebi ise düzenleme özelliğine bir sınırlama getirilmediği takdirde bunun kötüye kullanılabilme olasılığının olması. Kullanıcıların günler, haftalar ya da aylar öncesinden yazdıkları tweetleri değiştirmeleri yorumların kaba, kırıcı, saldırgan veya hakaret içeren bir içerikle değiştirilmesine sebep olabilir.

Uygulamada tweet düzenle seçeneğini görememenizin nedeni, bu özelliğin henüz test aşamasında olmasıdır. Twitter tweet düzenleme özelliğini Twitter Blue abonelerine aylık ücret karşılığında deneme özelliği sunarken, bu özellik henüz tüm Twitter kullanıcılarına açık değil.

Twitter tweet düzenleme eklentisinin en büyük avantajları arasında kelime, cümle veya noktalama işaretlerinde yapılan yanlışları düzeltme, cümlelerdeki anlamsal hataları ortadan kaldırma, herhangi bir etiket veya site, sosyal medya linki gibi eklentileri ekleyebilme yer alıyor. 

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Tweet Düzenleme Özelliği Nasıl Kullanılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 40 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.