İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch Bitrate Ayarları

2006 yılında hayatımıza giren Twitch, bugün milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Canlı yayın yapabilme özelliği ve bu konuda sınır tanımayan en üst düzeydeki teknolojisi ile birlikte kullanıcılar arasında hızlı bir şekilde yayılmıştır. Sağlam bir altyapısı olan firma dünya çapında donmadan kaliteli yayınların yapılmasına öncülük etmektedir. Canlı yayın konusunda biraz daha profesyonel olmak istiyorsanız eğer uygulamada yayın açarken birtakım programlar kullanabilirsiniz. Twitch Bitrate ile birlikte bu programların ayarlamasını nasıl yapacaksınız onu öğreneceğiz.

Twitch Bitrate Nedir?

Canlı yayınlarda en önemli sorunlardan bir tanesi de sürekli olarak donma yaşaması sorunudur. Yayınızın donması demek sizin için ortaya çıkabilecek en kötü sonuçtur diyebiliriz. Zaten canlı yayın özelliği için kullandığınız uygulamada bu yayın esnasında donma gözlenirse o zaman aradığınız kitleye isteseniz de ulaşım sağlayamazsınız. İşte bu nedenlerden dolayı sizlere kullandığınız programlarla birlikte nasıl bir ayarın yapılması gerektiğini anlatacağız.

Twitch Bitrate Neden Kullanılır?

Canlı yayın esnasında sizi izleyen seyircilere daha kaliteli bir yayın yapmak isteyebilirsiniz. Yayın kalitesi ile birlikte sizi izleyen kişi sayısındaki artışı gözle fark edebilirsiniz. İşte böyle zamanlarda sizlere önerimiz kullandığınız programın ayarlarını optimize etmelisiniz. Bunu yapabilmenizi sağlayacak birçok farklı özellik bulunmaktadır.

Twitch Bitrate Ayarları

  • Twitch Bitrate ayarları yapabilmeniz için öncelikli olarak bilgisayarınızın kapasitesini bilmeniz gerekir.
  • Bilgisayarınızın kapasitesine göre yapacağınız ayarlamalarda esnek olmalısınız.
  • Maksimum güçte bilgisayarınızı zorlayan ayarlamalarda donma yaşanması çok yüksektir.
  • Kullandığınız programa bilgisayarınızın özellikleri tanıtmalı, mümkün mertebe bu özellikleri en düşük seviyelerde göstermelisiniz.
  • Kullandığınız programların kasmasının önüne geçmelisiniz.

Yukarıdaki mantıkla birlikte bir iki kere yayın esnasında denediğiniz zaman gerçek özelliklerinize ulaşabilirsiniz. Birde bu yayınların donmasını ve diğer bazı özelliklerinizi kullanamamanızı sağlayan etkenler bulunur. Bu etkenler sizin yayın kalitenizle doğrudan alakalıdır.

Twitch Yayıncıları Ne Kadar Kazanıyor? öğrenmek için yazıya tıkla!

Twitch Bitrate İpuçları

Bitrate Twitch ile birlikte aşağıdaki etkenlerde yayın kaliteniz konusunda sizlere önemli ipuçları verir. Bu ipuçları:

  • Yayındaki aktif kullanıcı sayınız fazla ise donma görülmesi o kadar muhtemeldir.
  • Kullanıcıların yayınıza katılma oranı yüksekse donma yaşanma ihtimali yükselir.
  • İzleyiciler yayınızda sizlere çıkartma, emoji gibi şeyler gönderirlerse bunlarda yayının donmasını sağlayan önemli etmenlerdendir.

Dünyadaki bütün kullanıcılara yayın yapabilmenizi sağlayan Bitrate ile birlikte sizlerde harika zamanlar geçirebilirsiniz. Yayınlarınızı açarak onları milyonlarca kişiye izletebilir, sesinizi, düşüncenizi veya oynadığınız oyuna onlarında katılmasını sağlayabilirsiniz.

Twitch Bitrate nedir sorusunun cevabını verdiğimiz bu yazımızda dilerseniz sizlerde son derece profesyonel bir şekilde yayın açma hakkını elde edebilirsiniz. Ailenize, sevdiklerinize ve tanımadığınız insanlarla muhabbet etmek isterseniz eğer bence gerçekten harika bir uygulamadır. Uygulama gün geçtikçe daha fazla yayılmakta ve bu sayede pek çok özelliği ile birlikte altyapısı da gelişmektedir. Muhtemelen kısa zaman içerisinde sistemden kaynaklı donma sorunlarına da rastlamayacağız gibi görünüyor. Twitch mod komutları ile yayınlardaki düzenlemeleri kolaylıkla yapabileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Twitch, internet üzerinden oyun videoları yayınları yapılabilen ve aynı zamanda da E-Spor yayınlarının da yapıldığı büyük bir platformdur. Twitch Türk...

Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır sorusu yeni kullanıcıların ya da düzenli şekilde yayın açan kullanıcıların merak ettiği konuların başınd...

Twitch‘in kendi sayfasında yer alan Yayın Önerilerini inceleyerek yayınınıza gereken desteği sağlama konusunda destek alabilirsiniz.

Twitch Yayıncısı nasıl olunur? öğrenmek için yazımıza göz atın!

Siz de Twitch hizmetlerimizi kullanarak kanalınızı büyütebilir ve geliştirebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bitrate, birim zamanda taşınan ve işlenen bit anlamına gelmektedir. Dijital multimedya sürekli olarak bitrate hızı ile ilişkilendirilmektedir. Bitrate mesafe/zamanı ölçmez miktar/zamanı ölçer.

Önemi, canlı yayınlarınızda yadsınamayacak derecede çoktur. Bitrate hızınız ne kadar fazla ise yayın kaliteniz o kadar yüksek olacak ve bu sayede daha fazla kullanıcıya daha kolay bir şekilde yayınınızı ulaştırabileceksiniz.

Twitch üzerindeki Canlı yayınlarınızın kalitesini daha yükseltmek için bitrate ayarlarınızı düzenlemeniz şarttır. Bitrate ayarları ile ilgili bilgilere detaylı bir şekilde blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Bitrate Ayarları Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. İlayda polatlıoğlu
    İlayda polatlıoğlu

    Twitch Bitrate Neden Kullanılır?