İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch Yayın Anahtarı Nedir?

Twitch, günümüzün en popüler uygulamalarından bir tanesidir. Instagram, WhatsApp, Twitter ve Facebook varken başka uygulamalar nasıl ünleniyor diye sormayın. Çünkü işini hakkı ile yapan herkes bu işin ödülünü alıyor. Canlı yayın ile sohbet ve etkileşim kazanmanıza yarayan Twitch ile birlikte sizlerde pek çok kişiye yayın açabilirsiniz. Ancak bunun için Twitch yayın anahtarı ihtiyacınız bulunmaktadır. Peki, bunu nasıl alacaksınız?

Öncelikli olarak sizlere bu uygulama kapsamında neler yapabileceğinizi söylemek istiyorum. Çünkü yayın açma konusunda atacağınız adımda hüsran yaşamamanız önemlidir.

  • Sevdiklerinizle görüntülü iyi bir sohbet yapabilirsiniz.
  • Oynadığınız bir oyunu burada tanıtıp insanların sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz.
  • Fenomen olma yolunda başarılı bir iş çıkartabilirsiniz.

Yukarıdaki amaçlar doğrultusunda bu platformlarda yayın açabilirsiniz. Eğer ki fenomen olmak gibi bir hayaliniz varsa öncelikli olarak kaliteli ekipmanlar edinmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Bununla birlikte sizlere birazdan sunacağımız yöntemlerle yayın açmak için gereken anahtara da sahip olabilirsiniz. İlk yayınlarınızda istediğiniz etkileşime ulaşamadığınızı düşünüyorsanız Twitch canlı yayın izlenme satın al ürünümüzden faydalanabilirsiniz.

Twitch Yayın Anahtarı

Milyonların kullandığı bu platformda bir amaç doğrultusunda yayın açmak isteyebilirsiniz. Peki, bu nasıl mümkün olacak? Twitch yayın anahtarı nerede bulabileceksiniz? İşte bu soruların cevaplarını artık verme zamanı geldi.

Yayın anahtarı bulmak için sizlere önerdiğimiz birkaç tane farklı yol bulunmaktadır. Bunlar:

  • Twitch profilinizdeki ayarlar sekmesine giderek oradan “kanal” ve “yayın akışı” kısmında bulunan “anahtarı göster” diyerek sizlerde yayın için gereken kodları alabilirsiniz.
  • İnternette bu kodlara hazır olarak ulaşabileceğiniz yerler mevcuttur. Oralardan da anahtar alma konusunda problem yaşamazsınız.
twitch yayın anahtarı

Yukarıdaki mantıkla hareket edildiği zaman sizlere ücretsiz bir şekilde sağlanan anahtar, olası bir şekilde yayın yasalarını ihlal ederseniz bloke olmaktadır. Saatlik, haftalık, aylık veya ömür boyu bu kodlardan mahrum kalabilirsiniz. Twitch yayın anahtarı nasıl alınır sorusunu cevapladıktan sonra karşımıza şimdi de ne yaparsam banlanırım diye sorular çıkmaktadır.

  • +18 içeriklerde yayınlar yaparsanız kısa bir süre içerisinde banlanırsınız.
  • Toplum kurallarına aykırı olacak yayınlar yaparsanız banlanırsınız.
  • Kötü alışkanlıklarınızı yayında gösterirseniz banlanırsınız.

Yukarıdaki gibi genel olarak toplum kurallarına aykırı hareket ederseniz bu platformdan kesin olarak uzaklaştırılırsınız. Ancak bu sizin yaptığınız teşebbüse göre süresi değişebilen bir durumdur. Ömür boyu da uzaklaştırılmanız seçeneklerin arasındadır.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Twitch Prime Nasıl Yapılır?

Twitch Uygulaması

Teknoloji bu kadar ilerlemişken hayatımıza bunlarla birlikte pek çok uygulama girmiştir. İşte bu uygulamalardan bir tanesi de Twitch olarak gözükmektedir. Bu platformda bahsettiğimiz gibi kullanıcılar yayın anahtarı ile birlikte canlı yayın açabilmektedirler.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Twitch, internet üzerinden oyun videoları yayınları yapılabilen ve aynı zamanda da E-Spor yayınlarının da yapıldığı büyük bir platformdur. Twitch Türk...

Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır sorusu yeni kullanıcıların ya da düzenli şekilde yayın açan kullanıcıların merak ettiği konuların başınd...

Yazımızın sonlarına doğru gelirken bu uygulamada yayın açabilmeniz için sizlerinde Twitch canlı yayın anahtarı ihtiyacınız bulunmaktadır. Böylelikle platforma üye olmanızdaki en önemli araçlardan bir tanesini yerine getirmiş olursunuz. Özellikle şimdiden platformda takipçi kazanarak ileride bunları paraya dönüştürme şansı elde edebilirsiniz. Yükselen video yayın platformu Twitch üzerinden para kazanma ile ilgili yazımızı okuyarak konuyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sosyal medya konuları hakkında detaylı bilgi için bloglarımızı okuyabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitch internet üzerinden online bir şekilde bağlanılabilen bir canlı yayın uygulamasıdır. İsteyen kullanıcılar Canlı yayınlar açarak izleyicilerine sunar.

Twitch platformu üzerinden yayın yapmak için hiçbir şekilde ücret ödemeniz gerekemez. Ücretsiz bir şekilde istediğiniz zaman yayın açabilirsiniz.

Twitch yayın anahtarı, Twitch ile OBS sürücüsünü birbirine bağlamak için gerekli olan koddur. Bu anahtar kod sayesinde canlı görütünüz bilgisayardan Twitch’e aktarılabilir.

Twitch abonelik, twitch üzerinde yayın yapmakta olan kanallara aylık destek sağlayabileceğiniz bir sistemdir.

Twitch klipleri, twitch üzerinde yayın yapan kanalların yayınlarından derlenmiş olan videolardır.

Twitch üzerinden yaptığınız yayınların izlenmesi, aboneler elde etmeniz ve abonelerin sizlere bağışlarda bulunması neticesinde twitch üzerinden para kazanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Yayın Anahtarı Nedir? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. metin
    metin

    Twitch yayın anahtarı nasıl alınır yazınızı okudum. Açıkçası çok faydalı buldum. Yayın anahtarının ne olduğunu bilmiyordum.

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Çok teşekkür ederiz. Diğer yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

  2. bilal altınbaş
    bilal altınbaş

    Twitch üzerinden nasıl para kazanılır? Ve ödemeyi dolarla mı alıyoruz?

    • Ezgi Tunç
      Ezgi Tunç

      Twitch üzerinden açtığınız yayınlarda izleyicilerinizden bağış alarak para kazanabilirsiniz. Kazandığınız gelir 100 doları bulduğunda ödeme işlemi yapılır.