İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitch Yayıncıları Ne Kadar Kazanıyor?

Hali hazırda Youtube sonrasında çokça popüler hale gelen video platformlarının başında gelen Twitch yayıncıları ne kazanıyor sorusu sıklıkla dile getirilmektedir. Hemen herkesin merak ettiği bu soru için birçok farklı yanıt verilebilir. Oyun severleri ekran başına kilitlemeyi başaran Twitch giderek büyüyen bir platform olma yolundadır. Çeşitli isimlere ait kanallar mevcut olurken yayıncılara farklı şekillerde bağışlar yapılabilmektedir. Bu bağışlarla yoluna devam eden yayıncılar, çok daha fazla izleyiciye ulaşarak dev bir kanal haline dönüşmenin yollarını aramaktadır. Peki, gerçekten Twitch yayıncıları kazançları yüksek mi? Ayrıca sitemizden Twitch yayıncısı olmak isimli blog yazımızı okuyarak yayıncı olmak için nelere ihtiyacınız var öğrenebilirsiniz.

Twitch Kullanıcıları Ne Kadar Kazanıyor?

Video platformu olmakla birlikte izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatan yayınlar çok farklı zaman dilimlerinde yapılabilmektedir. Yayıncılar tüm kanal içeriğini kendilerine göre ayarlar ve bu durum üzerinde aboneleriyle de iletişime geçebilmektedir. Kazançlara dair durumlar öncesinde nasıl gelir elde edildiği bilinmelidir. Twitch yayıncıları için başlıca gelir durumu abonelerdir. Tüm izleyiciler ilgilendiği ve hoşuna gittiği kanallara abone olabilmektedir. Burada bir sınırlandırma olmamakla birlikte aylık, 3 aylık ya da 6 aylık olacak şekilde abonelikler başlatabilir. Böylelikle düzenli olarak yayıncıya para gönderimi sağlanır.

Bununla birlikte bağışlar yapılarak da beğenilen içeriklerin devam etmesi sağlanabilir. Bunların haricinde giderek popüler haline gelen yayıncılar sponsor desteklerine de sahip olabilmektedir. Çeşitli tanıtımlar yapılabilir ve bunlar üzerinden de önemli düzeyde bir kazanç elde edilebilir. Ayrıca var olan Twitch reklamları ile de yayıncıların gelir kazandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Abone desteklerinde Paid abone, Prime Abone ve Gifted abone seçenekleri var olurken Twitch yayıncıları kazançları bu seçimlere göre ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte önemli düzeyde popüler haline gelen isimlerin başında Jahrein gelir. İşte sizin için twicth yayıncıları kazançlarını derledik.

Bu yazı ilginizi çekebilir: En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Jahrein Ne Kadar Kazanıyor?

Twitch yayıncısı denilince akla gelen ilk isimlerden olan Ahmet Jahrein halihazırda 1.200.000 üzerinde takipçiye sahiptir. Yaklaşık 1000 kişilik aboneye sahip olurken yayın başına kazancı ise 300 TL’nin üzerindedir. 2019 verilerine bakıldığında ise aylık ortalama geliri 40.000 TL seviyesinde olan Jahrein, yayıncılar arasında oldukça iyi konumda kendisine yer bulmuştur.

Ferit Wtcn Karakaya

Jahrein ile kıyaslandığında takipçi sayısı çok daha fazla olan Wtcn yayıncısının toplam abone sayısı 700-800 bandında bulunurken yayın başı ortalama bağışı 300 TL’nin üzerindedir. 2021 yılıyla birlikte çıkışa geçerken ortalama gelirinin 40.000 TL seviyesinde olduğu da tahmin edilmektedir.

Kemal Can “Kendine Müzisyen” Parlak

Twitch yayıncı kazançları özelinde öne çıkan isimlerden bir tanesi de şüphesiz Kendine Müzisyen olurken takipçi sayısı 1 Milyon seviyesindedir. Hızlı çıkış yapan isimlerden olmasının yanı sıra yayın başı ortalama bağışlar ise 200 ile 300 TL arasındadır. 30.000 TL barajını aşan bir aylık gelirin sahibidir. 

Cem “Mithrain” Karakoç Kazandırıyor

Takipçi sayısı 1 Milyon bandında olan Twitch kullanıcıları arasındaki Cem “Mihtrain” Karakoç, 500’ün üzerinde abonesiyle önemli düzeyde kazanç elde edenlerdendir. Ortalama 200 TL seviyesinde bağış kazanılırken aylık gelir ise 2021 yılı içerisinde 20.000 TL’nin üzerine çıkmıştır.

Cantuğ “Unlost” Özsoy

1 milyondan fazla takipçiye sahip yayıncılar arasında kendisine yer bulan Cantuğ “Unlost” Özsoy, 500 kişilik abonesi ve yayın başı 300 TL’ye kadar çıkan bağış oranlarıyla önemli gelir alır. Aynı zamanda sponsorluk kazanımları da ciddi anlamda getiri sunarken ortalama aylık 15.000 TL olduğu iddiaları vardır.

Kaan “Elwind” Atıcı

Twitch kullanıcıları arasında genç isim olarak bilinen Kaan “Elwind” Atıcı, 500 binin üzerinde takipçiye sahiptir. 500’den fazla abonesiyle yayınlar yaparken aylık geliri ise 15.000 TL üzerinde gerçekleşir.

Tuna “Pinti Panda” Akşen

Farklı ve profesyonel yayınlarıyla adından söz ettiren Tuna “Pinti Panda” Akşen, 500 bandını aşan abone sayısı ve aylık ortalama 250 TL bağış tutarıyla önemli gelir kazananlar arasındadır. Bununla birlikte birçok farklı oyun özelinde Twitch yayıncıları varlığını devam ettirmektedir. Hem abonelik hem de bağışların haricinde reklamlarla da gelirler arttırılmaktadır. 2021 yılında çok daha yüksek kazançlar olması da muhtemeldir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları
En Çok İzlenen Twitch Türkiye Yayıncıları

Twitch, internet üzerinden oyun videoları yayınları yapılabilen ve aynı zamanda da E-Spor yayınlarının da yapıldığı büyük bir platformdur. Twitch Türk...

Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme
Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

Twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır sorusu yeni kullanıcıların ya da düzenli şekilde yayın açan kullanıcıların merak ettiği konuların başınd...

Bu yazı ilginizi çekebilir: Twitch Prime Nasıl Yapılır?

Sosyal medya hesaplarınızı geliştirmek ve büyütmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/twitter-begeni-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

En çok kazanan twitch yayıncısı Jahrein’dir. Aylık ortalama 40.000 TL kazandığı söylenmektedir.

Kendine Müzisyen olarak tanınan ve yeni yeni sektöre atılan Kemal Can aylık 30.000 TL kazandığı söylenmektedir.

Ferit Karakaya Jahrein’den sonra ne çok kazanan twitch yayıncısı olduğu sanılmaktadır. Aylık ortalama 40.000 TL kazandığı söylenmektedir.

Twitch yayınlarınızın beğenilmesi ve aboneler kazanmanız size aylık kazanç sağlar. Ayrıca yayınlar sırasında yapılan bağışlarda gelir kalemlerinizden biridir.

Twitch abonelik, istediğiniz yayıncıya aylık ücretlendirme ile abone olmanızı sağlayan bir üyelik sistemidir.

Twitch prime, daha çok avantajları bulunan ve abonelikler konusunda farklı seçenekler sunan ücretli bir üyelik sistemidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitch Yayıncıları Ne Kadar Kazanıyor? Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 65 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Yalçın Avşar
    Yalçın Avşar

    ABONELİK SAYILARI ÇOK YANLIŞ DÜZELTİLİP YAYINLANABİLİR Mİ ?

  2. Emre Tunc
    Emre Tunc

    Twitch yayıncıları ne kadar kazanıyor diye hep merak etmiştim böylelikle öğrenmiş oldum 😀

  3. Aykut Kocer
    Aykut Kocer

    Twitch yayıncılarının ne kadar kazandığı hakkında güzel bir blog olmuş beğendim

  4. Polat Kırac
    Polat Kırac

    Twitch yayıncılarının ne kadar kazandıgını hep merak etmistim boylelikle ogrenmis oldum

  5. emre
    emre

    çok daha fazla kazanıyorlar az yazmışssınız youtubela sponsorla 50-100 bin arası hepsi