İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Günümüzde internet aracılığıyla erişilen sosyal medya uygulamaları arasında Twitter’da bulunmaktadır. Kullanıcıların belli bir karakter sayısıyla tweet yazabildiği, ayrıca fotoğraf ve video paylaşabildiği Twitter, yeni adıyla X, içerisinde arama yapılabilmektedir. Kullanıcılar dilerse Twitter üzerinden ilgili oldukları konular için aramalar gerçekleştirebilir, arama geçmişini kaydedebilir veya silebilmektedir. Bu yazımızda ilgili başlıkları sizler için detaylandıracağız.

Twitter Arama Nedir ?

Twitter arama, Twitter (X) kullanıcılarının site içerisindeki ilgili kelimele ve hashtag barındıran tweetleri bulmak için kullandıkları bir Twitter aracıdır. Bu işlev sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıları veya paylaşımlarını bulabilmektedir. Kullanıcılar Twitter aramayı kullanarak ilgi duydukları Twitter trendleri ve popüler konuları takip edebilmektedirler. Kullanıcılar arama yaparken arama filtreleme seçeneklerini kullanabilir.

Twitter Arama Geçmişi Nedir ?

Twitter yani X içerisinde yapmış olduğunuz her türden aramanın uygulama içerisinde kaydı tutulmaktadır. Arama aracına tekrar bastığınız da öncesinde yaptığını aramaları gördüğünüz kelimeler Twitter arama geçmişidir.

Twitter arama geçmişi özelliği kullanıcıların daha öncesinden yapmış olduğu aramaları ifade eder. Bu özellik sayesinde kullanıcılar daha öncesinde aradıkları fakat yazdıklarını unuttukları konulara hızlı bir şekilde bu sayede ulaşabilmektedir. Bu özellik aynı zamanda kullanıcıların hangi konular hakkında düzenli arama yaptıklarını anlamasına ve Twitter hesabını kullanım şeklini öğrenmesine de yardımcı olur. Bu sayede Twitter kullanımınızı değiştirebilir veya geliştirebilirsiniz.

Takipleşmek için aradığınız bir arkadaşınızı arama geçmişinizi temizlediğiniz için tekrar bulamıyorsanız. Twitter’da Arkadaşlarımı Nasıl Bulabilirim ? yazımıza göz atabilirsiniz!

Twitter Arama Geçmişi Nasıl Silinir ?

Twitter arama geçmişinizi silmek için yapmanız gerekenler işlemler şu şekildedir.

  1. Twitter hesabınıza giriş yapın
  2. Alt menüde yer alan “Büyüteç” sembolüne tıklayın.
  3. Ekranın üst kısmında “Twitter’da Ara” ya tıklayın. Karşınıza arama geçmişiniz çıkmaktadır.
  4. Sağ köşede yer alan (x) işaretine tıklayarak “Temizle” diyerek tüm arama geçmişinizi silebilirsiniz.
  5. Eğer silmek istediğiniz arama geçmişiniz bir anahtar kelime ise sol yana kaydırıp “Sil” butonuna basmanız yeterlidir.
Twitter Arama Geçmişi Silme İşlemleri

Arama geçmişinizi sildiğiniz takdirde bu bilgileri tekrardan kurtaramayacağınızın altını çizelim. İşlem yapmadan önce dikkatli şekilde davranmanızda fayda var.

Twitter’da (X) Yapılan Arama Nasıl Kaydedilir ?

Twitter arama geçmişi, arama yaptığınız konu üzerine otomatik kaydetme seçeneği sunmaktadır. Yani Twitter uygulaması arama geçmişini varsayılan olarak uygulama bünyesine kaydetmektedir. Arama yapmak için kullandığınız araca tıkladığınız takdirde daha öncesinde yapmış olduğunu aramaların otomatik olarak kaydedildiğini görebilirsiniz. Bu nokta da Twitter’ da yapılan aramalarınızı kaydetmek için özel bir yöntem olmadığını belirtelim.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Arama geçmişini silmek için arama bölümüne gelerek, buradan üst tarafta yer alan son arananlar sil bölümüne tıklayarak, arama geçmişini silebilirsiniz.

Hesabınızı kalıcı olarak silmek için instatakipci.com blogda yer alan Twitter Hesap Silme bloğumuzu okuyabilirsiniz.

Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmeniz durumunda tüm bilgileriniz kalıcı olarak ortadan kalkar.

Twitter karakter sınırı ilk açıldığı zaman 140 olarak belirlenmiştir. Ancak yeni düzenleme ile karakter sınırı 280 olarak değiştirilmiştir. Onaylanmış bir hesabınız var ise 4000 kelime kullanabilirsiniz.

Twitter hesap dondurma işlemi yapmak hesabınızı geçici olarak kapatmak demektir. Hesap bilgileriniz silinmek ve kalıcı olarak kalır.

Twitter uygulamasını açın ve profilinize gidin daha sonra silmek istediğiniz tweete dokunun ve sağ üstte bulunan üç nokta simgesine tıklayın. Karşınıza çıkan “Tweeti Sil” seçeneğine dokunun böylelikle tweetlerinizi silebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Arama Geçmişi Nasıl Silinir? Hakkında 16 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

16 yorum

  1. sebo
    sebo

    selam,twitter da arama butonunda daha önceden yaptığımız arama veya ziyaret ettiğimiz sayfalar hiç bir şekilde silinmiyor. bir kaç harf yazında aylar önce girdiğiniz veya baktığınız bir sayfa tekrar karşınıza geliyor. (geçmişi silsem de değişmiyor, cevap bu değil) bunları tamamen silmek istiyorum. bir fikriniz var mı , yardımcı olabilir misiniz ? çok teşekkürler..

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba Sebahattin Bey,
      Google hesabınızda otomatik doldurma verilerini silip, otomatik doldurma işlemini kapatabilirsiniz.

    • Hasan
      Hasan

      hocam aynı problemi ben de yaşıyorum. Çözüm bulabildiniz mi?

  2. ALİ ÇALGICI
    ALİ ÇALGICI

    TWİTTER DA ARAMA BÖLÜMÜNDEN ULAŞTIĞIM KİŞİYİ ARAMA BÖLÜMÜNDE TEMİZLE DİYEREK SİLDİM. O KİŞİNİN İSMİNİ UNUTTUM. BU KİŞİYİ İSMİNİ BİLMEDEN BULABİLİRMİYİM?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Bulamazsınız

  3. ALİ
    ALİ

    TWİTTER DA ARAMA BÖLÜMÜNDEN ULAŞTIĞIM KİŞİYİ ARAMA BÖLÜMÜNDE TEMİZLE DİYEREK SİLDİM. O KİŞİNİN İSMİNİ UNUTTUM. BU KİŞİYİ İSMİNİ BİLMEDEN BULABİLİRMİYİM?

  4. Cengiz
    Cengiz

    İçerik çok kaliteli

  5. Cengiz
    Cengiz

    Twiterda arama geçmişinde daha önce hic aramadigim insanları görüyorum bunun nedeni ne olabilir ?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Twitter arama geçmişinde farklı hesapların çıkmasının iki nedeni olabilir. Birincisi, bir kişiyi aratırken çıkan önerilere yanlışlıkla tıklamış olmanız, ikincisi ise hesabınızı başkalarının kullanması. Bu durumda şifrenizi değiştirmenizi öneririz.

  6. Deneme
    Deneme

    Ya bir harfe basiyorum hemen birkeregirdigim hesaplar cikiyor daha a der demez ornegin ahmetle ilgili tum girdigim hesaplar vs. Bunlar nasil silinecek pcden denedim direk onda da cikti

  7. Kamil tuzcu
    Kamil tuzcu

    Daha önce aradığım kişi ve sayfalar sildiğim halde geri çıkıyor verileri temizledim belleği boşalttım bi çözüm bulamadım iPhone uygulama kullanıyorum ne yapmalıyım

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Hesabınız ile ilgili teknik sıkıntılar yaşanıyor olabilir. Twitter destek hattı ile iletişime geçerek detaylı bilgi isteyebilirsiniz.

  8. Yakup marangoz
    Yakup marangoz

    Tivettirda arama geçmişini silmedeyil geçmişteki birini bulmak için onu istiyorum arama geçmişi diyor ikide bir

  9. Mehmet Can
    Mehmet Can

    twitterda arama gecmısını silemiyordum nasıl silinir diye araştırırken meğerse yanlıs yapıyormusum dediklerinizi yaptım oldu sağolun

  10. Şebnem
    Şebnem

    twitter arama gecmısını silemeyenler ve nasıl silinir diye merak edenler icin güzel bir yazı

  11. Özge
    Özge

    Merhaba twitter da arama imlecine tıklayıp @ işareti koyduktan sonra çıkan sonuçlar daha önce aratilan sonuçlar mıdır 3 tane sonuç çıktı bunlar daha bakılan hesaplar mıdır?Benim için çok önemli cevap verirseniz çok sevinirim