İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter’da Arkadaşlarımı Nasıl Bulabilirim?

Twitter, yeni ismiyle X, gün geçtikçe artan kullanıcı sayısıyla büyük bir sosyal paylaşım platformu haline gelmiştir. Öyle ki ülkemizde de birçok kişi Twitter’ı aktif şekilde kullanmaktadır. Oldukça kalabalık olan bu sosyal platformda kişiler birbiriyle etkileşim halindedir. Özelikle bu dünyaya yeni katılan kullanıcılar, bu kalabalıkta arkadaşlarına nasıl ulaşacaklarını bilmemektedir. Bu noktada “Twitter’da arkadaşlarımı nasıl bulabilirim?” sorusunu soran kişiler için yapılması gerekenler oldukça kolaydır.

Twitter Arkadaş Bulma İşlemi Nasıl Yapılır?

“Twitter hesabımda arkadaşlarımı göremiyorum.”, “Arkadaşlarımı Twitter ‘da nasıl bulabilirim?” konuları kuşkusuz ki, birçok kişinin aklını kurcalamaktadır. Twitter’ı yeni kullanan kullanıcılar bu konuyu oldukça merak etmektedir. Twitter ‘da arkadaş bulma işlemi, hızlı ve kolay şekilde gerçekleşmektedir. Platformun sunduğu kişileri hesaba yükleme seçeneği ile tanıdıklarınıza kolayca ulaşılmaktadır. Twitter hesabınıza kişilerini senkronize ettiğinizde sistem size arkadaşlarınızı otomatik olarak bulmakta yardım etmektedir. Aşama aşama yapılan bu işlem sonrası, diğer Twitter kullanıcıları rahatlıkla görünmekte ve takip edilebilmektedir.

twitter'da arkadaşlarımı nasıl bulurum

Twitter Telefon Numarası Ekleme

Twitter‘da arkadaşlarımı bulma yöntemlerinden birisi telefon numarası ekleme yöntemidir. Bu yöntem genellikle yeni hesap açılırken uygulanmaktadır. Twitter telefon numarası ekleme yöntemi aşamaları şunlardır:

  1. İlk olarak Twitter hesabınıza giriş yapın.
  2. Ardından sayfada sağ üst kısımda bulunan profil resminize tıklayın. Bu kısımda karşınıza gelen seçeneklerden ‘Ayarlar’ sekmesini seçin.
  3. Buradan ‘mobil’ bölümüne tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada ülke seçimi ve telefon numarası bilginizi ekleyin.
  4. Ardından Twitter girdiğiniz numaraya 6 haneli bir onay kodu yollamaktadır. Mesaj olarak gelen kodu girin ve telefon numaranızı aktif hale getirin.
  5. Bu işlemler sonrası telefon numaranız sisteme yüklenmekte, dilerseniz rehberinizdeki kişiler de hesaba kolayca eklenmektedir.

Diğer Twitter İşlemleri için yazımıza göz atın: Twitter Hesap Dondurma

twitter telefon numarası ekleme

Twitter (X) Hesabına Kişileri Yükleme

Kişiler, e-posta adreslerinden veya telefon numaralarından kolayca bulunmaktadır. Twitter hesabına kişileri yüklemek ve hangilerinin Twitter ‘da olduğunu görmek için yapmanız gerekenler şöyledir:

  • İlk olarak Twitter hesabınıza şifreniz ile giriş yapın.
  • Ardından ana sayfada zaman akışı kısmında bulunan ‘Kimi Takip Etmeli’ sekmesini bulun.
  • Bu seçeneğe tıkladıktan sonra ‘tanıdığın kişileri bul’ kısmına tıklayın. Bu aşamada Twitter sizden kişilerinize erişim izni isteyecektir. Bu izne onay vererek devam edin.
  • Karşınıza çıkan kişileri ara sekmesini seçin.
  • Ardında sizden istenen e-posta ve giriş kimlik bilgilerinizi girin. Tekrar çıkan erişim iznine ‘Kabul Ediyorum veya Erişime İzin Ver’ kısmına tıklayarak onaylayın.
  • Tüm işlemler ardından hesabınızda kayıtlı kişiler gösterilecektir. Çıkan kişilerden tek tek takip etmek isterseniz ’takip et’ butonuna basabilirsiniz. Bunun yanında kişilerin hepsini takip etmek isterseniz ‘Hepsini takip et’ butonuna basarak erişim sağlayabilirsiniz.
twitter hesabına kişileri nasıl yüklerim

Twitter ’da Kişileri Yükledikten Sonra Görüntüleme ve Twitter’dan Kaldırma

Yazımızın başında Twitter ‘da kişileri nasıl hesabınıza yükleyeceğinizden bahsettik. Bunun yanında Twitter ‘da kişileri yükledikten sonra görüntüleme ve Twitter’dan kaldırma işlemleri de bulunmaktadır. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

  • Twitter giriş sayfanızdan hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından ayarlardan ‘Güvenlik ve gizlilik ayarları’ kısmına girin.
  • Gizlilik sekmesi altında ‘Adres Defteri’ yazan sekmeye tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ‘Kişileri yönet’ kısmına tıklayarak devam edin. Bu kısımda hesaba yüklediğiniz tüm kişilerin yanında kişilerin nasıl aktarıldığı bilgisi de çıkmaktadır. Ayrıca aktif olarak hesabın var olup olmadığı da görünmektedir.
  • Bu kısımda tüm kişileri veya istediğiniz kişileri hesabınızdan kaldırabilirsiniz. ‘Tüm kişileri kaldır’ seçeneğine tıklayarak çıkan isteğe onay verdiğinizde tüm kişiler kaldırılabilmektedir.

Twitter’da arkadaşlarımı nasıl bulurum yazısı ile yakınlarınızı bulma yöntemlerini size aktardık. Ayrıca Twitter üzerinden gelişmiş arama yapmak için yazımızı göz atabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Twitter takipçi sayınızı artırmak için twitter takipçi satın al sayfamızı ziyatet edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter içerisine yeni giren kullanıcılar arkadaşlarımı nasıl bulurum diye merak etmektedir. Yazımızda da paylaştığımız gibi e-posta veya cep telefonu numaralarını hesabınıza ekleyerek kişilere kolayca ulaşılmaktadır. Bu noktada detaylı aşamalar yazımızın içerisinde paylaşılmıştır.

Twitter hesabımı telefon numarası ile bağlama işlemi, belirli aşamalarla gerçekleşmektedir. Hesabınıza girdikten sonra ayarlara tıklanıp, mobil sekmesi seçilmelidir. Ardından gelen onay kodu ile telefonunuz hesabınıza bağlanmaktadır.

İsteğiniz doğrultusunda Twitter hesabınızdan yüklediğiniz kişileri kaldırmak oldukça kolay bir işlemdir. Ayarlardan güvenlik ve gizlilik sekmesine, ardından da kişileri yönet kısmına ulaşılarak kişiler kolayca kaldırılabilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Arkadaşlarımı Nasıl Bulabilirim? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 32 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.