İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Arşiv Nasıl İndirilir?

Twitter yeni adı ile (X), arşivi, ilk Tweetinizden itibaren tüm Tweetlerinizi ve akışınızı görüntüleyebileceğiniz geçmiştir. Bu arşivi indirerek her türlü cihazda geçmiş Tweetleri ve akışı görüntülemek mümkün hale gelecektir ve aynı zamanda da dosya halinde bunları saklamak mümkün olacaktır. Tweetlerinin kaybolmasını istemeyenler ya da bunlara yeniden göz atmak isteyenler bu sebeple kolaylıkla Twitter arşiv indirme işlemini yapabilirler. Peki, Twitter arşiv nasıl indirilir?

Twitter Arşiv İndirmek İçin Hangi Adımlar İzlenmeli?

Twitter arşiv indirme işlemini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

  • Öncelikle Twitter’a girildiği zaman gezinme çubuğunda konumlanmış olan “daha fazla” yani üç noktalı simgeye tıklanır ve “ayarlar ve gizlilik” sekmesinden “hesap ayarları” sekmesine girilir.
  • Hesap ayarları sekmesinde yer alan “Twitter verileriniz” sekmesine tıklanır.
  • “Twitter verilerinizi indirin” sekmesine basılarak Twitter şifresi girilir ve ”onayla” tuşuna basılır.
  • “Veri iste” butonuna basılır.
  • İndirilecek olan dosyalar hazırlandığı zaman Twitter(X) tarafından bir bilgilendirme maili gönderilir.
  • Ayarlardan hazır olan veriler “verileri indir” butonuna tıklanarak kolaylıkla indirilir.

Twitter arşivi bu sayede .zip dosyası olarak indirilmiş olur ve kolaylıkla incelenebilir. İlk Tweetten itibaren atılmış olan tüm Tweetler bu dosyada rahatlıkla görüntülenebilir. Twitter arşivinizi indirme işlemi için hazırlanan dosyanın içeriği fazla görsel içeriyorsa ya da Tweet sayısı fazla ise biraz uzun sürebilir ancak bilgilendirme maili geldikten sonra dosyayı indirmek oldukça kolaydır. Bekleme sırasında indirme ekranı kapatılmamalıdır, kapatılan indirme ekranı verilerin indirilmesine engel olur.

Twitter Arşivi Hangi Hareketleri İçerir?

Twitter arşivinde ilk Tweetten itibaren olan tüm Tweetleri görmek mümkündür. Aynı zamanda reTweetler de bu arşivde görüntülenebilir. Bu sayede ilk Tweeten itibaren atılmış tüm Tweetlerinizi ve reTweetlerinizi kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz ve uygulama içinde ya da sitede geriye gidip Tweet aramakla da uğraşmazsınız. Twitter arşivi, yalnızca Tweetlerin görüntülenmesi için değil link ile silinmesi ya da düzenlenmesi için de kullanılabilir. Ayrıca Twitter gelişmiş arama özelliğiyle geçmişte paylaştığınız içerikleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

twitter arşiv

Twitter Arşivi Ne İşe Yarar?

Twitter arşivi, tüm Tweetlerin görüntülenmesine de reTweetlerin de kolaylıkla gözden geçirilmesine yarar. Bu sayede silinmek istenen Tweetler arşivde kolaylıkla bulunabilir. Link dahilinde gelen bu Tweetler, istenilirse silinebilir ya da düzenlenebilir de. Tweet arşivi sayesinde uygulama içinde veya sitede Tweet arama derdi de kalmaz ve kolaylıkla silinmek istenen ya da düzenlenmek istenen Tweetler bulunabilir ya da gözden geçirilebilir.

Eski Tweetlerini gözden geçirmek isteyen ve Tweet sayısı çok fazla olan kullanıcılar genellikle Tweet arşivini sık sık güncellemektedir ve kolaylıkla indirmektedir. Bu işlem oldukça kısa sürer ve fazla yer kaplamaz. Adımlar sırasıyla izlendiği zaman hiçbir sıkıntı çıkmayacaktır ve kısa sürede Tweet arşivi indirilecektir. Farklı uygulamalardan Tweet arşivini indirmek için uğraşmak hesapların çalınmasına ya da Tweetlerin çalınmasına sebep olabilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmak istemeyen Twitter kullanıcıları, Tweet arşivini Twitter (X) üzerinden kolaylıkla indirebilir ve hiçbir güvenlik sorunu ile de karşılaşmaz.

Twitter Destek kategorisi ile tüm Twitter sorunlarınızı çözün!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter profilinizde paylaştığınız tüm gönderileriniz, fotoğraflarınızı ve videolarınızın tek bir yerde toplandığı alan twitter arşivinizdir.

Twitter arşivinizi hesap kapatma ya da dondurma gibi durumlarınızda indirmek isteyebilirsiniz. Tüm arşivinizi indirmek adına blog yazımızda ki detaylardan yararlanabilirsiniz.

Twitter arşivinizi indirmek için yaptığınız talep sonrasında dosyalarınız hazırlanmaya başlanacaktır. Tüm dosyalarınız hazır olduğunda tarafınıza e-posta olarak yollanır. Bu süreç en az 1-2 gün sürmektedir.

Gezinme çubuğundaki daha fazla simgesine tıklayıp menüden Hesabın’ı seçerek Hesap ayarlarınıza gidin.
Verilerinin bir arşivini indir’e tıklayın.
Verilerinin bir arşivini indir altında şifrenizi girin ve ardından Onayla öğesine tıklayın.

Evet tweetler arşivlenebilir ve “Your Twitter Archive” adlı bir bölümde görebilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptıysanız kullanıcı adınız, hesabınızla ilişkili e-posta adresleri veya telefon numaraları ve hesap oluşturma ayrıntılarınız gibi bilgileri görürsünüz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Arşiv Nasıl İndirilir? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 53 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. burak bedirli
    burak bedirli

    Twitter arşiv indirme yazınızı çok faydalı buldum. Teşekkürler..

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhabalar,

      Çok teşekkürler. Blogumuzda Twitter’a dair diğer yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

  2. mücahit
    mücahit

    Twitter arşiv indirme süre limiti ne kadardır?

    • İnci Kılıç
      İnci Kılıç

      Merhabalar,

      Mailinize gelen indirme mailinde Twitter arşivinizi en son hangi tarihe kadar indirebileceğinizi görüntüleyebilirsiniz.