İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Gece Modu (Karanlık Mod) Nasıl Açılır?

Sosyal medya ağları içerisinde oldukça önemli bir kullanıcı sayısına ulaşan Twitter, özel olarak metinsel paylaşımların üzerinde duruyordu. Daha sonra gelen güncellemeleri ile birlikte görselliğe de önem verirken yine de yoğunlukla metinler bulunuyor. Farklı resmi açıklamalar ve kurumsal stratejilerin ilave edildiği platformda kullanıcılar renk ve görüntü konusunda bazı isteklerde bulunuyorlardı. Diğer ağlarda çeşitli modlarla kullanım deneyimi söz konusuyken Twitter’da bu mevcut değildi. Fakat geliştirmek üzere çalışanlar yaptıkları son düzenlemelerle birlikte platformları için Twitter karanlık modu özelliğini aktif ettiler. Peki bu gece modu nasıl açılır ve nasıl kullanılır? İlk olarak Android işletim sistemine sahip cihazlar için kullanıma sunulan yeni modun devamında ise IOS platformuna geleceği duyurusunu duymuştuk. Sonraki zamanlarda da IOS işletim sistemine de de yenilik entegre edilmişti.

Twitter Gece Modu nedir?

Twitter karanlık mod özellikle akşam olduğu zaman telefon ışığı beyaz arayüzle birlikte ciddi şekilde göz yorucu olabiliyor. Aynı zamanda beyaz ışık uykunuzu da kaçırabilir. Tabi ki gözlerinize zarar da veren beyaz ışık için Twitter gece modu özelliğini uygulamalarına tanımlamıştır.

Oluşabilecek olan sağlık problemlerini engellemek isteyen Twitter veya yeni adıyla X, içeriğine kattığı gece modu faktörü ile kapalı renklerin hüküm sürdüğü bir platform seçeneğini X kullanıcılarının kullanımına sunuyor. Twitter siyah tema özelliği aktif hale getirdiğinizde tüm Twitter’ın rengi değişiyor ve koyu renklerin hakim olduğu bir arayüze geçiş yapmış oluyorsunuz. Twitter karanlık modu ile telefonunuzun ekran parlaklığını kısmaya gerek kalmadan uygulama renklerini gece sizi rahatsız etmeyecek renklere çevirebiliyorsunuz. Böylece daha kullanışlı bir hal alan uygulama ile dilediğiniz kadar sorunsuz vakit geçirebilirsiniz. Twitter, kullanıcılarının uygulama içerisinde en rahat şekilde vakit geçirmelerini önemseyerek bu gibi tanımlamaları bünyesine tanımlamış ve kullanıcıların takdirini böylece kazanmıştır. Twitter siyah yapma özelliğinin nasıl aktif edileceği ile ilgili tanımlama ve açıklamalar aşağıdaki başlıkta detaylarıyla belirtilmiştir. Bu başlık üzerinde belirtilen maddeleri sırasıyla uygulayarak gece modunu aktif edebilir ve sorunsuz kullanımın keyfini çıkarabilirsiniz.

YouTube Siyah Modu Açma hakkında bilgi almak için ilgili blog yazımıza göz atın!

twitter karanlık mod

Twitter (X) Gece Karanlık Nasıl aktif edilir?

Öncelikle Twitter gece mod kullanımı Twitter’ın çıkan son sürümünü güncellemeniz gerekmektedir. Twitter’ın son sürümüne sahipseniz şu adımları izleyerek bu modu aktif hale getirebilirsiniz.

  1. Öncellikle Twitter’a veya diğer adıyla X’e giriş yapın.
  2. Sol üstteki profil fotoğrafınıza basın.
  3. Ayarlar ve Gizlilik kısmına tıklayın.
  4. Ardından “Erişilebilirlik, Ekran ve Diller” e dokunun.
  5. Açılan sayfadan “Görüntü” sekmesine tıklayın ve karanlık mod ayarlarınızı yapın.
Twitter (X) Gece Karanlık Nasıl aktif edilir?

Twitter karanlık modu nasıl açılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Twitter takipçi satın alma ve Twitter beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Twitter karanlık mod nasıl açılır konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Eğer Instagram uygulamasında da Instagram gece modu aktif etmek istiyorsanız yazımızdaki adımları uygulayabilirsiniz. Facebook karanlık modu ve Whatsapp karanlık modu için de yapmanız gerekenleri adım adım anlattık!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter, yeni getirdiği güncelleme ile birlikte sizlere Karanlık Mod (Gece Modu) özelliği sunmaktadır. Bu mod vasıtasıyla twitter kullanırken arka planınız siyah olabilecektir.

Twitter karanlık modu kullanmanın başlıca avantajı, siyah rengin beyaz renge göre gözleri daha az yormasıdır. Bu nedenle karanlık mod göz sağlığınız için iyi olacaktır.

Twitter temanızı karanlık mod yapmak istiyorsanız yapmanız gereken yukarıda ki blog yazımızdan, bu konuda bilgi edinmek olacaktır. Yalnızca 5 dakikanızı ayırarak karanlık mod kullanmaya başlayabilirsiniz.

Twitter paylaşımlarınızda tek seferde en az 280 karakter kullanabilirsiniz.

Tweetlerinizi bir seri halinde paylaşmak istiyorsanız twitterın yeni özelliği olan tweet serisi özelliğinden yararlanabilirsiniz. Böylece alakalı tweetleriniz alt alta olacaktır.

Twitter güvenilirlik ve gerçeklik mottosunu korumak adına twitter düzenleme özelliğini aktif etmeyi düşünmediğini söylemektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Gece Modu (Karanlık Mod) Nasıl Açılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Kadir ERDİNC
    Kadir ERDİNC

    Twitterda gece modu nasıl acilir diye merak ediyordum gerçekten güzel olay bu gece modu

  2. Buğra
    Buğra

    twitter gece modunun nasıl acılacagı ile alakalı güzel bir blog yazısı