İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter (X) günümüzde en çok rağbet gören sosyal medyalardan biri olarak, kişisel hayatımızı dışa vurmamıza olanak sağlayan yazılar ve görseller paylaşabildiğimiz bir sosyal medya platformudur. Son yapılan güncelleme ile birlikte “Hikayeler” özelliğine de kavuşan platform, kullanıcıların özgürce görsel hikâye paylaşmasına da olanak sağlamaktadır. Çeşitli amaçlarla Twitter hesabını sadece takipçilerine açık hale getirmek isteyen kullanıcılar, bunun için Hesap Gizleme özelliğini aktif hale getirmektedir. Bu sayede atılan Twitler ve yapılan RT’ler sadece takipçi listesine özel şekilde paylaşılmaktadır. Sosyal medyayı güvenli kullanmak açısından tercih edilen bir özelliktir.

Twitter bir dışavurum platformu olduğu için, çeşitli ruh halleriyle atılan bazı Twitlerin bedeli ağır olabilmektedir. Bu noktada en ağır örneği Justine Sacco’dan vermek mümkündür. Bir Afrika seyahatinde uçağa binmeden hemen önce attığı ırkçı twitin ardından hayatı değişmiştir. Justine, twiti attıktan sonra telefonunu uçak moduna aldı ve uçağa bindi. 11 saat süren uçuşun ardından havaalanına indiğinde ise, dünya gündeminin bir sırasında yer alıyordu. Hemen twiti silse de, gelen tepkiler sonucunda işinden kovulmuş ve Afrika’da kılık değiştirerek dolaşmak zorunda kalmıştır.

twitter hesap gizleme

Twitter Hesap Gizleme Nedir?

Twitter hesap gizleme, paylaşımlarınızı sadece takipçilerinize özel hale getirmenize olanak sağlar. Böylece bir kullanıcı paylaşımlarınızı görmek için öncelikli olarak size hesabınızı takip etmek için bildirim göndermek zorunda kalır. Ayrıca yaptığınız paylaşımlar RT edilemez, sadece Fav atılabilmektedir. Eğer takipçilerinizden biri paylaşımlarınızın ekran görüntüsünü alır ve paylaşırsa da bunun ile ilgili yasal yaptırım bulunabilmektedir. Bu durum Avrupa’da suç teşkil edebilirken, ülkemizde herhangi bir yasal yaptırımı yoktur.

Twitter hesap gizleme adımları için PC,Android ve iOS için farklı adımlar izleyebilirsiniz. Şimdi gelin bu üç farklı işletim sisteminde Twitter hesaplarınızı nasıl gizleyebileceğinize bakalım.

PC' de Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır ?

PC’ de Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır ?

  • İlk olarak Twitter uygulamasına giriş yapın.
  • Ardından “Daha Fazla” simgesine tıklayın.
  • Ardından karşınıza çıkan ” Ayarlar ve Gizlilik ” sekmesine tıklayın.
  • Ardından “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın.
  • Buradan “Hedef Kitle ve Etiketleme” seçeneğini seçtikten sonra.
  • “Tweetlerini Korumaya Al” kutucuğunu işaretlemeniz yeterlidir.

Android’te Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır ?

Android işletim sisteminde Twitter hesap gizleme işlemleri için,

  • Twitter uygulamasına giriş yapın.
  • Üst menüde, gezinti menüsü simgesi olan üç çizgi simgesine veya profil resminize tıklayın.
  • “Ayarlar ve Gizlilik” öğesine tıklayın.
  • Ardından “Gizlilik ve Güvenlik” öğesine tıklayın.
  • “Hedef Kitle ve Etiketleme” başlığı altında, “Tweetleri Korumaya Al” kutusunu işaretleyin.
iOS'ta Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir ?

iOS’ta Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir ?

iOS içerisinde’ de bilgisayar da olduğu gibi benzer aşamaları izlemeniz yeterli olacaktır.

  • Twitter (X) uygulamasına girin.
  • Üst menü de profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • “Ayalarla ve Gizlilik” dedikten sonra “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın.
  • “Hedef Kitle ve Etiketleme” seçeneğini seçtikten sonra “Tweetlerini Korumaya Al” kutucuğunu işaretleyiniz.

Bahsetmiş olduğumu yöntemleri gerçekleştirdiğinizde hesabınız gizlenmiş olacaktır. Bundan sonra tweetleriniz yalnızca sizleri takip eden Twitter takipçileri için görünür olacaktır. Bu işlemler dışında Twitter hesabınız ile ilgili çalınma gibi durumlara karşı önlem almak için Twitter hesap kurtarma yazımızı okuyabilirsiniz.

Twitter Yeni Takipçi İstekleri Nasıl Onaylanır?

Twitter hesabınız gizlenmesinin ardından, sizi ve Twitlerinizi takip etmek isteyen kullanıcılar istek göndermek zorunda kalacaktır. Bu takip isteklerini de onaylayıp geri çevirmek sizin kontrolünüzde olacaktır. Bir kullanıcı sizi takip etmek istediğinde bildirim gelecektir.

  • Bir kullanıcı size takip isteği gönderdi. Şimdi görüntüle.” Olarak ekranınızda ya da bildirim ekranınızda gözükecektir.
  • Burada yer alan takipçi isteklerinin tamamını görebilirsiniz.
  • Bu alan içerisinde “Kabul Et” ya da “Reddet” seçeneklerine tıklayarak seçiminizi yapabilirsiniz.

Twitter hesap gizleme sayesinde paylaşımlarınızı sadece kendi kümenizde yapabilmektesiniz. Tercih ettiğiniz paylaşım kümesine özel tweet ve medyaları paylaşabileceksiniz. Sizi takip etmeyen kullanıcılar attığınız favları, RT’leri ve twitleri görüntüleyemeyecektir. Bu noktada özelliğin Instagram gönderi gizleme özelliği ile oldukça yakın olduğunu belirtmekte fayda olacaktır. Instagram içerisinde de kullanıcılar hesaplarını gizleyebilmekte ve sadece kendilerinin belirlediği kullanıcılarla paylaşım havuzlarını oluşturabilmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Twitter Hesap Gizleme Nasıl Olur isimli yazımızda, hesap gizleme ve yeni takipçilerin nasıl onaylanacağı konularına değindik. İlgili konular için sitemizin blog kısmını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=WOCvLDnzMO4&ab_channel=CevatEmreKoyun

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter hesap gizleme, kullanıcıların hesabını yalnızca takip edildikleri kişiler tarafından görüntülenmesini sağlayan opsiyonel bir seçenektir.

Twitter hesabınızdan Gizlilik ve Ayarlar sekmesine gidiniz. Twitlerimi Koru seçeneğine tıklayarak, hesabınızı ve twitlerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Yeni takipçilerinizin isteklerini onaylamak için gelen bildirimlere tıklayınız. Buradan tüm istekleri görebilir, tercihinize göre kabul edebilir ya da ret edebilirsiniz.

Tweetlerimi kimler görebilir? Herkese açık Tweetler (varsayılan ayar): Twitter hesabı olsun ya da olmasın herkes tarafından görülebilir.

Twitter’a giriş yapın. Sol üstte yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın. Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gidin. ‘Tweetlerimi Korumaya Al’ seçeneğini işaretleyin.

Tweet etkinliği kontrol paneli, Tweetleriniz ve bunların kitlenizde nasıl yankı uyandırdığı hakkında daha fazla bilgi almak amacıyla kullanabileceğiniz bir araçtır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 43 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. selma aydın
    selma aydın

    Twitter hesap gizleme yazınızı okudum ve çok beğendim. Teşekkürler..

  2. serap yelek
    serap yelek

    Twitter hesap gizleme işlemini tam olarak anlayamadım. Nasıl yapabilirim ? Teşekkürler..