İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Kalıcı Olarak Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Twitter hesap silme işleminizi yazımızı okuyarak hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Twitter tüm dünyada popüler olan bir sosyal medya uygulaması. Özellikle Türkiye’de kullanıcıların birçoğu gündemi takip etmek amaçlı sürekli olarak Twitter uygulamasını kullanıyor. Milyarlarca kullanıcının bulunduğu Twitter uygulamasında hesabı bulunan kullanıcılardan bazıları hesaplarını kalıcı olarak silmek istiyor. Bu gibi durumlarda kullanıcılar sıklıkla internet üzerinden Twitter’da hesap silme linki arıyorlar. Ancak linke ihtiyaç duymadan Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmek çok kolay. Masaüstü, Android ve IOS üzerinden Twitter hesabını tamamen kapatma işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi sizler için aşamalı olarak anlattık.

Masaüstü Twitter (X) Hesabı Kalıcı Silme İşlemi

Masaüstü cihazlarda Twitter yani X hesabınızı kalıcı silme işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

  • Öncelikle masaüstü cihazınızdan Twitter’a giriş yapın
twitter giriş
  • Giriş yaptıktan sonra sol taraftaki “Daha Fazla” kısmından Ayarlar ve Destek>Ayarlar ve Gizlilik yolunu izleyin.
twitter ayarlar ve gizlilik
  • Açılan ekranda Hesabın kısmında “Hesabını Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklayın.
twitter hesabını devre dışı bırak
  • Daha sonra karşınıza Twitter’ın uyarılarda bulunduğu bir ekran çıkacaktır. Bu kısımda “Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklayın.
twitter devre dışı bırak
  • Sonrasında karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. Bu kısımda şifrenizi onayladıktan sonra hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz.
twitter şifre onayı

Android Twitter Hesabı Kalıcı Silme İşlemi

Android cihazınızdan Twitter (X) hesabını kalıcı silme işlemini gerçekleştirmek için şu adımları izlemeniz yeterli:

  • Öncelikle Android mobil cihazınızdan Twitter hesabınıza giriş sağlayın.
  • Sağ üst köşede bulunan dişli çark simgesine veya profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Açılan menüden ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • Açılan seçenekler arasında hesabımı devre dışı bırak seçeneği bulunuyor. Seçeneğe tıklayın.
twitter hesap silme

Ios Twitter Hesabını Kalıcı Silme İşlemi

İos cihazlarınız üzerinden Twitter hesabınızı tamamen silme işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor:

  • Ios mobil cihazınız üzerinden Twitter uygulamasına tıklayın ve hesabınıza giriş sağlayın.
  • Twitter uygulamasında dişli çark simgesine ya da profil resminize tıklayın.
  • Açılan ekrandan ayarlar kısmını seçin.
  • Ayarlar menüsünün en alt kısmında bulunan hesabımı devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.

Twitter (X) Kalıcı Hesap Silme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yukarıda aşamalı olarak bahsettiğimiz işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde hesabını devre dışı bırakmış olursunuz. Twitter uygulaması ne yazık ki hesabınızın direkt olarak kalıcı silme işlemini onaylamayacaktır. 30 gün süre boyunca hesabınızı askıda tutacaktır. 30 gün sonunda ise hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Eğer hesabınız için tamamen silme işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız 30 günlük süre boyunca giriş yapmamanız gerekiyor. Şayet bu süre zarfında Twitter hesabınıza giriş yaparsanız Twitter uygulaması gerçekleştirdiğiniz devre dışı bırakma işlemini sıfırlayacak ve hesabınızı tekrar aktive edecektir. Bunun dışında unutmamanız gereken diğer bir unsursa hesabınızı sildiğiniz takdirde hesap üzerinden yaptığınız herhangi bir paylaşıma ya da etkileşime ulaşamazsınız. Hesabınız sanal ortamdan geri dönüştürülemez olarak silinir. (Twitter Destek)

Twitter Hesap Dondurma İşlemi

Eğer Twitter veya diğer adıyla X hesabınızı kalıcı olarak silmek istemiyor, sadece belirli bir süre için kullanıma kapatmak istiyorsanız hesap dondurma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Hesap dondurma işlemini geçici süre için gerçekleştirmek istiyorsanız Ios ve Android mobil cihazlarınız için yukarıda bahsettiğimiz işlemleri kullanabilirsiniz. Ancak hesap dondurma işlemini kısa süreli olarak gerçekleştirmek istiyorsanız, yukarıdaki işlemleri sırasıyla gerçekleştirdikten sonra 30 gün dolmadan tekrar giriş yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde hesabınız kalıcı olarak silinebilir.

Twitter Hesabını Sildikten Sonra Tekrar Açılır Mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere; Twitter hesap kapatma işlemini yaptıktan sonra Twitter size 30 günlük bir süre veriyor. Bu 30 gün içerisinde kapattığınız hesabınıza giriş yaparak tekrar erişim sağlayabilirsiniz. Fakat hesabınızı kapattığınız tarihin üzerinden 30 gün geçtiyse hesabınızı geri açamazsınız. Bunun sonucu olarak da Twitter hesabınıza tekrar erişim sağlayamayacağınız gibi daha önce yaptığınız paylaşımlarınıza ve bulunduğunuz etkileşimlere süresiz olarak erişim sağlayamazsınız. Bu aşamadan sonra yapabileceğiniz tek şey yeni bir Twitter hesabı açmak olacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır işlemi hakkında bilgi almak için yazımıza göz atın!

Twitter hesaplarınızı geliştirmek ve yükseltmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/twitter-takipci-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter şifrenizi değiştirerek hesabınıza tekrar giriş sağlayabilirsiniz, Twitter hesabınızın silinme gibi bir riski yoktur.

Twitter hesabınız 30 günlük dondurma süresi dolduktan sonra silinmektedir. Kalıcı olarak hesabınızın silinmemesi için hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.

Twitter hesabınız durduk yere silinme gibi bir durum yaşanmamaktadır. Twitter topluluk kurallarını ihlal ettiğiniz ya da kullanıcı şikayetleri sebebi ile hesabınızı kapatmış olmalıdır.

Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmeniz durumunda bilgileriniz tamamen kaybolur. Silme işlemlerini gerçekleştirmeden hesap arşivinizi indirmelisiniz.

Twitter hesabınızın çalınması durumunda hızlı bir şekilde destek hattı ile iletişime geçiniz ve hesap kurtarma yönergelerini takip ediniz.

Twitter profilinizde ilk günden bu yana paylaştığınız tüm içeriklerinizi indirmenize olanak sağlayan özelliğe twitter arşiv denilmektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Kalıcı Olarak Hesap Silme Nasıl Yapılır? Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

4 yorum

  1. Mehmet
    Mehmet

    Silmek istiyorumm

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, hesabınızı silmek için, hesap ayarları bölümüne girmeli ve sizlere sunduğumuz yöntemleri denemelisiniz.

  2. Selinay yazma
    Selinay yazma

    Twitter Kalıcı Olarak Hesap Silme Nasıl Yapılır isimli yazınızı oldukça faydalı. Herkese tavsiye ederim. :))

  3. osman tarık
    osman tarık

    Twitter Dondurma İşlemi ile Hesabım Silinir mi?