İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Kayıt Olma Hesap Açma 2024 Resimli Anlatım

Twitter, sosyal medya uygulamalarının devleri arasında yer almaktadır. Takip etme üzerine kurulu olan bu uygulama milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ünlü kişilerin kendi yaptığı paylaşımları görebilme, siyaset ya da spor gibi bazı haberleri anında takip edebilme… Bu gibi nedenlerden dolayı, Twitter kayıt olma konusu bir çok kişinin aklına yatmaktadır.

Peki Twitter’a kayıt olma neden bu kadar önemlidir? X uygulamasına kayıt olma aşamaları nelerdir? Tüm bilgilere detaylı olarak yer vereceğiz. Hadi başlayalım.

Twitter uygulamasına kayıt olunma sebepleri nelerdir?

Bir çok sosyal medya uygulaması paylaşım ve takip etme üzerine kuruludur. Ancak bu uygulama diğer bir çok uygulamaya göre bir artı bulundurmaktadır. Dünya genelinde tanınmış kişilerin neredeyse bir çoğunun Twitter, yeni adıyla X hesabı vardır. Ve bu hesapları takip etme imkanına sahipsiniz.

Bu kişilerin ya da tanınmış sayfaların, burada hesabının olması büyük bir avantajdır. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir konuyu bile, o kişiden direkt olarak görebiliyorsunuz. Bu nedenle Twitter’a kayıt olan kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Özellikle haber alanında çok yaygın bir kullanım vardır. Spor ya da siyaset konusuna ilgi duyan kişiler, bu uygulamayı daha aktif olarak kullanmaktadır. Twitter hesabının ne gibi faydalarının olduğunu öğrendiğinize göre, nasıl kayıt olacağınızı öğrenelim.

Twitter hesabı açmak için hangi yolu izlemeliyim?

  • Twitter veya yeni adıyla X hesabı açmak için, ilk olarak Twitter ana sayfasına gelin. Sağ üst köşede bulunmakta olan, kaydol butonuna tıklayın. Bundan sonra sizden bazı bilgiler istenecek. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmaya özen gösterin.
  • Gördüğünüz gibi sizden ad ve soyadı bilgileri istenmektedir. Bu kısmı doğruluktan ziyade eksiksiz doldurmaya özen gösterin ve bu bilgileri unutmamak için bir yere not alın.
  • Bir alt kısımdaki telefon ya da e-posta alanı bizim için oldukça önemlidir. Burayı doğru bir şekilde doldurmaya özen gösterin. Çünkü bundan sonraki girişlerinizde, bu alanda yazmış olduğunuz e-posta ya da telefon numarasını gireceksiniz. (Burada yazmış olduğunuz telefon ya da e-posta adresine mutlaka erişim olmalı. Çünkü kayıt sonrasında sizden doğrulama istenecek. Aynı şekilde daha sonraları, güvenlik sorunu yaşandığında bu bilgiler gerekli olacaktır.)
  • Şifre kısmına, başkalarının tahmin edemeyeceği bir şifre kullanın. Bu şifreyi bundan sonra hesabınıza giriş yaparken kullanacaksınız. Unutmamak adına bu bilgiyi, bir yere not etmeyi unutmayın.

Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzdan eminseniz, en altta yer alan kaydol butonuna tıklayın. Twitter kayıt olma sürecinin ilk aşamasını bu şekilde tamamladık.

Ikınci Asama

  • Kaydol butonuna tıkladıktan sonra, sizden cep telefonu kısmını doldurmanız istenecek. Bu bilgiyi siz istemediğiniz sürece başkası görmeyecektir. Bu kısma cep telefonu numarası yazmanızın avantajı, güvenli sorunu olduğunda doğrulamak için iyi olmaktadır. Ancak yine de telefon numaranızı yazmak istemezseniz, geç butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçin.
  • Twitter (X) hesabı üzerinde, diğer bir çok uygulamada olduğu gibi kullanıcı adı istenmektedir. Bu kullanıcı adı siz girdikten sonra @…….. şeklinde görünecektir. Böylece birine söylediğinizde, sizi direkt bu kullanıcı adını aratarak bulabilir. Kısaca bu kısım sizin Twitter kimliğinizdir diyebiliriz. Kutucuğa örnekteki gibi istediğiniz bir kullanıcı adını yazın. Karşı tarafın onaylaması durumunda, kutucuğun hemen yanında mavi tık oluşacaktır. Eğer bu renk oluşmazsa, farklı kullanıcı adları deneyebilirsiniz. Mutlaka bir tanesi tutacaktır. Eğer isterseniz daha sonra Twitter kullanıcı adı değiştirme adımları ile değşiklik yapabilirsiniz. Rengi gördükten sonra, sonraki diyerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Fotoğraf Ekleme

  • Sıra geldi profil fotoğrafı eklemeye. Buraya eklediğiniz fotoğraf herkes tarafından profil resminiz olarak görünecektir. Bu kısma ister kamera aracılığı ile isterseniz de cihazınızdan herhangi bir fotoğraf ekleyebilirsiniz. İsterseniz daha sonra da ekleyebilirsiniz. Şu an eklemek istemiyorsanız, alt kısımda yazan geç butonuna tıklayarak işleme devam edebilirsiniz. Fotoğraf yüklediyseniz devam et diyerek bir sonraki adıma geçin.
  • Twitter (X) size kişi önermek için, ilgi alanlarınızı öğrenmek istiyor. Bu aşamanın amacı tam olarak o. Sizin seçtiğiniz ilgi alanlarına göre, takip edebileceğiniz kişileri gösterecek. Bu kısımda ilgi duyduğunuz alanları işaretleyerek sonrasında devam et deyin. Bir sonraki adıma geçin.
  • Şu an hesabı yeni açtığınız için hiç arkadaşınız olmayacak. Buradan hesaplarınızdan istediğinizi seçerek, arkadaşlarınızın bu hesaba aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Şu an kimseyi takip etmeyip, sonra yapacağım diyorsanız geç diyerek devam edin.
  • Burada özel olarak eklemek istediğiniz biri varsa aratarak bulun. O kişileri ekleyin. Bu işlemi hesabı oluşturduktan sonra da yapabilirsiniz. Bu nedenle direkt geçebilmeniz de mümkün.
  • Geldik son adıma. Artık hesabı oluşturdunuz ve sadece doğrulaması kaldı. Şimdi doğrula butonuna tıklayın.

Hesabınızın aktif hale gelmesi için doğrulamak gerekiyor. Bu doğrulamayı yukarıda verdiğiniz iletişim adresine göre yapacaksınız. Eğer e-posta adresi ile başvuru yaptıysanız, bu adrese bir doğrulama linki mesajı gelecek. Bu linke tıkladığınızda hesap doğrulama işlemi otomatik olarak gerçekleşecektir. Eğer kaydınızı cep telefonu numarasıyla yaptıysanız, cep telefonunuza bir kod gelecek. Bu kodu istenen yere girmeniz gerekmektedir.  Bu kodu doğru bir şekilde girdiğinizde, Twitter yani X hesabınız otomatik olarak onaylanacaktır.

Sonrasında Twitter arkadaş bulma işlemlerini yaparak hesabınızda sosyalleşmeye başlayabilirsiniz.

Sonuç

Bu yazıda Twitter kayıt olma nasıl yapılır sorusuna cevap bulduk. Artık rahat bir şekilde hesap açabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter kayıt olma işlemleri için sizden herhangi bir şekilde ücret talep etmemektedir. Tamamen ücretsiz olarak hesap açabilirsiniz.

Twitter üzerinde hesap açmak çok basittir. Yukarıda ki blog yazımızı detaylıca okuyarak sadece 5 dakika içerisinde Twitter hesabına sahip olabilirsiniz.

Twitter hesabınızı açmanız için sizlerden e-posta veya telefon numarası istenecektir. Telefon numaranızı kullanarak ücretsiz bir şekilde Twitter hesabı açabilirsiniz.

Twitter’a kayıt olmak için kullanıcıların en azından 13 yaşında olmaları gerekmektedir.

Twitter üzeriden tweet paylaşırken kullanabileceğiniz karakter sayısı en fazla 280’dir.

Twitter şeffaf ve güvenilir bir platform olmaya devam etmek için tweetlerine herhangi bir şekilde sonrada düzenleme seçeneği getirmemektedir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Kayıt Olma Hesap Açma 2024 Resimli Anlatım Hakkında 5 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

5 yorum

  1. Hasan
    Hasan

    Twitter çok güzel buluyorum Onun için hesap açmak istiyorum

  2. fatih sultan
    fatih sultan

    mail adresime gelen twitter onay kodunu girdikten sonra yine telefon numarası istiyor ve atla veya geç gibi bir sekme de yer almıyor. telefon zorunlu hale mi geldi acaba biliyor musunuz? telefon vermeden kaydolmanın başka bir yolu yok mu?

  3. Badegül
    Badegül

    Yani güzel bence

  4. Ömer Karataş
    Ömer Karataş

    Resimli anlatımlarla birlikte güzel bir yazı olmus bende twittera kayıt olup hesap açmak istiyordum

  5. Yiğit
    Yiğit

    Resimli anlatım yapmanız daha çok kolaylaştırıyor teşekkürler twittera kayıt olup hesap açmak aslında cok basit