İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Reklam Nasıl Verilir?

İnternet sayfası olan kişiler, reklam vererek kendilerini duyurmaya çalışmaktadır. Belirli bir konu üzerinden reklam vermek istiyorsanız Twitter reklam hizmetini kullanabilirsiniz. Tiwtter uygulaması bu noktada oldukça fazla tercih edilmektedir. Günümüzde en sık kullanılan sosyal medya araçlarından biri olması da sizin için ayrı bir avantaj sağlayacaktır.

Twitter’da farklı reklam modelleri bulunmaktadır. Bu reklam modellerini şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Web sayfasının tıklanmaları: Tweetleriniz ile internet sayfanıza trafik çekebilirsiniz. Satın almak ya da üyelik gibi bazı uygulamalar için kullanılabilmektedir.
  • Takipçiler: Twitter’daki takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.
  • Yönlendirmeler: size ilgi gösteren kişilerin tekliflerine e-posta toplayabilirsiniz.
  • Tweet etkileşimleri: Gönderilerinizi öne çıkartabilirsiniz. Bu şekilde takipçi sayınızı arttırabilir ve farklı hedef kitlesine ulaşabilirsiniz.

Twitter Reklam Verme

Twitter reklam verme sayesinde, hesabınızla daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Ancak bu alanda reklam vermek istiyorsanız, ilk olarak bu uygulama içinde hesabınızın olması gerekmektedir. http://ads.twitter.com adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Reklam modellerinden birini tercih ederek, işleme başlayabilirsiniz. Burada izleyeceğiniz adımları sizin için şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. İlk olarak bu kampanyanızın bir adı olması gerekmektedir. Uzun vadede etki alabileceğiniz bu uygulama size gerçekten kolaylık sağlayacaktır. Kampanya isminizi işinize göre verirseniz, işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
  2. Kampanya ismini verdikten sonra kampanyanın süresini belirlemeniz gerekiyor. Başlangıç ve bitiş süresi belirleyebilirsiniz.
  3. Daha sonra hedef kitlenizi seçmeniz gerekmektedir. Hedef kitlenizi geniş tutmak size her zaman avantaj sağlayacaktır.
  4. Daha sonra bütçenize karar vermeniz gerekmektedir. Bütçe doğrultusuna reklamlarınızı yönlendirebilirsiniz.
  5. Son olarak da gönderilerinizi reklamlarınızı için düzenlemeniz gerekmektedir.

Twitter (X) Reklamlarının Yararları Nelerdir?

Twitter reklamları, kullanacak kişiye büyük yararlar sağlamaktadır. Genel olarak yararları şu şekilde sıralayabiliriz:

Hedef kitlenize uygun reklamlar hazırlayabilirsiniz.

Hedef kitle içerisinde cinsiyet, coğrafi konum ya da kullanıcıların konumları göz önüne alınmaktadır. Takipçilerinizin sayısını arttırabilirsiniz.

Takipçilerinize reklamlarınızı gösterebilir, etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

Takipçilerinizle bu şekilde daha hızlı bir iletişim haline girebilirsiniz. Yukarıda da açıkladığımız gibi pek çok reklam türü bulunmaktadır. Bu reklam türleri arasında sizlere hangi tür hitap ediyorsa, çalışmalarınızı buna göre şekillendirebilirsiniz.

Twitter Reklam Ücretleri Ne Kadar?

Twitter reklamı nasıl verilir? Sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. Bu uygulama üzerinde reklam vermek, tahmin ettiğiniz kadar zor değil. Yukarıdaki aşamaları izlediğinizde kendi reklamınızı oluşturmuş ve vermiş olacaksınız. Peki, Twitter reklam ücretleri nedir? Reklam ücretlerinin değişkenlik gösterebildiğini belirtmemiz gerekiyor. En az aylık olarak 7.500 TL olmaktadır. Bu şekilde aslında diğer sosyal medya hesaplarında ayrıldığını söyleyebiliriz. Twitter biraz daha markalara ve zengin şirketlere hitap etmektedir. Ancak bu sizin reklam veremeyeceğiniz anlamına gelmemektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?
Twitter Takipçilerim Gözükmüyor?

Twitter ya da yeni adıyla X, hepimizin hayatında fazlasıyla bir yere sahip olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Günümüzde birçok insan Twitte...

Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır? öğrenmek için ilgili yazımıza göz atın!

Twitter hesabınızı büyütmek ve geliştirmek için Twitter Beğeni ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Twitter takipçi sayınızı artırmak için twitter takipçi satın al sayfamızı ziyatet edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sosyal medya günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı bir iletişim ağıdır. Bu nedenle kullanıcıları, satıcılar için büyük bir hedef kitledir. Bu mecralarda reklam vererek satış rakamlarınızı yükseltibelirsiniz.

Twitter milyonlarca kullanıcısı olan en aktif sosyal medyaların başında gelir. Twitter üzerinde reklam vererek hedeflediğiniz kitleye ulaşmanız ve satış rakamlarınızı hızlıca katlamanız mümkündür.

Twitter reklam vermek aslında çok basittir. Twitterda reklam vererek satış rakamlarınızı arttırmak istiyorsanız sizlere sunmuş olduğumuz blog yazımızdan tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Influencer reklamları, sosyal medya da aktif takipçi kitlesine sahip olan ve markaların hedef kitlesine hitap eden sosyal medya fenomenleridir.

Twitter reklamları ile ürünleriniz ve hizmetleriniz için hedef kitleniz ile bir etkileşim ağı oluşturabilirsiniz.

Twitter ağı, Twitter üzerinde metin ya da görsel reklamlar oluşturmanızı ve paylaşmanızı sağlayan bir reklam sistemidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Reklam Nasıl Verilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Toygar Oduncubasi
    Toygar Oduncubasi

    twitter üzerinden reklamın nasıl verilecegini anlatan faydalı bir icerik tebrikler

  2. Kemal
    Kemal

    Twitter reklam hakkında güzel bir blog yazısı