İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter’ın Kurucusu Kimdir?

Twitter dünya üzerinde yüz milyonlarca kullanıcıya sahip ayrıca popüler sosyal medya uygulamalarından bir tanesi. Her gün onlarca kullanıcının paylaşım yaptığı uygulama birçok insanın hayatında vazgeçilmez dediği uygulamalar arasında yer alıyor. Kullanıcıların pek çok amaçla kullandığı uygulama ülkemizde özellikle gündemi takip etmek ve kamuoyu oluşturmak için sıklıkla kullanılıyor. Onlarca farklı kullanıcının bulunduğu ek olarak bu kullanıcıların birbirlerini takip etmelerine olanak sağlayan uygulama bulunduğu sektör içerisindeki konumunu kurulduğu günden bu yana korumayı başardı. Kolaylıkla fikir paylaşımı yapılabilen Twitter uygulamasıyla ilgi kullanıcıların merak ettiği bazı noktalar bulunuyor. Twitter sahibi kim, Twitter kazancı ne kadar gibi soruların cevaplarını merak eden kullanıcılar internet üzerinden sıklıkla araştırma yapıyor. Sizler için bu yazımızda Twitter hakkında merak ettiğiniz bütün ayrıntıları paylaştık.

Twitter’ın Sahibi Kimdir?

İnternetin hayatımıza girmesi beraberinde birçok şeyi değiştirdi. İnsanlar artık içlerinden gelen düşünceleri, fikirleri veya esprileri yüz yüze paylaşmanın yanı sıra sanal ortamdan da paylaşmaya başladı. Twitter kesinlikle kullanıcılara en büyük özgürlüğü sağlayan uygulamalar arasında yer alıyor. Kuruluş hikayesiyse 14 kişilik arkadaş grubunda gerçekleştirilen bir sohbet esnasında başlıyor, ardından Twitter sahibi Jack Dorsey çeşitli fikirlerin paylaşıldığı bir sohbet ortamında Twitter uygulamasının temelleri hakkında fikir ortaya atıyor. Zamanla ortaya çıkan bu fikri geliştiriyor ve 21 Mart 2006 yılına gelindiğinde Twitter uygulaması yayınlanıyor.

#38 ilk tweet olarak atılıyor ve sonrasında kullanıcıların artmasıyla Twitter dünya çapında üne sahip oluyor. Kullanıcılarına 140 karakter sınırlamasıyla paylaşım yapma özgürlüğü sağlayan Twitter uygulaması zamanla bu sayıyı 280’e çıkarttı. Zamanla popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeden en çok tercih edilen uygulamalar arasında birinci olmayı başardı. Tabii Twitter sahibi tek başına Jack Dorsey değil. Genel fikri ortaya Jack Dorsey atmış olsa da geliştirme ve ortaklık aşamasında onunla beraber olan isimler var. Twitter sahibi olan isimler şu şekilde;

  • Jack Dorsey,
  • Biz Stone,
  • Noah Glass,
  • Evan Williams
Twitter Sahibi Jack Dorsey

Twitter (X) Ne Kadar Kazanca Sahip?

İlk kurulduğu günlerden itibaren pek çok kişi Twitter’ı kullanmaktadır. Zaman içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaştı ve bu sayede Twitter uygulamasının piyasa değeri gün geçtikçe arttı. Instagram gibi uygulamaların ön plana çıkmasıyla zaman zaman gelir kaybı yaşasa da Twitter uygulaması direkt olan gündeme bağlı olduğu için hiçbir zaman net bir düşüş yaşamadı. Twitter kazancı ise kullanıcıların en çok merak ettiği ayrıntılar arasında yer alıyor. Dünya üzerinde sosyal medya uygulamalarına gösterilen rağbetin hızla artması sonucunda firmaların büyük çoğunluğu reklam faaliyetlerini bu uygulamalara kaydırdı. Bu sayede firmalar hem daha fazla tüketiciye ulaşmış oldu hem de Twitter kazancı için bir yol bulmuş oldu.  Kazancının büyük kısmını ise Twitter Amerika ve Japonya üzerinden kazanıyor. Twitter giriş ile ilgili tüm bilgileri size aktardık, bizi takipte kalmaya devam edin.

Bu yazımızı beğendiyseniz Telegram Web Uygulaması Kimin? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Twitter, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarının başında gelir. Bu platform üzerinden insanlar kısa tweetler paylaşmakta ve gündemi takip etmektedir.

Jack Dorsey’e ait olan Twitter uygulaması kimseye satılmamıştır ve halen kurucusu tarafından tüm işlemleri yürütülmektedir.

Kullanmak isteyen kullanıcıların tamamen ücretsiz bir şekilde erişebildikleri bir sosyal medyadır. Hiçbir ücret ödemeden kayır olunabilir ve yine hiçbir ek ücret ödemeden tüm özelliklerinden faydalanılabilir.

İlk zamanlarda 140 iken yeni gelen güncelleme ile birlikte 280 olarak güncellenmiştir.

Reklamlarını oluşturmak ve paylaşmak için Twitter ads sisteminden yararlanabilirsiniz.

Genel merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde yer almaktadır.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter’ın Kurucusu Kimdir? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. Sıla ayden
    Sıla ayden

    Twitterda reklam vermek mümkün mü ? Teşekkürler..