İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Sarı & Mavi & Gri Tik Nedir? Nasıl Alınır?

Twitter, her gün büyüyen kullanıcı sayısıyla sevilen sosyal medya platformlarından. Platformda yer alan hesaplardan bazılarıysa “onaylı hesap” olarak nitelendiriliyor. Ünlü ya da devlet yönetiminde rol alan kişilerin hesaplarında bu onayı gösteren Twitter tik işareti, daha çok mavi renginde karşımıza çıkıyor. Ancak son dönemde Twitter onaylı hesaplara dair tiklerinin renklerini çeşitlendirdi. Platform sarı, mavi ve gri olmak üzere üç farklı renkteki tiki kullanıma açtı. Peki Twitter sarı, mavi ve gri tik nedir? Nasıl alınır?

Elon Musk’ın yönetime geçmesiyle birlikte Twitter’da ki değişimlerin ardı arkası kesilmiyor. Bazen beğeni tuşunun rengi değişiyor, bazen bot hesaplar temizleniyor. Sürekli değişim içerisinde olan Twitter’da en büyük farklılık onay tiklerine geldi. Farklı renklere bürünen Twitter tik işareti türleri, kullanıcıların da dikkatini çekti. Profilini daha göz önünde tutmayı seven kullanıcılarsa bu tiklere erişimin yollarını arıyor. Biz de Instatakipçi kullanıcıları için bu konuyu detayları araştırdık. 

Twitter Onay Tiki Nedir? 

Sosyal medya platformları milyonlarca kişinin aynı anda hareket sağlayabildiği mecralar. Paylaşım yapmak için tasarlanan bu bilgi ve eğlence platformlarının başında da Twitter (X) geliyor. 2011 yılından beri Türkiye’de de hizmet sağlayan Twitter çoğu kullanıcı için vazgeçilmez bir hal aldı. Özellikle uzun yıllardır üyeliğini sürdüren kullanıcılar mavi tikleriyle kendilerini belli ediyor. Twitter tarafından verilen onaylı hesaplarının ayrımını sağlayan bu işaret bazı değişikliklere uğradı. 

Twitter tik işareti, özellikle sanatçı, devlet yönetiminde yer alanlar ve günümüz influencerları için vazgeçilmez. Bu işaretin temel sebebiyse diğer yalan olarak tasarlanmış hesaplardan ayrılması. Aynı kişi adına farklı kullanıcı isimleriyle hesap açma imkanı sunan Twitter, bu filtreleme sayesinde gerçek kişiye ulaşmamızı sağlıyor. Özellikle haber kaynağı olarak görülen hesaplarda bu özellik oldukça önemli. Aynı şekilde sosyal medya fenomenlerinin de tek ve gerçek hesaplarını bu şekilde ayırt edebiliyoruz. 

twitter tik işaretleri

Twitter Sarı, Mavi ve Gri Tik Ne Anlama Geliyor? 

Her gün yüzbinlerce kişinin aktif olarak paylaşımlarda bulunduğu Twitter’da yeni dönem başladı. Sosyal medya kanallarından biri olan Twitter kişilerin haber kaynağı haline geldi. Bu özelliğinin yanında toplu grup hareketlerinin bir örneği de artık anında viral olan gündem hastagleri. Bu yoğun kullanımının yanlış anlaşılmalara mahal vermemesi adına yeni düzenlemeler platformda yerini aldı. Maviden farklı olarak sarı ve gri onay tikleri de kullanıcılara verilmeye başlandı. Onaylanmış profilleri gösteren Twitter tik işareti türlerinin değişen renkleri ve anlamlarıyla şu şekildedir: 

Mavi Tik

Görmeye alışkın olduğumuz mavi tike artık ulaşmak çok kolay. Önceden erişimi zor olan mavi tik yerini diğerlerine bıraktı ve ücretli abonelik sistemine geçti. Yeni düzenlemeye göre herhangi bir Twitter kullanıcısı mavi tik alımı için başvuru yapabilecektir. Herhangi bir alanda ünlü olmaya gerek olmaksızın erişime açılan bu özelliğe ilgi ise çok fazla. Aktif Twitter kullanıcılarının çoğu yıllardır mavi tike herhangi bir sebepten dolayı erişim sağlayamıyordu. Bu düzenlemeyle aylık yapılan ödemeler sayesinde erişilebilir hale geldi. 

Sarı Tik 

Twitter markalar tarafından az önem görse de güzel bir pazarlama aracı. Anında binlerce kişiye ulaşmanın en güzel yollarından. Yüksek reklam maliyetlerine yer vermeden sadece açacağınız Twitter hesabıyla markanızın kurumsal kimliğine büyük katkı sağlayabilirsiniz. Üstelik sarı tik tam da bu hareket için ideal. Şirketlere verilmesi planlanan Twitter sarı tiki, geçirilen denetimin ardından profilinizr eklemeniz mümkün. Böylelikle müşterileriniz sosyal medya kanallarından gerçek sizi kolayca bulacaktır. İstek, öneri ve değerli yorumlarını sizlere doğrudan aktarabilecek hale gelir. Bu durum, değerlendirmeyi bilen büyük ve küçük işletmeler için güzel bir marka analiz aracıdır. 

Gri Tik

Devlet insanlarına ve hükümet yönetimlerinde yeri olan kişilere artık gri tik veriliyor. Gri tik sayesinde siyasi hayatta rol alan kişileri fark etmek kolaylaşacak. Gri tike sahip kişiler, onlarca kişiye tek kanaldan açıklama yapmanın kolaylığına ulaşabilecek. Herhangi bir miting düzenlemeden, gazetelerin basımını beklemeden ve televizyon haber saatine yetişmeye çalışmadan dakikalar içinde paylaşımlarını buradan yapabilecekler. Hedef kitleleri de onların birinci kaynak olduklarını hesaplarının gerçek olduğunu bu şekilde fark edebilecek. Bilgi kirliliğini ortadan kaldıran gri tik, şu an halihazırda kullanımda. 

İlk kez görenlerin kafasını karıştırsa da mavi, sarı ve gri tiklerin anlamları oldukça basit.  Mavi tik abonelik talebinde bulunan kişilere, sarı tik şirketlere ve gri tikse devlet insanlarına erişime açıldı. 

twitter tik işaretleri nasıl alınır?

Twitter Sarı, Mavi, Gri Tik Nasıl Alınır? 

Her sosyal medya kullanıcısı, kendini ifade ettiği platformda profilinin harika bir görünüme sahip olmasını istiyor. Yazılan tweetler, atılan fotoğraflar için ekstra özen gösteriyor. Twitter’da bu özeni göstermenin yollarından biri de profillere ait onay tikleri. Peki Twitter sarı, mavi ve gri tik nasıl alınır? İşte meraklısı için birkaç ipucu:

  • Yeni düzenlemeden önce bu tike sahip olmuş olabilirsiniz. Özellikle Türkiye’de uzun yıllardır aynı Twitter hesabını aktif olarak kullanan çoğu kişi bu özelliğe sahipti. 
  • Mavi tik aboneliği satın alabilirsiniz. Musk’un aylık abonelik paketiyle satışa sunduğu bu özellik profiliniz için ideal olabilir.
  • Instatakipçi gibi profesyonel ekibe sahip sosyal medya danışmanlığı veren firmalardan faydalanabilirsiniz. 
  • Profilini Twitter tik işareti onayına yönlendirerek mavi tik talebinde bulunabilirsiniz. 

Kullanan profillerin diğerlerinden birkaç adım öne çıkmasını sağlayan bu özellik sayesinde Twitter hesap trafiğiniz artar. 

Twitter Mavi, Sarı ve Gri Tik Talebi Nasıl Oluşturulur?

“Twitter mavi, sarı ve gri tik nasıl alınır?” sorusuna cevaplardan biri de Twitter onayıydı. Şahsi profilinizi abonelikle mavi tike çevirebilirsiniz. Fakat bunun içinde izlemeniz gereken birkaç adım söz konusu. Sarı ve gri tikte de bu adımları izleyerek onayınızı alabilirsiniz. Twitter tik işareti olan, onaylı profil talebi oluşturmanız için izleyebileceğiniz adımlar:

  • Telefon veya bilgisayarınızdan Twitter hesabınıza ulaşın. Twitter, iOS ve Android destekli bir platform olup teknik sıkıntılar haricinde erişimi kolay olan bir uygulamadır. 
  • Profil işaretine tıklayın.
  • Ardından “Ayarlar” sekmesini bulun.
  • “Profil Onayı” sekmesine ulaşın ve istenilen bilgileri eksiksiz tamamlayın.
  • Ardından tamamladığınız formu ve bilgileri onay için gönderebilirsiniz.

Twitter tik işareti talep eden profillerin incelemesini bizzat kendi yapıyor. Bazı kullanıcılar onaydan geçememesinin ardından Twitter’a ulaşarak sorunlarına çözüm arıyor. Sizler de bu aşamaların ardından mavi tikinize kavuşabilirsiniz. 

Twitter Mavi Tik için Neler Gerekli?

Twitter üyeliğine sahip olmak bir dakikadan kısa bir süre içinde tamamlanan bir işlem. Size en uygun kullanıcı adı ve tamamladığınız üyelik bilgilerinin ardından Twitter hesabınıza erişebilirsiniz. Mavi tik onaylı bir Twitter hesabı başvurusu ardından sizlerden talep edilenlerden bazılarıysa şunlar: 

  • Eksik ve yanlış olmayan kişisel bilgiler
  • Onaylı profil fotoğrafı (size ait gerçek bir fotoğraf)
  • Doğum günü bilgisi 
  • Twitter profilinizin tamamlayıcısı kapak fotoğrafı
  • Sizlere ait aktif olan onaylı telefon numarası bilgisi
  • Gizlilik ayarlarınızın herkese açık şekilde olması

Twitter tik işaretlerinden en favori olan mavi tik için çok zor taleplerde bulunmuyor. Her kullanıcının kolayca yapabileceği yukarıdaki maddelerin ardından profilinizi Twitter mavi tik onayına sunabilirsiniz. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Bu yazımızı beğendiyseniz Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır? yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Twitter hesabınızı büyütmek için Twitter Beğeni Ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=-upwEbBHHSM

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Twitter üyelerine hızlı çözüm sunan platformlardan. Ortalama olarak 1 hafta içinde profil onay talep durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. 

Yeni sahip Elon Musk tarafından belirlenen fiyat 8$. Twitter Türkiye için güncel fiyatlara mavi tik talebinizi oluştururken erişebilirsiniz. 

Bu özellik sayesinde hesabınızın sizlere ait olduğu herkesçe bilinir. Takipçi sayısına ve etkileşiminize bağlı olarak da sayıca fazla kişiye erişme imkanınız artar. 

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Sarı & Mavi & Gri Tik Nedir? Nasıl Alınır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.