İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Twitter Videoları Açılmıyor, Oynatma Hatası Çözümü

Twitter video açılmıyor hatası yaşıyorsanız işte çözüm bu yazıda. Twitter yeni bilinen adıyla X, gündemi aktif olarak takip edebileceğiniz oldukça kullanışlı bir sosyal medya uygulaması. Yüz milyarlarca kullanıcıya sahip uygulamada yaşanan sorunlar yok denecek kadar az. Ancak bazı durumlarda çeşitli sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu sorunlardan bir tanesi video siyah ekran sorunu. Özellikle bilgisayar üzerinden yaşanan bu sorunun çözümü aslında oldukça basit. Eğer video izleyemiyorum veya bilgisayar video oynatmıyor gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız aşağıda anlattığımız yöntemleri uygulayarak bu tarz sorunları kolayca çözümleyebilirsiniz.

“Twitter Videoları Açılmıyor” Sorunun Sebepleri

En eski sosyal medya platformlarından biri olan Twitter (X) halen daha sevilerek kullanılıyor. Video, resim ve GIF gibi birçok medya öğesi paylaşılan bu platformda bazen canınızı sıkacak olan sorunlarla karşılaşmanız mümkündür.

Birçok kullanıcı zaman zaman “Twitter giriş yapamıyorum sorunu çözümü, Twitter videolar açılmıyor” gibi aramalar yapmak durumunda kalabiliyor. Twitter’da keyifle anasayfada kaydırırken izlemek istediğiniz bir videonun açılmaması sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bilgisayarınızın ya da telefonunuzun Twitter videolarını oynatmamasının bazı nedenleri olabilir:

  • Öncelikle Twitter video oynatma hatası ile karşılaşmanızın birinci sebebi internet bağlantınız olabilir.
  • Kullandığınız tarayıcıyı güncel olmayabilir.
  • Tarayıcınız Twitter video oynatıcısıyla uyumlu olmayabilir.
  • Twitter (X) uygulamanız güncel olmayabilir.
  • Twitter ile ilgili herkesin yaşadığı sistemsel bir hata söz konusu olabilir.
  • Reklam engelleyici eklenti kullanıyor olabilirsiniz.
  • Video bölgenizde engellenmiş olabilir.
  • Video, yayınlayan kullanıcı tarafından kaldırılmış veya gizli hale getirilmiş olabilir.
  • Bilgisayarınızın donanımı video oynatmayı kaldıracak kadar güçlü olmayabilir.

Eğer Twitter oynatma hatası ile karşılaştıysanız yapmanız gereken ilk şey tüm bu ihtimalleri düşünerek kontrollerinizi sağlamak olmalıdır.

Twitter oynatma sorunuyla karşılaştıysanız bunu çözebilmek için birden fazla yöntem var fakat öncelikle sorunun sebebini tespit etmelisiniz. Bunun yanı sıra Twitter videolarını hangi cihazdan görüntülemek istediğinize bağlı olarak gerekli adımları takip etmelisiniz. Böylece sorunun çözümüne çok daha hızlı ulaşmanız mümkün olacaktır.

twitter videoları açılmıyor sorunun sebepleri

Bilgisayar Üzerinde Twitter Video Oynatma Hatası Nasıl Çözülür?

Bilgisayarınızdan Twitter videolarını izleyemiyor olmanızın sebepleri yukarıda saydığımız sebeplerden biri olabilir. Bu yüzden sebep olabilecek tüm problemleri ortadan kaldırmak adına bahsettiğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

İnternet bağlantısı olmadan sosyal medya uygulamalarını kullanmanız imkansız olduğu için öncelikle bağlantınızı kontrol etmeniz doğru bir hamle olacaktır.

  • İnternet hızını kontrol edin.
  • Bağlı olduğunuz Wifi ağını kapatıp açın.
  • Ayrıca bağlantınızı kesebilirsiniz. Bir süre bekleyip bağlanmayı deneyin.
  • Eğer yeniden internete bağlanmanız işe yaramazsa daha güçlü farklı bir ağa bağlanmayı deneyin.

Tarayıcınızı Kontrol Edin

Twitter video açılmıyor sorunun ana sebebi tarayıcınız ile ilgili problemler olabilir. Bu sebeple aşağıdaki adımları takip ederek tekrardan oynatmayı denemelisiniz.

  • Tarayıcınızın ayarlarını kontrol edin: Bazı tarayıcı ayarları videonun açılmasını engelleyebilir, bu nedenle video oynatmanın engellenmediğinden emin olmak için tarayıcı ayarlarınızı kontrol edin.
  • Tarayıcı eklentilerini kontrol edin: Bazı tarayıcı eklentileri video oynatmayı engelleyebilir, bu nedenle soruna neden olabilecek herhangi bir eklenti olup olmadığını kontrol edin.
  • Tarayıcınızın önbelleğini ve tanımlama bilgilerini temizleyin: Bazen, tarayıcınızın önbelleğini ve tanımlama bilgilerini temizlemek, video oynatmayla ilgili sorunları çözebilir.
  • Alternatif bir tarayıcı kullanmayı deneyin: Yukarıdaki çözümlerin hiçbiri işe yaramazsa, sorunun mevcut tarayıcıya özgü olup olmadığını görmek için farklı bir tarayıcı kullanmayı deneyin.

Reklam Engelleyici Eklentiyi Kapatın

Eğer videoların açılmamasının sebebi yukarıdakilerden biri değilse, yüksek ihtimalle tarayıcınız üzerinde reklam engelleme uygulayıcısı kuruludur. Bu yüzden bu gibi durumlarda yapmanız gereken reklam engelleyiciyi kapatmak. Böylece reklam engelleyici kapattığınız takdirde video siyah ekran hata sorun ortadan kalkmış olacaktır. Eğer reklam engelleyici uygulamayı kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla izlemeniz yeterli.

  • İnternet tarayıcınıza giriş sağlayın.
  • Tarayıcı ekranının sağ üst köşesinde bulunan üç nokta şeklindeki simgeye tıklayın.
  • Açılan menü seçenekleri arasından Yardım sekmesine tıklayın.
  • Yeni açılan ekran üzerinde Google Chrome hakkında yazılı bir seçenek mevcut durumda. Bu seçeneğe tıklayın.
  • Açılan pencerenin sol tarafında uzantılar yazan sekmeye tıklayın.
  • Karşınıza çeşitli programların mevcut olduğu bir sayfa açılacak. Kullanmakta olduğunuz reklam engelleme uygulamasını kaldırın.

Reklam Engelleyici Kaldırmadan Sorununu Çözmeyi Deneyin

Eğer uygulamalar üzerinden çıkan reklamları görmek istemiyor ve reklam engelleme uygulamasını silmek istemiyor olabilirsiniz. Bu sebeple reklam engelleyiciyi kaldırmadan da sorunu çözmeniz için çözüm önerimiz var. Bunun için yapmanız gereken aşağıda bahsettiğimiz adımları uygulamak.

  • Kullandığınız internet tarayıcısına erişim sağlayın.
  • Sağ üst tarafta bulunan üç nokta şeklindeki simgeye tıklayın.
  • Açılan menü seçenekleri içerisinden uzantılar kısmına tıklayın.
  • Sonrasında tarayıcınız üzerinde kurulu programların olduğu bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu programlar arasından kullanmakta olduğunuz reklam engelleme uygulamasının alt kısmında bulunan ayrıntılar seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada site erişimi başlığı altında bulunan üç seçenek arasından tıkladığında yazan seçeneği işaretleyin.

Bu adımları uyguladığınızda giriş yaptığınız her site için reklam engelleyiciyi aktif etmek için bildirim alacaksınız. Daha sonra Twitter’a giriş yaptığınızda gelen bildirimi engellediğinizde video hata sorunundan kurtulmuş olacaksınız.

Sorunun Sadece Sizde Olup Olmadığını Öğrenin

Video oynatma sorunu sadece size özgü de olmayabilir ve bu yüzden denediğiniz tüm yöntemler başarısız sonuçlanmış olabilir. Uygulama ile ilgili yapılan çalışmalar dolayısıyla ya da uygulama hatası sebebiyle tüm Twitter kullanıcıları Twitter video oynatma sorunu yaşıyor olabilir. Bu durumda yapılacak en iyi şey Twitter kullanan arkadaşlarınıza böyle bir sorun yaşayıp yaşamadığını sormak olacaktır. Ayrıca Twitter’da video içermeyen tweetleri inceleyerek sorun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Çünkü bir sorun yaşandığında binlerce Twitter kullanıcısı “Twitter’da videolar açılmıyor” şeklinde tweetler atmış ve çözüm bekliyor olacaktır. Bu durumda Twitter Destek ile iletişime geçmek en doğru bilgiyi sunacaktır.

Android ve IOS Cihazlarda Oynatma Hatası Nasıl Çözülür?

Eğer sorunu mobil cihazınızda yaşıyorsanız bazı yöntemler bilgisayar üzerinden çözmekle aynı olsa da farklı methodlar denemeniz gerekecektir. Örneğin, internet bağlantınızı kontrol edebilir, tarayıcınızı kontrol edebilir ve sorunun size özgü olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ancak bu yöntemler çözümsüz kaldığında başka çözüm yollarına başvurmanız gerekiyor.

Twitter (X) Uygulamasını Güncelleyin

Eğer telefonunuzda otomatik uygulama güncellemesi açık değilse ve Twitter oynatma sorunu yaşıyorsanız bunun sebebi Twitter uygulamanızın güncel olmaması olabilir. Google Play ya da App Store’a girdikten sonra Twitter uygulamasını bulun ve eğer güncelleme bulunuyorsa uygulamayı güncelleyin. Böylece eski sürüm kullanıyor olmanızdan kaynaklanan tüm sorunlardan da kurtulabilirsiniz.

Uygulamayı Silip Tekrar Yükleyin

Güncelleme işlemini gerçekleştirdiğiniz halde video siyah ekran sorunu hala devam ediyorsa uygulamayı silin ve Google Play üzerinden tekrar indirin. iPhone video izleyemiyorum diyorsanız Android cihazlarda uygulanan yöntemin aynısı iPhone cihazınız üzerinden de deneyin. Buna rağmen video açılmıyor ise uygulamayı silin ve tekrar telefonunuza indirerek deneyin.

Videoyu Tarayıcıdan Açın

Eğer sorunun uygulamadan kaynaklandığını düşünüyorsanız telefonunuzda kullandığınız tarayıcıyı açtıktan sonra Twitter’a girmeye deneyebilirsiniz. Telefonunuzda bulunan tarayıcıdan Twitter sitesine girdikten sonra giriş yapıp izlemek istediğiniz videoyu bulup izleyebilirsiniz. Eğer bu videoyu kaybetmemek istiyorsanız, tweeti beğenebilir ya da Twitter Video İndir aracımızı kullanabilirsiniz.

İşletim Sistemini Güncelleyin

Telefonunuzun işletim sistemi güncel değilse “Twitter video açılmıyor” sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden eğer iPhone kullanıyorsanız IOS güncellemelerini, Android kullanıyorsanız de sistem güncellemelerini düzenli olarak takip etmeli ve güncel değilse bu durumu düzeltmeniz gerekir. Bu durumda telefonunuzun güncel olması dolayısıyla “Twitter video açılmıyor” sorunu da çözülebilir.

Telefonunuzun Tarih ve Saat Ayarlarını Kontrol Edin

Telefonunuzun tarih ve saat ayarlarlarını kontrol edip bir yanlışlık varsa bunu düzeltmelisiniz. Çünkü “Twitter video açılmıyor” sorunu bu sebeple de karşınıza çıkıyor olabilir. IOS ya da Android fark etmeksizin şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Telefonunuzun Ayarlar kısmına girin.
  • Daha sonra tarih ve saat ayarlarını bulun.
  • Son olarak tarih ve saati otomatik olarak ayarlama konumuna getirin.

Telefonunuzun Hafızasını Temizleyin

Telefonunuzun hafızası çok dolu olabilir. Bu sebeple Twitter video oynatma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Mobil cihazınızın ayarlarındaki depolama alanını görüntüleyerek durumdan emin olun. Daha sonrasında hafızanın dolu olduğuna dair uyarı alıyorsanız telefon hafızanızı yedekleyip hafızayı boşaltın. Bunun yanında uygulama verilerini de temizleyebilirsiniz.

Sonuç

Birçok farklı medya öğesinin paylaşılabildiği Twitter uygulamasında bazen bu öğeleri görüntüleyememe gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunlardan en çok karşılaşılan sorunlardan biri olan Twitter video oynatma hatası her ne kadar can sıkıcı olsa da birçok çözüm yöntemi sayesinde sorun olmaktan çıkabilir. Eğer sorun Twitter sistemi nedeniyle oluştuysa Twitter ekibinin çözmesinden başka çareniz yok. Fakat eğer sorun kişisel ise uygulama güncelleme, tarayıcı değiştirme, reklam engelleyici eklenti kapatma gibi basit yöntemlerle çözülebilir ve Twitter videolarını sorunsuz bir şekilde izlemeye keyifle devam edebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu sorunla sıklıkla mobil veri ağları üzerinden bağlanan kullanıcılarda karşılaşmaktadır. Yazımızın içerisinde bu konuyu detaylı ele aldık.

Anlık servis sağlayıcınızdan kaynaklanan bir yavaşlama olabilir. Çevrenizde wifi var ise onunla giriş yaparsanız sorun çözülecektir. Detaylı farklı çözümlere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Şu anda mobil uygulamalarda MP4 ve MOV video biçimleri desteklenmektedir. Web’de, AAC sese ve H264 biçimine sahip MP4 video biçimini destekler.

Eğer Twitter uygulamasını çevrimdışı olarak kullanılmak istiyorsanız uygulamayı açmanız durumunda yalnızca önbellek alınmış olan paylaşımları görebilirsiniz.

Twitter’da sizleri rahatsız eden, topluluk kurallarına uygun olmadığını düşündüğünüz videoları şikayet edebilirsiniz.

Twitter üzerinden paylaşılan videolar genellikle 2-3 dakika arasında sürelere sahip olabilmektedirler. Daha uzun videolar için paylaşım olanağı yoktur.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Videoları Açılmıyor, Oynatma Hatası Çözümü Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Beren Yılmaz
    Beren Yılmaz

    Uzun zamandır twitterda videolar açılmıyordu oynatma hatası veriyordu siyah ekran veriyordu sürekli ama suan cozdum blogunuz gercekten faydalı olmus tesekkur ederim 🙂

  2. Kuddusı Taşkıran
    Kuddusı Taşkıran

    Oynatma hatası aldım dün twitterı sildim tekrar yükledim boylelikle oynatma hatası cozuldu sagolun iphone kullanıcısıyım bu arada.