İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Instagram’da UNF Ne Demek?

Unfollow kelimesinin kısaltması olarak kullanılan UNF takibi bırakmak anlamına gelmektedir. Unf nedir sorusu birçok instagram kullanıcısının sorarak araştırdığı konulardan biridir. Oldukça can sıkıcı bir durum olan unfollow durumu sizi takip eden kişinin takipten çıkması anlamına gelmektedir. Instagram’da Unf Ne Demek? Gelin yakından bakalım.

Instagram’da UNF Ne Demektir? unf=unf ifadesi

Özellikle son dönemlerde instagram biyografi kısmında sıklıkla karşılaşılan unf=unf ifadesinin ne demek olduğu da oldukça merak edilmektedir ve takibi bırakırsan takibi bırakırım anlamına gelmektedir. Takipten çıkan kişilerin takibini bırakacağınızı bu kadar kısa şekilde ifade ederek biyografinize ekleyebilirsiniz. Özellikle yüksek sayıda takipçi sayısına sahip kişilerin sıklıkla kullandığı bu ifade kullanıcıların kendini ifade etmesine olanak sağlamaktadır.

İngilizce bir kelime olan Unfollow Türkçede takipten vazgeçmek anlamına gelmektedir. Sizi unf yapmış kişilerin sizi takip etmediği ve profilinizi görüntüleyemeyeceği anlamına gelmektedir. Özellikle hesabınız gizli ise sizi unf yapmış kişiler profilinizi görüntüleyemez.

Profiliniz açık ise profilinizi görüntüleyebilir, paylaşımlarınızı inceleyebilir ve hatta fotoğraflarınızı beğenebilir. Fakat unf edilen kişi instagram akışında görüntülenemez. Takipten çıktıktan sonra herhangi bir bildirim alınmaz, fakat kullanıcı tekrar takip eder veya takip isteği gönderirse bunun bildirimi gönderilmektedir. Bu durum ile ilgili herhangi bir zaman aralığı mevcut değildir. İster unf yaptıktan bir saniye sonra isterse 1 ay sonra takip edilirse kişiye otomatik olarak bildirim gitmektedir. Ayrıca bildirim kısmında da görüntülenebilir.

UNF (UNFOLLOW) Nasıl Yapılır?

Sevmediğiniz veya artık paylaşımlarını beğenmediğiniz kişilerin takibini kolaylıkla bırakabilirsiniz. Takibini bırakmak istediğiniz kişinin profiline girdikten sonra profil kısmında yer alan “takibi bırak” kısmına tıklamanız durumun da takibi bırakabilirsiniz. Unf yaptığınız kişileri instagram uygulaması akışında göremezsiniz, fakat isterseniz arama kısmına ismini yazarak aratabilir ve profilini inceleyebilirsiniz. Takibini bıraktığınız kişiye herhangi bir bildirim gitmemesi aslında oldukça sevilen bir durumdur. Bu şekilde sevmediğiniz insanların takibini sessizce bırakabilirsiniz.

unfollow

Dünya çapında sevilerek kullanılan Instagram ve twitter uygulamasında unf yapma durumunda bunu görüntüleyebilirsiniz. Sizi takip eden fakat sizin takip etmediğiniz kullanıcıların profilin de “Sende Onu Takip Et” ifadesi yer almaktadır. Fakat sizi takip etmeyen kullanıcılar da yalnızca Takip Et ifadesi yer alır. Unf yapılan herhangi bir kişi tekrar hesabı takibe alabilmektedir. Bununla ilgili herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Kişi istediği kişiyi istediği kadar takip ederek sonrasında unf yapabilmektedir. Unf yapıldığı zaman herhangi bir bildirim mesajı alınması mümkün değildir. Kimin sizi ne zaman unf ettiğini öğrenmek için farklı uygulamalar indirebilir ve unf yapan kişileri görüntüleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?
Instagram Kapalıyken Nasıl Girilir?

Instagram'ın kapalı olduğu bir ülkede erişim sağlamak için VPN en güvenli ve etkili yöntemdir. Proxy sunucuları, Tor tarayıcısı, DNS değiştirme ve mob...

Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?
Twitter’da Profile Bakınca Bildirim Gider Mi?

Twitter, ya da yeni adıyla X, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri. Milyonlarca kullanıcının her gün aktif olarak kullandığı bu pla...

Bu tarz uygulamaların kimileri ücretsizken kimileri ise ücretlidir. İsteğiniz ve beklentinize göre bu uygulamaları indirebilirsiniz. İndirme işleminizden sonra instagram kullanıcı adı ve şifreniz ile bu uygulamaları instagram hesabınıza bağlamanız gerekmektedir. Bu şekilde kimin sizi ne zaman unf ettiğini görüntüleyebilirsiniz. Instagramın kendine özel bu şekilde bir uygulaması olmaması bazen can sıkıcı olsa da gizlilik açısından önem taşımaktadır. Ayrıca sitemizden diğer Instagram terimleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram kurallarını ihlal ettiğiniz gerekçesi ile takip etme özelliğiniz kısıtlanabilir.

Instagram beğeni sayısı gösteren kısmı dünya genelinde kapatma kararı aldı, bu karar hala bazı ülkelerde test edilerek denenmektedir.

Instagram müzik özelliği dünyanın bir çok bölgesinde kullanılmaktadır. Fakat ülkemizde bu özellik hala gelmemiştir. Bu nedenle bu özellik kullanılamıyor hatası almaktasınız.

Instagram reels, tiktok platformuna çok benzer olarak dizayn edilmiş yeni bir instagram özelliğidir.

Instagram reklamları, FBM sistemi üzerinden reklamlar oluşturmanızı ve instagram’da paylaşmanızı sağlayan bir sistemdir.

Instagram üzerinden reklamların paylaşılması sistemi ile gelir elde edilmesi mümkündür.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da UNF Ne Demek? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 73 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Ezgi
    Ezgi

    İlk e-postasıla kurdum insgram hedapımın e -postasını deiştirdim ama tekradan ilk yaptım e-postamı kulanmaya başladım diğer e-postama erişim yapamıyorum o yüzden kodu almıyorum bana yardım ederseniz sevirim

  2. Ünal kayacı
    Ünal kayacı

    Instagram Takip Yapamıyorum?

  3. Tarık kandıralı
    Tarık kandıralı

    Instagram Reels Nedir?