İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalardan biri. 2014 yılında Facebook tarafından satın alındı. WhatsApp, zaman içinde pek çok özellik eklenip gelişerek bugünkü haline gelebildi. Öyle ki sadece mesaj gönderme ve iletişim aracı olmaktan öte hale geldi. WhatsApp’ta yazılı mesajlaşma dışında dosya gönderimi, sesli mesaj gönderimi, görüntülü ya da sesli arama yapabilirsiniz. Hemen hemen her an kontrol edilebilen mesaj ve grupların yanında durum olarak nitelendirilen görseller ya da videolarla da kişilerinize farklı mesajlar sunabiliyorsunuz. Ayrıca farklı kişilerin paylaştığı durumları indirebilmek için WhatsApp Durum İndirme konulu yazımızdan detayları öğrenebilirsiniz. Durum paylaşımları fotoğraf ya da video paylaşımı şeklinde oluyor ve kişilerinizin durumunuzu görebilme süresi 24 saat. Peki WhatsApp duruma müzik ekleme nasıl yapılır?

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Yolları

Halihazırda WhatsApp uygulamasında görsel ya da videolarınıza müzik ekleme özelliği bulunmuyor. Ayrıca Whatsapp Web ve mobil de müzik ekleme konusunda farklılıklar olduğunu söyleyebiliriz.Durumunuzda şarkı, müzik, ses paylaşımı yapmak isterseniz müzikli paylaşımlar oluşturmak için farklı birkaç yol kullanabilmeniz mümkün. Durumunuza müzik eklemek için şu yolları kullanabilirsiniz:

  • Video içeriğinizi kaydederken müzik kullanmak,
  • Audio Status Maker uygulaması kullanmak,
  • Slayt ya da video oluşturma uygulamaları kullanmak.
whatsapp duruma video ekleme

Video İçeriğinizi Kaydederken Müzik Kullanmak

WhatsApp durumunuzda video içeriğine müzik eklemek için aşağıdaki adımları gerçekleştirebilirsiniz:

  1. WhatsApp durumunuzda paylaşmak istediğiniz videoyu kaydetmeye başlamadan önce videonuza eklemek istediğiniz müziği telefonunuza kaydedin. Video içeriğinizle ilgili ya da sadece sevdiğiniz bir şarkı ya da sadece basit bir ses kaydı seçebilirsiniz; dilediğiniz ses dosyasını seçebilirsiniz.
  2. Videonuzu kayda almadan önce müziğinizi sesi sonuna kadar açık bir biçimde açın. Hoparlörden sonuna kadar açık olan müzik sesi videonuzun fon müziğini oluşturacak böylece kullanmayı istediğiniz her ses dosyasını videonuza manuel olarak ekleyebileceksiniz.

Audio Status Maker Kullanmak

İsterseniz, basit bir şekilde program kullanarak da WhatsApp durumunuza müzik ekleyebilmeniz mümkün. Uygulamanız gereken adımlar şunlardır:

  1. Öncelikle telefonunuza Audio Status Maker uygulamasını yükleyin.
  2. Uygulama içinde fotoğraf çekimi yapabilir ya da galerinizden fotoğraf ekleyebilirsiniz.
  3. Seçeceğiniz görsele farklı arka planlar, yazılar ya da emoji, sticker gibi görsel ögeler ekleyebilirsiniz.
  4. Hazırladığınız görsele ‘audio’ bölümünden seçeceğiniz ses dosyalarını ekleyin.
  5. Hazırlamış olduğunuz sesli görselinizi sadece WhatsApp durum ile paylaşabilirsiniz. Uygulamada diğer sosyal medya hesaplarınızda paylaşım yapma imkanı da var.

İlgilir blog içeriğimiz ilginizi çekebilir: Whatsapp Çöktü Mü?

whatsapp duruma müzik ekleme audio status maker

Slayt ya da Video Oluşturma Uygulamaları Kullanmak

Play Store’da Inshot, Playzone, Capcut gibi pek çok video oluşturma uygulaması mevcut. Bu uygulamalar arasında video ya da fotoğraflardan ya da her ikisini kullanarak video oluşturma özellikleri olanlardan dilediğinizi seçin. Pek çok uygulamada arka fon oluşturma, görselleri işleme, yazı ya da müzik gibi farklı ögeler ekleme özellikleri var. Genel kullanım biçimleri birbirine çok benzeyen bu uygulamalar ile WhatsApp durumunuz için hazırladığınız müzikli videolarınızı durumunuzda arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Video yapma uygulamalarının genelinin işleyişi şu şekilde:

  1. Dilediğiniz slayt ya da video oluşturma uygulamasını Play Store ya da AppStore’dan indirin.
  2. Uygulama ara yüzünü kullanarak durumunuzda paylaşmak istediğiniz fotoğraf ya da videoları seçin.
  3. Seçtiğiniz görselleri arka planlar, filtreler, yazılar, emoji, sticker gibi donatılar ile dilediğiniz gibi işleyip süre ayarlamasını da yaptığınız videonuzu oluşturun.
  4. Hazırladığınız videoya uygulama kütüphanesi ya da kendi ses dosyalarınızdan müzik ekleyin.
  5. Müzikli videonuzu WhatsApp durumumda paylaş seçeneği ile durumunuzda paylaşın.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: WhatsApp Gif Ekleme

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp durumunuza yukarıda da değindiğimiz gibi manuel, Audio Status Maker ya da video oluşturma uygulamaları ile müzik ekleyebilirsiniz.

Apple cihazlarda WhatsApp durumuna müzik ekleyebilmek için de Appstore’dan ‘Status maker for WhatsApp’ uygulamasını yüklemeniz gerekli. Ya da Appstore’da mevcut video ya da slayt gösterisi oluşturma uygulamalarını kullanabilirsiniz. Böylece WhatsApp durumunuzda şarkı paylaşmayı sağlayabilirsiniz.

Android cihazlar için Audio Status Maker ya da Inshot, Playzone, Capcut gibi video uygulamalarını Google Play Store’dan indirerek durumunuzda müzik paylaşımı yapabilirsiniz. Apple cihazlar için ise Appstore’dan ‘Status maker for WhatsApp’ ya da iMovie, Clips gibi uygulamaları kullanarak durumunuza müzik ekleyebilirsiniz.

Durumlarınızı, telefon numarası telefonunuzun rehberinde kayıtlı olan ve sizin telefon numaranızı kendi rehberine kayıtlı kişiler görür.

WhatsApp’ı açın, durum’a dokunun. Yazılı durum güncellemesi oluşturmak için Metin’e dokunun. Emoji veya GIF eklemek için emoji’ye, yazı tipi seçmek için T’ye veya arka plan rengi seçmek için renk’e dokunabilirsiniz. Sonra “+” işareti ile paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz.

Çağatay Özgün

Yazılar: 31

Ben Çağatay Özgün, 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladıktan sonra Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 2 buçuk yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve pazarlama uzmanlık alanım. Dijital ortamda birçok konuda kaliteli ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 36 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.