İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Durumuna Baktığımı Görmesin 2024

Günümüzde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarından bir tanesinin WhatsApp olduğunu söyleyebiliriz. Bu kadar çok kullanıcıya sahip olması nedeniyle, her geçen gün yeni özelliklerle karşımıza gelmektedir. Bunlardan bir tanesi de durumlar. Bu konuda WhatsApp durumuna baktığımı görmesin diyorsanız doğru yerdesiniz. Böyle bir şeyin olup olmadığını tartışacağız.

WhatsApp durumuna baktığımı görür mü? WhatsApp durumuna baktığımı görmemesi için ne yapmam gerekir? Tüm sorulara detaylı olarak cevap bulacağız.

WhatsApp durumuna baktığımı görür mü?

WhatsApp durumuna baktığımı görür mü diye merak ediyorsanız bu sorunun iki cevabı var. Hem evet hem de hayır diyebiliriz. Uygulama bu noktada kullanıcılara kolaylık sağlıyor ve farklı seçenekler sunuyor. Böylece bir kişinin durumuna baktığınızda görmemesini sağlamanız mümkün. Peki nasıl? Aşağıdaki başlık üzerinde Wp durumlarına baktığınız kişinin, sizin baktığınızı görmemesini sağlayacak ayarların nereden yapıldığını sizlere detaylarıyla anlattık. WhatsApp durumuna baktığınızda görülmeme şansının olduğunu öğrendiğinize göre, konunun uygulama boyutuna geçebiliriz.

WhatsApp durumuna baktığımı görmesin ne yapmalıyım?

WhatsApp durumuna baktığımı görmesin diyorsanız yapmanız gerekenler son derece basit. Bunun için birden fazla yol olduğunu söyleyebiliriz.

1.yöntem

 Durumuna baktığınız kişinin sizi görmemesi için yapmanız gerekenler:

  • İlk olarak WhatsApp uygulamasına giriş yapın.
  • Karşıdaki kişinin durumuna bakmadan önce, telefonun uçak modunda olduğuna dikkat edin. Ve yüklenmiş olan durumu açın. Durumu uçak moduna aldığınız sırada açtığınız için, karşı tarafa durumu gördüğünüze dair bir işaret gitmeyecek.
WhatsApp durumuna baktığımı görmesin

 

2.yöntem

  • WhatsApp uygulamasına giriş yapın.
  • Uygulamanın ayarlar kısmına girin ve bu kısımda yer alan gizlilik ayarlarını bulun.
  • Gizlilik ayarları kısmından, uygulamaya ait tüm gizlilik değişikliklerini yapabilirsiniz. Bizi ilgilendiren kısım ise okundu bilgisi alanıdır.
  • Aktif olarak gördüğünüz okundu bilgisi butonunu yeşil durumdan gri duruma getirerek kapatabilirsiniz. Okundu bilgisini kapattığınızda mesaj attığınız kişilerden mavi tik alamayacaksınız ve onlar da sizin okuduğunuz mesajlardan mavi tik alamayacaklar. Bununla beraber paylaştığınız durumları kimlerin gördüğünü göremeyecek ve onlar da durumlarınızı sizin gördüğünüzü göremeyeceklerdir. 
  • İşlem bu kadar basit. Bu uygulama sonrasında hem karşı taraf durumuna baktığınızı anlayamaz hem de gönderdiği mesajları okuduğunuzu anlayamaz.

Unutmayın! Aynı durum sizin içinde geçerli. Okundu bilgisini kapattığınız için sizde başka kişilerin durumunuza baktığını göremezsiniz. Aynı şekilde gönderdiğiniz mesajı okuyup okumadıklarını anlayamazsınız.

Whatsapp durum indirme hakkında yazdığımız blogu incelemek isteyebilirsiniz!

Sonuç

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme, son zamanlarda WhatsApp kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline geldi. Nitekim kullanıcıların...

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalar...

Rehberinizdeki kullanıcıların Wp durumlarına baktığınızı görmelerini istemiyorsanız mavi tik yani okundu bilgisini kaldırarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Böylece ne siz karşıdaki kişinin okundu bilgisini alabileceksiniz ne de onlar sizin mesajı okuduğunu görebilecekler. Bu özelliği kaldırdığınızda otomatik olarak, rehberinizde bulunan kişilerin Wp durumlarının görüldü bilgisi karşı tarafa ulaşmazken, sizin Wp durumu olarak paylaştığınız gönderiye de kimlerin bu gönderiye baktığı bilgisi gelmeyecektir. Yani, bu özelliği kapattığınızda siz de karşı tarafın durumlarınıza bakıp bakmadığını göremeyeceksiniz. 

Bu yazıda karşı tarafın WhatsApp durumuna baktığını görmeme nasıl yapılır onu öğrendik. Artık ayarlardan nasıl düzenlemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Umarım yazımız faydalı olmuştur.

WhatsApp Grup Linkleri hakkında bilgi almak için blog yazımıza tıklayın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp görüldü özelliğini kapatmak için öncelikle uygulamaya giriş yaptıktan sonra Ayarlar- Hesap – Gizlilik seçeneklerini sırayla açıyoruz. burada aşağıya inerek Okundu Bilgisi’ni kapalı yaparak görüldü özelliğini kapatabiliriz.

WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz mesajı silme özelliği gelmiştir. Gönderdiğiniz mesajın üstünde basılı tutarak Sil seçeneğinde Herkesten Sil diyerek mesajları silebilirsiniz. Sildiğiniz mesajları kullanıcı göremez fakat mesaj silindi bilgisi gidecektir.

WhatsApp’ta son görülme kapatmak için Ayarlar- Hesap – Gizlilik kısmında son görülme ayarlarını “Hiç Kimse” yaparak tüm kullanıcılara kapatabilirsiniz.

Whatsapp gruplarına en fazla 256 kişi dahil olabilmektedir.

Whatsapp üzerinden sesli mesaj gönderimi yapmak mümkündür.

Whatsapp üzerinde yolladığınız mesaj eğer biri tarafından ekran görüntüsü ile kaydedilmediyse, silindikten sonra tekrar görüntülenemez.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Durumuna Baktığımı Görmesin 2024 Hakkında 30 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 73 Ortalama: 5 )

30 yorum

  1. Halil altın
    Halil altın

    Mavi tık yani okundu bilgisi kapalıysa ve karşı tarafta jailbreak varsa Durumlarına baktığımı görür mü ?

    • Hilal
      Hilal

      Ben şimmdi yaptım daha yeni gitmiyo okundu bilgisi

  2. Suat
    Suat

    Yazdigim yazida çift mavi yoksada yazimi görebilirmi

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, evet mavi tik (okundu bilgisi) isteğe bağlı olarak kapatılabilir. Bu, mesajı görmediği anlamını taşımaz. Dolayısıyla çift mavi olmasa dahi mesajınızı okumuş olabilir. Ayrıca paylaştığınız durumları da görebilir.

      • jaletoprak
        jaletoprak

        Merhaba durum videosuna tam izlemeyip kapattım.. Görülenler arasına düşmedi..karşı tarafta da görülenler de görülmemiş mıdır.

        • İclal Bozdemir
          İclal Bozdemir

          Karşı tarafta izlendi olarak görülmüş olabilir.

  3. Cuma
    Cuma

    Bu ayarı kapatmak gerçekten çok saçma… okundu bilgisini kapatmak olmamalı. Yani kapatınca ellerine ne geçiyo?

    • Bülent
      Bülent

      Seni önemsemiyorum demek oluyor.

  4. Gamze
    Gamze

    Merak ettiğim konu karşı tarafın durum mesajlarını ben görürken benim durum mesajlarımı karşı taraf görmüyor bunun sebebini merak ediyorum iyi günler

  5. Nergis Akay
    Nergis Akay

    Gizlilikten mavi tik kapamayı yapıp duruma baktık diyelim. Baktıktan kısa bir süre sonra açsak okundu bilgisini, karşı tarafın durumu görenler listesine düşer miyiz? :/

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, hayır düşmezsiniz.

      • gözde
        gözde

        ben denerim mavi tiki açınca gözüktü

  6. Asya
    Asya

    Ben okundu bilgisini kapatmadan durum videosuna baktım ve sonradan kapattım karşı tarafa benim gördüğüm çıkmış mıdır.Numarasını hemen sildim ama o benim durumuna baktığımı görür mü.Silmeyi nasıl yapacağım baktığımı görmesin diye.Okundu bilgisini kapattım şimdi ama görmemesi lazım ne yapmalıyım acil yardım eder misiniz

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, eğer mesajı okuduğunuz anda internet bağlantınız aktif ise karşı taraf okundu bilgisine ulaşmıştır.

      • Asya
        Asya

        Evet benim internetim açıktı.peki engelleyemez miyim bir çözümü olmalı.O kişiyi hemen sildim ama onda kayıtlıyım

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, eğer bir kez karşıya bilgi gitti ise geri dönüş olmayacaktır.

      • Bella
        Bella

        Merhaba birinin whatsapp profiline girince o kişiye bildirim gider mi?

        • Enes Bulut
          Enes Bulut

          Merhaba, hayır gitmez. Ama durumları izlerseniz gider.

  7. Ersan Gunes
    Ersan Gunes

    Whatsapp durumuna bakayım ama o benım baktıgımı gormesin diyenler icin faydalı bir blog olmuş 😀

  8. Sibel Ozeren
    Sibel Ozeren

    Denendi ve onaylandı o kısı artık whatsapp durumlarına baktıgımı gormuyor güzel bir yazı teşekkür ederimmm 😊

  9. Tülay
    Tülay

    Hayırlı günler bir kişi bana , kendi telefonumdan watsapta ismini yazıyorum hiçbir şekilde ismi watsap rehberimde gözükmüyor. Ama başka telefondan numarasını kaydettim watsapta gözüktü. Ne yapmış olabilir ki benim onun watsapta görmemi engelledi. Sanki watsap kullanmıyormuş gibi. Böyle bir ayarlama mevcut mu? Teşekkür ederim

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, sizi engellemiş olabilir. Böyle bir durum mümkün.

      • Tülay
        Tülay

        Normalde engellediğimiz kişinin ismi watsap rehberinden kaybolmaz ki. Nasıl bir engelleme bu bir bilginiz var mı. Aynısını bende yapmak istiyorum çünkü

  10. Tülay
    Tülay

    Engellenen kişinin watsapta ismi kaybolmaz ki. Nasıl bir yöntemle engellemiş olabilir ki. Aynısını bende yapmak istiyorum çünkü. Eğer bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim

  11. M.ALİ
    M.ALİ

    Merhaba paylaştığım Whatsapp durum hikayesini görenler listesinde gördüğüm kişi daha sonra görenler listesine baktığımda görünmüyordu.Bu nasıl oluyor acaba .Teşekkür ederim.

  12. Elif
    Elif

    Benim mavi tikim kapalı ve ben bir durum attığım zaman durumuma kimler bakabiliyor bakabiliyor muyum ???

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , mavi tikiniz kapalı ise attığınız mesajlar mavi tik olarak görünmez. Durumunuz görünürdür.

  13. Ihsan
    Ihsan

    Merhaba,benim durum gizlilik ayarlari tamamiyle kapali.Karsidaki durum mesajlarini ben gorebiliyorum;onlar benim baktigimi goremiyor buraya kadar tmm.Karsi taraftan birisi de herhangi bir ayar yada programla benim gizlilik ayarlarima ragmen benim durum mesajina baktigimi gorebilir mi?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhabalar , durum gizlilik ayarlarınızı kapattıysanız hiç bir şekilde durumlarınızı göremezler.

  14. Büşra
    Büşra

    Wp durumda üzerine basılı tuttuğum zaman durumunu kısa şekilde görüyordum. İous 17 gelince bu özellik kalktı neden