İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

Günümüzün sevilerek kullanılan uygulaması Whatsapp karanlık mod ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştır, Whatsapp karanlık mod nasıl yapılır ise birçok kişinin merak ettiği sorular arasındadır. Birçok uygulama içerisinde bulunan özelliğin whatsapp uygulamasına da getirilmesi oldukça beğeni toplamıştır. Gerek gözü yormaması gerekse enerji tasarrufu sağlaması sebebiyle tercih edilen karanlık mod şuan android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilmektedir. Facebook tarafından satın alınan Whatsapp her geçen gün yeniliklerine ve güncellemelerine devam ederek kendini geliştirmektedir. Dünyanın en fazla kullanılan bu mesajlaşma uygulamasına getirilen bu özellik henüz beta olarak yayınlansada birçok kişinin beğenisini almayı şimdiden başarmış durumda. Gelen güncellemenin en önemli özelliği ise cihazın işletim sisteminden farklı olarak yalnızca Whatsapp uygulaması içerisin de bir temaya sahip olması.

Her anlamda kolaylık sağlamaya yönelik bir işleyişe sahip olan whatsapp karanlık mod 2.18.100 sürümü ile birlikte ios 12’ye uyumlu hale getirilmiştir. Buna rağmen henüz ios kullanıcılarının beğenisine sunulmamıştır. İlerleyen süreç içerisinde ios ile tam uyumlu olacağı tahmin edilmektedir. Whatsapp kullanıcılarını heyecanlandıran bu özellik henüz yapım aşamasındadır. Tam anlamıyla yenilikler ve güncellemelerin tamamlanmamasına rağmen başarısı ile dikkat çekmektedir. Telefonlar da karanlık mod kullanımı oldukça yaygın fakat belirli telefonlarda ne yazık ki bu özellik bulunmuyor.

WhatsApp Karanlık Mod Nasıl Kullanılır? (Android)

Whatsapp, bu telefon kullanıcılarını da düşünerek yaptığı uygulama ile android işletim sistemine sahip telefonlara 2.20.13. sürümü ile gelmiştir. Şimdiden milyonlarca kişinin deneme fırsatı bulduğu whatsapp karanlık mod nedir ve nasıl açılır gibi sorular merak uyandırmaktadır.

  • Android cihaza sahip olan kişiler Google Play Store seçeneğine girerek buradan Whatsapp uygulamasına katılmalıdır. Bu beta uygulamasına katılma işleminin yapılması için ilk adımdır.
  • Bulunan Whatsapp beta uygulaması indirilmeli ve ardından kurulum işlemi yapılmalıdır.
  • Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra Whatsapp uygulaması açılarak giriş yapılmalıdır.
  • Uygulamanın sağ üst köşesin de bulunan üç noktaya tıklanmalı ve ardından ayarlar menüsünün açılması beklenmelidir.
  • Açılan ayarlar menüsünde beta uygulaması ile gelen görüntüleme başlığı altında ki temalara girilmelidir.
  • Temalar bölümünde yer alan koyu tema seçilmelidir.
  • Bu adımların izlenmesi durumunda whatsapp gece modu açma işlemi başarıyla tamamlanmış olacaktır.

Tüm bu işlemleri yapılmasına rağmen koyu tema görüntülenmiyor ise bu yeni güncellemenin telefon tarafından yapılmadığı anlamına gelmektedir. Bunu kontrol etmek için Google Store’da yer alan whatsaap uygulamasına girilmeli ve sayfa aşağıya çekilmelidir. Yıldızın altında bulunan beta kullanıcıları seçeneğine bakılarak kullanıcı olup olunmadığı kontrol edilmelidir. Whatsapp beta kullanıcısı olunmaması halinde Apk indirilebilmektedir.

Whatsapp Yardım Merkezi ile edindiğiniz bilgileri destekleyebilirsiniz.

WhatsApp Karanlık Mod Nasıl Kullanılır? (iOS)

Iphone kullananlar için karanlık modu kullanmak için iphone karanlık mod özelliğini telefonlarında aktifleştirmeleri yeterli olur. Iphone telefonlarda whatsapp koyu tema şu şekilde etkinleştirilir:

iphone whatsapp karanlık mod
  • Iphone telefonunuzda Ayarlar‘ı açın ve Ekran ve Parlaklık seçeneğine tıklayın.
  • Karşısınıza çıkan ekranda “Koyu” seçeneğine tıklayın. Bu şekilde açık mod seçeneğini devre dışı bırakırsınız. Telefonunuz tamamen koyu moda alınmış olur. Bu güncelleme Whatsapp’ı da koyu moda geçirecektir.

Whatsapp duruma müzik ekleme yazımızı incelemek için tıklayın!

Nasıl Yapılır kategorimiz ile neyin nasıl yapılacağını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme, son zamanlarda WhatsApp kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline geldi. Nitekim kullanıcıların...

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalar...

Sosyal medya hizmetlerimizi incelemek için Instatakipçi web sitemize göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Whatsapp yeni getirdiği güncelleme ile birlikte artık kullanıcılarına karanlık mod imkânı da sunmakta. Böylece dileyen Whatsapp kullanıcıları karanlık moddan faydalanabilecek.

Whatsapp gece modu dileyen kullanıcıların, Whatsapp temalarını tamamen karanlık bir görünüme getirmektedir. Böylece kullanıcılar özellikle de az ışıklı ortamlarda Whatsapp kullanırken gözleri açısından daha sağlıklı bir yöntem tercih etmiş olacaklar.

Whatsapp ilk çıktığı zamanlarda yıllık cüzi miktarlarda abonelik ücreti talep etmekteydi. Ancak günümüzde Whatsaap tamamen ücretsiz bir şekilde sınırsız olarak kullanılabilmekte.

Karanlık mod göz sağlığı açısından faydalıdır. Özellikle gece saatlerinde gözlerinizi yormayacaktır.

Günümüzde çıkan son model cihazların içerisinde kendi özel karanlık mod sistemleri mevcuttur.

Whatsapp ile mesajlaşırken ses kaydı gönderebilir ve teslim alabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Karanlık Mod Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. seyhan karaca
    seyhan karaca

    WhatssApp Karanlık Mod Nasıl Yapılır konusunda yazdığınız bu detaylı yazı için çok teşekkürler..

  2. ismet karacakaya
    ismet karacakaya

    Bu whatsaapp karanlık modu kullandığımızda pil ömrünü uzatmış olur muyuz acaba ? Teşekkürler..