İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

WhatsApp Mesaj Gitmiyor Sorunu

Dünyada en popüler sohbet yazılımı olan WhatsApp, zaman zaman sorunlarla başbaşa kalabilir. “WhatsApp mesaj gitmiyor” sorunu da kullanıcılar için önemli durumlardan birisi olmakta. Kullanıcılar bir kullanıcıya ulaşırken mesaj gönderemeyebilir veya bu gibi mesaj gönderme sorunları yaşayabilir. Bu durumda yapılması gereken birçok çözüm yöntemi mevcuttur.

WhatsApp Mesaj Gitmeme Sorunu Neden Kaynaklanır?

Dünyanın popüler sohbet uygulaması WhatsApp’ta yaşanan bu sorunun çeşitli sebepleri bulunur. WhatsApp’ta mesaj gitmemesinin nedenlerinden birisi sunucu kaynaklı olabilir. Zaman zaman WhatsApp çöktü mü sorusu öne çıkar veya yavaşlamalar meydana gelir. Bu durum WhatsApp kullanıcılarının sohbet etmesini etkileyen bir unsurdur. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok, yapılabilecek tek şey sabırla bekleyip uygulamanın kısa sürede düzelmesini ummak veya Telegram gibi farklı bir uygulama kullanmak.

WhatsApp platformunda yaşanan bu sorunun bir diğer nedeni ise tarih ve saat kaynaklı olabilir. Tarih ve saatin farklı olması uygulamanın kullanılmasını önleyebilir. Bu da uygulamanın doğru bir şekilde çalışmamasını sağlar. Bir diğer neden ise internet kaynaklıdır. Eğer ki telefon internete bağlı değilse veya modemden uzak iseniz bu da mesajın geç gitmesine veya hiç gitmemesine neden olabilir. WhatsApp’ta bir mesajın gitmemesinin bir diğer nedeni karşı tarafın sizi engelliyor olmasıdır. Eğer ki karşı tarafta engelli listesinde iseniz mesaj karşı tarafa ulaşmayacaktır. Engelli olup olunmadığının anlaşılması için karşı tarafın profil görüntüsünün yer alıp almadığı kontrol edilmeli.

WhatsApp’ta mesajların gönderilmemesi sorununun bir diğer sebebi ise doğrulama kaynaklı olmaktadır. Eğer ki bir hesap doğrulanması ise WhatsApp’ta mesaj gitmeyebilir. Bir diğer neden ise hatalı bir telefon numarası kullanmaktır. Eğer ki karşı tarafın telefon numarası yanlış girildiyse bu telefon numarası boş olabilir, bu da mesajın gitmemesine sebep olur. WhatsApp uygulamasında mesajların gitmemesinin bir diğer nedeni bellek sorunu olabilir. Bellek dolduğunda veya önbellek şiştiğinde bu tür sorunların yaşanma olasılığı da bulunur. Bu sorunları tek başına gideremeyeceğinizi düşünüyorsanız WhatsApp Yardım Merkezi sitesini ziyaret ederek yardım alabilirsiniz.

WhatsApp Mesaj Gitmeme Sorunu için Çözüm Yolları

WhatsApp uygulamasında mesajların gitmemesi eğer ki size bağlı bir sorun ise bu konu yapılabilecek ilk çözüm tarih ve saati kontrol etmektir. Eğer ki yanlış ise düzeltilmelidir. Eğer ki bu konuda bir hata yok ise diğer adımda yapılması gereken uygulamanın doğrulanmış olmasıdır. Uygulama doğrulandı ise diğer çözüm yöntemine geçilebilir. WhatsApp verilerini ve önbelleği temizlemenin yanı sıra depolama alanında yer açmak da bu tür sorunların çözümünü sağlayabilir.

Mesaj gitmeme sorununu çözmek için araç kullanmak da faydalı olacaktır. WhatsApp Link Oluşturma aracını kullanarak mesaj göndermek istediğiniz numarayı girdikten sonra alt kısma mesajını ekleyebilirsiniz. Sonrasında oluşan linke tıklayarak WhatsApp Web üzerinden veya telefonunuzdan

Çok seyrek yaşansa da eğer ki depolama alanı neredeyse tamamen dolu ise bu sorunların yaşanması muhtemeldir. Eğer ki telefon numarası yanlış girildiyse bu da hataya sebep olur, düzeltilmesi gerekir. Bununla birlikte “WhatsApp mesaj gitmiyor” sorununa çözüm olarak cihazı yeniden başlatma, modeme yakın olma ve uygulama güncelleme gibi çözümler de öneri olarak sunulabilir. Ayrıca sitemizden WhatsApp profilime kim baktı yazısını inceleyerek profilinizi ziyaret edenleri tespit edebilirsiniz.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Whatsapp Karanlık Mod

Sosyal medya konuları hakkında detaylı bilgi için bloglarımızı okuyabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme, son zamanlarda WhatsApp kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline geldi. Nitekim kullanıcıların...

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?
WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

2009 yılında eski Yahoo çalışanı Jan Koum’un aklına gelen bir fikirle doğan WhatsApp. Uygulama bugün telefonlarımızda en çok kullandığımız uygulamalar...

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Whatsapp mesajlaşma uygulaması internet bağlantısı ile çalışmakta olan bir uygulamadır. İnternet bağlantısı sağlanmadan mesajlaşma yapılamaz.

Whatsapp sunucu hataları genellikle bölgesel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Bölgesel sunucularda yaşanan teknik arızalar mesajlaşmaya engel olabilmektedir.

Whatsapp sohbetlerinizi arşivlemek için Ayarlar bölümünden Sohbet ayarlarına giriniz ve buradan “Yedekleme” seçeneklerinizi belirleyiniz.

Sunucular, teslim edilmeyen mesajları 30 gün saklıyor, bu süre içerisinde mesaj teslim edilmemişse siliniyor.

Eğer kişilerinizin isimleri yerine numaraları görünüyorsa, WhatsApp’ın kişilerinizle senkronizasyonunu sıfırlamanız gerekiyor olabilir. Yani bir tür senkronizasyon sorunudur.

Gönderilen içeriklerin yalnızca siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunabilmesini veya dinlenebilmesini sağlayan bir Whatsapp özelliğidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
WhatsApp Mesaj Gitmiyor Sorunu Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 54 Ortalama: 5 )

1 Yorum

  1. selahattin
    selahattin

    Whatsapp mesaj gitmiyor sorununu sayenizde çözdüm. Çok teşekkürler