İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Kanalına Kimin Abone Olduğu Nasıl Kontrol Edilir?

Youtube’da yeni kanal açan kullanıcıların bir çoğunun merak ettiği Youtube aboneleri görme işlemi nasıl yapılır? YouTube, milyonlarca kullanıcı sayısı ve geniş video arşiviyle günümüzün en önemli video paylaşım platformları arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda pek çok kullanıcı için YouTube, basit bir video izleme aracından çok geniş kitleler için içerik üretebileceği kullanışlı bir medya aracı. Nitekim “YouTube kanalına kimin abone olduğu nasıl kontrol edilir?” gibi sorular da yeni kullanıcıların merak ettiği konuların başında geliyor. Buna paralel bir biçimde YouTube ‘da yayıncılara, bu türden verileri takip ederek analiz edebilecekleri bir arayüz olarak YouTube Studio’nun imkanlarını sunuyor.

Kanalınızın kontrol paneli olarak hizmet veren YouTube Studio, videolarınızı yüklemenizi ve canlı yayınlarınızı gerçekleştirmenize imkan vermesinin yanı sıra kullanışlı araçlar da barındırıyor. Özellikle kanalın ziyaretçi trafiğini inceleyerek yeni ve doğru büyüme stratejilerine adım atmanıza imkan veren YouTube Studio, yararlanabileceğiniz birçok veriyi size sunuyor. Nitekim bu verilerden biri de YouTube kanalınıza son abone olan kullanıcılar olmaktadır. İşte Youtube kanalınıza abone olan kullanıcıları görme yöntemleri!

YouTube Kapak Değiştirme işlemini gerçekleştirmek için yazımıza göz atın!

youtube aboneleri görme

YouTube Kanalına Kimin Abone Olduğunu Öğrenme Adımları

YouTube kanalınıza abone olan son 100 kullanıcıyı YouTube Studio kullanarak öğrenebilirsiniz. Bu anlamda YouTube’un sadece yeni abonelerin kanal bilgilerini saklamaya odaklandığını belirtelim. Ayrıca aynı durumun izleyiciler için geçerli olmadığını da vurgulayalım.

Kanalınıza abone olan kullanıcıları ise şu adımları takip ederek görüntüleyebilirsiniz;

  1. YouTube kanal verilerine ulaşmak için öncelikle kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yapmalısınız.
  2. Giriş yaptıktan sonra YouTube ekranının sağ üst kısmında yer alan profil resmine tıklayarak hızlı erişim menüsünü açın ve buradan YouTube Studio ibaresine tıklayın.
  3. Bu işlemin ardından karşınıza kanal kontrol paneli gelecektir. Kanal kontrol panelinde yer alan çeşitli kartlardan biri de Son aboneler kartıdır.
  4. Son aboneler kartını bulduktan sonra Tümünü göster ibaresine tıklayarak kanalınıza abone olan son 100 kullanıcıyı görüntüleyebilirsiniz.
  5. Dilerseniz görüntüleme ekranının hemen üstünde yer alan filtreleme seçeneklerini kullanarak. Görmek istediğiniz aboneleri zaman aralığına ya da kullanıcıların abone sayısına göre sıralayabilirsiniz.
  6. YouTube ’un yalnızca son 100 abonenizi göstereceğini tekrar hatırlatalım. Buna ek olarak YouTube son 28 gün içerisinde kanalınıza abone olan kullanıcıları gösterir. Daha önce abone olan kullanıcılar son 100 abone içerisinde olsa bile görüntülenemez.
  7. Bunun yanı sıra yalnızca abonelik bilgilerini herkese açık şekilde ayarlamış olan kullanıcıları görebilirsiniz. Bu doğrultuda abonelik bilgilerini gizli tutmayı tercih eden kullanıcıların bilgileri, son abonelikleriniz içinde yer alsa bile kullanıcılara gösterilmemektedir. Nitekim YouTube’a yeni katılan kullanıcıların abonelik bilgi varsayılan olarak gizli şeklinde seçili olarak gelmektedir. Dolayısıyla bu nedenle göremediğiniz kullanıcı sayısı tahmin ettiğinizden fazla olabilmektedir.
  8. Son olarak hesabını askıya almış, kapatmış ya da YouTube tarafından spam olarak tanımlandığı için. Bu tür işlemlere maruz kalmış kullanıcıları da görüntüleyemeyeceğinizi belirtmek gerekir.

YouTube Abone Sayacı hakkında bilgi almak için ilgili blog yazımıza göz atın.

youtube abone olanları gör

Youtube aboneleri görme işlemini kapsamlı olarak sizlerle paylaştık. Artık kanalınıza abone olan kullanıcıları takip edebilirsiniz. Ayrıca videolarınız için Youtube thumbnail nasıl yapılır? Yazımızı inceleyerek thumnail yapma hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube kanalına abone olanları öğrenmke için YouTube Studio’yu kullanabilirsiniz. Panelde yer alan Son aboneler kartına tıklayın. Ardından Tümünü göster ibaresine tıklayarak, kanalınıza abone olan kişileri görebilirsiniz.

Kanalınıza abone olan son 100 kişiyi görebilirsiniz.

YouTube kanalına abone olabilmek için, kanalın içeriğinde yer alan Abone Ol butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Youtube Studio’yu mobil cihazınız ve bilgisayarınız için ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Android ve iOS işletim sistemlerinde mevcuttur, ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Maalesef sadece aboneliklerini herkese açık olarak ayarlayan kişileri görebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Kanalına Kimin Abone Olduğu Nasıl Kontrol Edilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 29 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Engin DAĞ
    Engin DAĞ

    Youtubeta abonelerimi goremiyorum nasıl gorebilirim abonelerimi diye aratırken blogu inceledim ve sorunu cozdum tesekkurler

  2. Rahmi Uygun
    Rahmi Uygun

    youtube aboneleri gorme islemi hakkında güzel bir yazı