İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Analytics Raporlarıyla İzlenme Nasıl Arttırılır?

YouTube Analytics raporlarıyla izlenme nasıl elde edilir, sorusu YouTube mecrasında izleyici odaklı bir çalışma prensibiyle izlenme oranlarını arttırmanın yollarını arayan kişilerin cevabını aradığı bir soru olmuştur. Peki her şeyden önce YouTube Analytics nedir? Kısaca tanımını yapmak gerekirse YouTube Analytics, kanal ve içeriklerinin abone ve izleyici kitlesi ile gerçekleşen etkileşimleri ölçmeye, raporlamaya yarayan bir araçtır. Analytics ile sadece demografik veriler üzerinden çalışmalar yapmakla kalmaz daha hedef kitlenizi net bir şekilde belirleyebilirsiniz. Aracın çalışma mekanizmasını anlayarak potansiyel izleyici kitlenizi arttırabilir, buna yönelik yatırımlar sağlayabilirsiniz. 

2019’da YouTube üzerinden yayınlanan bir videoda YouTube Studio’nun Beta sürecinin bittiği açıklandı. Kanalınızı bir kontrol paneli üzerinden yönetmenizi sağlayan bu sistemde en çok dikkat çeken kısım elbette ki YouTube Analytics oldu. Kanal analizi yapabileceğiniz bu kısımda Genel Bakış, Erişim, Etkileşim ve Kitle kategorileri yer almaktadır. 

YouTube Analytics’te kanalınızın görüntülenme, izlenme süresi (saat bazında), gösterimler ve aboneleri grafik şeklinde gerçek zamanlı olarak görebilmektesiniz. Video, trafik kaynağı, coğrafya, görüntüleyenin yaşı gibi kategoriler ile analiz işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunların haricinde kapsamlı bir analiz için ortalama görüntüleme sayısı, yüzdesi gibi seçebileceğiniz onlarca metrik de bulunmaktadır. Arzu ederseniz görüntülemeleri son 48 saat ve son 60 dakika içinde anlık olarak da görebilirsiniz. Bu sayede sizi takip eden kitle hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. İçerik yönetiminizi, konsept değişimlerinizi bu analiz sonuçlarına göre şekillendirebilirsiniz.

YouTube Analytics Raporlarıyla İzlenme Oranı Nasıl Arttırılır?

YouTube Analytics raporları ile izlenme oranını arttırmak düşünüldüğü kadar zor değildir. YouTube Analytics’in sağladığı güncel veriler hem mevcut kitlenizin talebi doğrultusunda çeşitli varyasyonlar yapmanızı sağlayacak hem de potansiyel izleyici kitlenizi arttırmaya yönelik hamleler yapmanızı sağlayacaktır.

1. Kanalınızda en çok izlenmiş içerikleri bulun: YouTube’da izlenme arttırma için yapılacak ilk hamle en çok talep gören içerikleri bulmak olacaktır. YouTube Studio üzerinden son 48 saat içerisinde tüketilen içeriklere bakmanız yönelimin güncel halini görebilirsiniz. Bunu daha uzun süre periyotlarından da inceleyip geçmişe yönelik verilere de göz atabilirsiniz. Son 28, 90, 365 gün ve ömür boyu şeklinde ayarlayabilirsiniz.

2. İzleyicilerinizin aktif kullanım zamanlarını öğrenin: Kaliteli bir içerik oluşturmak kadar önemli olan bir konu ise içeriği kanala doğru zamanda yüklemektir. Bu sebeple YouTube Studio’da Analytics > Kitle > İzleyicileriniz YouTube’da ne zaman aktif kısmından izleyici kitlenizin hangi zamanlarda YouTube’da bulunduğunu görebilir nokta atışı yapabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

3. Son yüklediğiniz videonun performansını öğrenin: Yüklediğiniz videonun çok izlenip izlenmeyeceğini kısa bir süre içerisinde öğrenebilirsiniz. Analytics > Erişim > Gösterim Tıklama Oranını seçmeniz ile içeriğinizin izlenme ihtimalini değerlendirebilirsiniz.

YouTube Analytics’in sunduğu imkanlarla kendi verileriniz üzerinde yüksek ihtimalli çıkarımlarda bulunabilirsiniz. Bu sayede kitlenizi arttırmaya yönelik ölü yatırımlardan sıyrılırsınız, kısa sürede YouTube toplam izlenme sayısı artışı görmüş olursunuz. YouTube Analytics raporlarıyla izlenme nasıl elde edilir isimli yazımızda abone ve izlenme sayınızı arttırmaya yönelik sağlam adımlar atabilirsiniz. Çünkü matematik yalan söylemez.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube Analytics kanal sahiplerinin YouTube Studio üzerinden kanal yönetimi sağladığı noktada izlenme sayısı, izleyici kitlesi hakkında çeşitli istatistiklerin alınabildiği bir araçtır. 

İzleyici kitlenizin video içeriklerine yönelimini birçok perspektiften takip edebilme imkanınız olduğu için kitlenin taleplerini daha kolay bir şekilde algılayıp hamlelerinizi buna göre şekillendirebilirsiniz. Bu sayede izlenme oranınızı kısa vadede arttırabilmeniz mümkün.

YouTube Analiz kullanımı hizmetlerinden faydalanmak tamamen ücretsizdir. Sınırsız bir şekilde kullanabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Analytics Raporlarıyla İzlenme Nasıl Arttırılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Selman Karman
    Selman Karman

    YouTube Analytics Raporlarını yorumlayarak izlenme arttırılabilir mi ? Teşekkürler..

  2. Serhat Durmuş
    Serhat Durmuş

    Merhaba benim bir vlog kanalım var. YouTube Analiz ile izlenme oranını arttırmak mümkün mü?