İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Dil Değiştirme Nasıl Yapılır?

Günümüzde en çok kullanılan platformlardan biri şüphesiz YouTube’dir. Binlerce farklı video içeriğini bilgi almak, eğlenmek gibi çeşitli aktiviteler için izleyebilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde yayınlanan videolara erişmeniz mümkündür. Haliyle bu durum YouTube dil değiştirme hakkında merak uyandırır. Siz de YouTube dilini nasıl değiştireceğinizi öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsiniz.

YouTube dil değiştirme için bilgisayar ve mobil üzerinden ayrı ayrı işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir. Bu işlem bilgisayarlarda biraz daha kolay biçimde yapılmaktadır. Ancak mobil cihazınızdan dil değiştirmek için telefon ayarlarınızın değiştirilmesi gerekir. İşlemin mobil cihazlar için biraz daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Yine de birkaç adımı takip ederek kısa süre içinde YouTube hesabınızda dil değiştirme şansınız vardır.

YouTube’da sadece dil değiştirmek değil aynı zamanda konum ayarlarınızı da değiştirmenizi öneriyoruz. Çünkü bulunduğunuz yere göre karşınıza çıkacak içerik sıralaması değişiklik gösterir. Sizin için en uygun olan içerikleri, ilk sıralarda görmek açısından konumu değiştirmelisiniz. Böylece çok daha fazla avantajlı bir duruma geleceğinizden ve sizinle daha ilgili YouTube içerik fikirleri ile karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

İçeriğimizde YouTube dil değiştirme ve konum değiştirme işleminin nasıl yapıldığından bahsedeceğiz. Takip etmeniz gereken birkaç adımla bunu, basit bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu sayede Türkçe olarak içeriklerinizi arayabilir ve Türkiye genelinde en çok izlenen videolara erişebilirsiniz. Sizin için büyük avantajları olacak dil değiştirme için gelin hep birlikte içeriğimizi okumaya devam edelim.

YouTube Dil Değiştirme

Daha önce belirttiğimiz gibi YouTube dilini değiştirebilme konusu, ikiye ayrılıyor. Bunun için hangi cihazınızda YouTube dil değiştirme işlemi yapmak istediğiniz çok önemlidir. Mobil cihazlar ve bilgisayarınızda bu işlem ayrı ayrı adımlarla karşımıza çıkıyor. Yine de birkaç ufak ayrıntıya dikkat ettiğiniz zaman kısa süre içinde dil ayarını değiştirmeniz mümkündür.

bilgisayarda youtube dil değiştirme

Bilgisayarda YouTube Dil Değiştirme

Bilgisayarınızda YouTube Türkçe yapma mobile göre daha az karmaşık bir işlemdir. Birkaç önemli noktaya dikkat ederek kısa sürede dili değiştirebilirsiniz. Ardından YouTube hesabınızı Türkçe olarak kullanmaya başlama şansınız vardır. YouTube dilinizi değiştirmek için yapmanız gereken aşamalar ise aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

  • Bilgisayarınızdan internete bağlanarak YouTube sayfanızı açın.
  • Ana sayfada sağ üst köşede profil resminizi göreceksiniz. Buraya veya profil adınıza tıklayın.
  • Önünüze yeni bir pencere açılır.
  • Açılan pencereden “Dil” butonunu seçin.
  • Karşınızda YouTube’da var olan diller çıkar.
  • Hangi dile dönmek istiyorsanız arasından seçim yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra artık YouTube hesabınızı seçtiğiniz dille kullanmaya başlayabilirsiniz. Gördüğünüz gibi bilgisayarda YouTube dil değiştirme oldukça kolay bir işlemdir. Hesabınıza girdikten sonra dikkat etmeniz gereken doğru dili seçmektir. Çünkü yanlış bir dil seçtiğiniz zaman bildiğiniz dile geri dönmek için zorlanabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, bir çeviriciden destek almanızı öneriyoruz. Bu sayede yapılan hatayı çok daha kısa sürede değiştirme şansınızın olduğunu söylememiz mümkündür.

iphone youtube dil değiştirme

Mobil Cihazda YouTube Dil Değiştirme

YouTube hesabınızda dili mobil cihazınızdan değiştirme şansınız vardır. Bilgisayar ile kıyaslandığında bu işlemin biraz daha karmaşık olduğunu söylemek mümkün. Çünkü direkt telefon ayarlarınızı değiştirmenizle alakalı bir durumdur. Mobil uygulamanız olduğu için telefonda bulunan dil YouTube’da kullanılır. Telefonunuzun dilini değiştirmeyi bilmiyorsanız, küçük bir araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.

Genel olarak telefondan dil değiştirmek için öncelikle “Ayarlar” sekmesine gitmeniz gerekiyor. Buradan “Ek Ayarlar” bölümüne geçmelisiniz. “Diller ve Girişler” sekmesine tıkladıktan sonra “Diller” seçeneğine giriş yapın. Karşınıza çıkan dil seçeneklerinden hangisini kullanacaksanız onu seçin. Yani, Türkçe olarak YouTube hesabınızı kullanmak istiyorsanız, Türkçe seçeneğini, İngilizce tercih ediyorsanız “İngilizce” dilini seçmeniz gerekiyor. 

Mobil cihazınızda YouTube dil değiştirme işlemini tamamladıktan sonra artık belirlediğiniz dilde uygulamayı kullanma şansınız vardır. Ancak söylediğimiz gibi eğer telefonun dilini nasıl değiştireceğini bilmiyorsanız, önceden biraz araştırma yapın. Çünkü modele ve markaya bağlı olarak telefon dil değiştirme işlemi farklılık gösterebilir. Doğru bir biçimde işlemi tamamlamak için öncelikle nasıl yapılacağını öğrenmelisiniz.

Eğer Instagram dil değiştirme ayarlarının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, yazımıza göz atın!

YouTube Konum Değiştirme

Dil değiştirmenin yanı sıra YouTube hesabınızda konumu değiştirmeniz de önem arz eder. Çünkü konumunuza göre trendler, videolar ve haberler etkilenebilir. Konuma uygun olan videoları böylece görmeniz mümkündür. Bu nedenle aslında konum değiştirmenin kritik önem arz ettiğini söylememiz gerekir. YouTube dil değiştirme işleminde olduğu gibi konum için de mobil ve bilgisayar ayarları farklılık gösterir.

bilgisayarda youtube konmu değiştirme

Bilgisayarda YouTube Konum Değiştirme

YouTube hesabınızın konumunu değiştirmek, bilgisayarınızda yapabileceğiniz bir işlemdir. Kısa bir süre içinde konumu değiştirerek dilediğiniz videolara kısa sürede ulaşabilirsiniz. Çünkü konum değiştirdikten hemen sonra önünüze bulunduğunuz yerle alakalı popüler videolar çıkar. Bilgisayarınızda konum bilgilerini değiştirmek için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • İlk olarak YouTube hesabınızı açın.
  • Karşılaştığınız sayfanın sağ üstünde bulunan profil resmine tıklayın.
  • Bu işlemin ardından önünüze bir pencere çıkar.
  • İçinden “Konum” butonunu seçin.
  • Ardından hangi konumda bulunuyorsanız veya belirli bir yerin videolarını görmek istiyorsanız seçim yapın.

Yukarıdaki işlemlerin ardından YouTube sayfanız yenilenir. Konumunuz aktif hale gelir ve araştırma yaptıktan sonra karşınıza o konumda trend olan içerikler çıkar. Yani, YouTube dil değiştirme işleminin yanında konumu değiştirmeniz istediğiniz tarzda videoları bulmak için önemlidir.

mobil youtube konum değiştirme

Mobilde YouTube Konum Değiştirme

Mobil cihazınızda YouTube dil değiştirme gibi konum değiştirme çok karmaşık bir işlem değildir. Bu sırada telefonunuzla alakalı herhangi bir ayar değişikliği yapmanıza gerek yoktur. Sadece YouTube uygulamanıza giriş yaparak birkaç dakika içinde konuma değiştirmeniz mümkündür. Aşağıdaki adımları takip ederek mobil uygulamanızda konumu seçebilirsiniz:

  • Telefonunuzdan YouTube uygulamanızı açın.
  • Sağ üst bölümde bulunan profil resminizi seçin.
  • Karşılaştığınız pencerede “Ayarlar” sekmesine giriş yapın.
  • “Genel” seçeneğini seçin.
  • Bu aşamadan sonra “Konum” bölümüne tıklayın.
  • Karşınıza farklı ülkeler çıkar. Hangi ülkenin trendlerini görmek istiyorsanız o ülkeyi seçin.

Artık konumunuz değiştiğine göre aramalarınızı yaptığınızda o ülkeye göre içerik sıralaması yapılır. Bu durum, sizin araştırmanız açısından büyük bir önem arz eder. Çünkü YouTube gelişmiş bir arama motorudur ve doğru konumda içerik araştırmak, trend videoları görüp doğru bilgi almanız açısından size kolaylık sağlar.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

YouTube dil değiştirme seçeneğinin yanında konum değiştirmek artı bir avantajdır. Seçtiğiniz dil ile konum uyumlu olduğu takdirde istediğiniz videoları kısa sürede bulabilirsiniz. Örneğin; kullandığınız dili Türkçe olarak, konumu da Türkiye şeklinde değiştirin. Arama sekmesine “Sağlıklı kilo nasıl verilir?” şeklinde bir ifade yazdığınızda Türkiye’de YouTube izlenme sayısı en yüksek popüler içerikler karşınıza çıkar.

YouTube ile ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız, YouTube ile iletişime geçebilirsiniz.

Sonuç

İçeriğimizde YouTube dil değiştirme ile alakalı size ayrıntılı bilgi verdik. Gördüğünüz gibi mobil ve bilgisayarda işlem farklılık gösteriyor. Bilgisayarınızda direkt YouTube hesabınıza girerek ayarlar sekmesinden dil değiştirebiliyorsunuz. Ancak mobil uygulamanızda bunun için telefonunuzdaki dil ayarını değiştirmeniz gerekir. Çünkü uygulamalar, doğrudan mobil cihazınızda kullandığınız dil ile alakalıdır.

İçeriğimizin ilerleyen bölümünde dil ile birlikte konum değiştirmenin nasıl yapılacağını anlattık. Doğru videoların bulunması açısından konumunuzu değiştirmeniz önemlidir. Çünkü YouTube, en fazla kullanılan arama motorlarından biridir. Doğal olarak konum değiştiği zaman o bölgedeki yere göre sıralama yapılır. Siz de aradıklarınızı daha iyi bir sıralamayla görebilirsiniz. Her iki işlemde arama esnasında sizin için oldukça önemlidir.

Eğer YouTube kanalınızı büyütmek için desteğe ihtiyacınız varsa YouTube hizmetleri veren en iyi sitelere göz atın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İnternete bağlanarak bilgisayarınızdan YouTube girin ve hesap açın. Sol üst kısımda bulunan profil fotoğrafınıza tıkladıktan sonra “Ayarlar” sekmesini bulabilirsiniz.

Bilgisayar üzerinden siteye giriş yaparak “Ayarlar” sekmesinden dili değiştirebilirsiniz. Mobil cihazınızda ise işlemi yapabilmek için telefon ayarlarınızı değiştirmeniz gerekir.

Yayın esnasında “Ayarlar” sekmesine tıklayarak otomatik çeviriyi açabilirsiniz. 

Melisa Özçelik

Yazılar: 9

Merhaba ben Melisa! Gazetecilik bölümünden mezuniyetim sonrasında 5 yıllık İçerik Editörlüğü deneyimine sahip oldum. Her zaman okumaya, araştırmaya ve yazmaya meraklı biriydim. Son yıllarda özellikle, dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması ve yönetimi konusunda kendimi oldukça geliştirdim. In... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Dil Değiştirme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 45 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.