İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Kanal Büyütme Nasıl Yapılır? Kanal Nasıl Geliştirilir?

YouTube kanalına sahipseniz veya kanal açmak istiyorsanız, YouTube kanal büyütme yöntemlerine mutlaka göz atmalısınız. Böylece elde edeceğiniz avantajlara daha rahat ulaşabilirsiniz. Kanalınızı büyütme yöntemlerinden önce “YouTube kanalı nasıl açılır?” şeklindeki sorularınızı cevaplayalım.

YouTube kanalı açmak çok kolaydır. Önemli olan açılış yaptıktan sonra nasıl bir yol izleyeceğinizdir. YouTube üzerinde kanal oluşturmak için şu yolları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle mobil cihaz veya bilgisayardan YouTube’a girerek oturum açılmalıdır.
  • Profil fotoğrafına tıkladıktan sonra “Kanal Oluştur” seçeneğine basılmalıdır.
  • Karşınıza gelecek ekranda kanalınızla ilgili bilgileri doldurmanız istenir.
  • Son olarak yazılan bilgiler ve tüm ayarlar kontrol edilerek onaylanır.

Bireysel ve kurumsal olarak kanal açma imkânınız bulunmaktadır. Kurumsal kanallar, herhangi bir markayla iş birliği yaparak kurulabilir. Marka adına açılacak kanalın yönetimi Google hesabınızla yapılır.

YouTube kanal açma işlemlerinden sonra kanalınızın seviyesini yükseltmek için titiz bir çalışma yapmanız gerekir. Bu arada kanalınızın doğrulama aşamasının tamamlanması için SMS ile mutlaka onaylama yapmalısınız. Doğrulama yapmamanız durumunda bazı özellikleri kullanamazsınız.

Genel olarak benzer şekilde videolar paylaşacaksanız Ayarlar menüsünde Yükleme kısmını doldurmanız işinizi kolaylaştırır. Bu sayede her videonuz için tek tek bilgileri yazmanıza gerek kalmaz. Yalnızca düzenlenmesi gereken alanları güncelleyerek pratik şekilde yükleme yapabilirsiniz. YouTube kanal oluşturma sürecinde videolarınız için kategori seçimi yapmayı da unutmayın. Kanalınızın temel bilgileri bölümünde ise anahtar kelimelerinizi yazmalısınız.

YouTube Kanalı Geliştirme Teknikleri

Varsayılan ayarları tamamladıktan sonra gelişmiş ayarları düzenleyerek YouTube kanal büyütme amacı doğrultusunda yol alınabilir. Yapılması gereken özelleştirmeleri doğru şekilde yaparak ve detaylara gerekli özeni göstererek yükselişinizi hızlandırabilirsiniz. Gelin bu özel ayarları hep birlikte inceleyelim.

Kanalınızı Google Adwords Hesabınızla Birleştirin

Kanalınızı Google Adwords Hesabınızla Birleştirin

Google Adwords hesabınızla kanalınızı eşleştirerek etkileşimlerinizi daha kolay analiz edebilirsiniz. Videolarınızın içeriklerine uygun YouTube kanal reklamı verme için bu yöntem oldukça kolaylık sağlar. Kanal istatistiklerinizi detaylı bir şekilde ele alarak stratejilerinizi geliştirebilirsiniz.

İlk Başta Abone Sayısını Gizli Tutabilirsiniz

Gelişmiş ayarlar bölümünde takipçi sayısını gösterip göstermemek tamamen size kalmış. Fakat bu özellik kanalın ilk kurulduğu dönemde işinize yarayabilir. Az abone sahibi yeni kanalların takipçi sayısını gizlemesi doğaldır. Zaman içinde takipçi oranı yükseldikçe bu özellik açılarak, kanal daha çekici halde gösterilebilir.

Topluluk Ayarları Yönetilebilir

YouTube kontrol paneli içerisinde kullanıcıların video puanlamalarının görünümüne siz karar verebilirsiniz. Beğenme ve beğenmeme sayılarını açarak videolarınızın altında gösterebilirsiniz. Bununla birlikte kullanıcı yorumlarını da kontrol altında tutabilirsiniz.

Beğeni sayısı yüksek olan videolar her zaman dikkat çekicidir, bunun için youtube beğeni satın alabilirsiniz.

Yapacağınız yorum ayarlarıyla yorumlar ilk olarak onayınıza gelebilir. Böylece onaylamadığınız yorumların videolarınızda görünmesini kolaylıkla engelleyebilirsiniz. 

Ayrıca spam olarak belirleyeceğiniz kelimeleri seçerek yorum yapılmasını direkt olarak engelleyebilirsiniz. Özellikle rakiplerinizin yorumlara link bırakarak üyelerinizi kendilerine çekme isteklerini unutmadan hareket etmekte fayda var.

Kullanıcılarınızda Marka Bilincini Oluşturun

Marka bilinci oluşturma kısmında yapacağınız ayarla birlikte videolarınıza şeffaf şekilde ekleme yapabilirsiniz. Kanalınızın logosunu veya “Abone Ol” şeklinde ekleyeceğiniz düzenlemeyle video içerisinde daha dikkat çekici olabilirsiniz.

Bu özelliği hem belirli süreler için hem de videonun tamamı için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda YouTube kanal büyütme yöntemlerinde bu durum ekstra yarar sağlamaktadır.

Youtube’da markanızı oluşturma yolunda oldukça önemli bir adım olan Youtube Abone Arttırma Yöntemleri hakkında bilgi almak için tıklayın!

YouTube Kanalıyla Para Kazanma

YouTube Ayarlar bölümünde para kazanmaya başlamak için bu özelliği aktifleştirmeniz çok önemlidir. YouTube tarafından belirlenen;

  • Son 12 ay içinde en az 4 bin saat izlenme
  • En az 1000 aboneye ulaşma kurallarını yerine getirince para kazanmaya başlayabilirsiniz.

İstenen koşulların tamamlanmasının ardından Google Adsense hesabı açılması gerekmektedir. Bu hesap üzerinden tüm parasal işlemler kolay bir şekilde takip edilebilir. Bununla birlikte ‘Kanal düzenini özelleştir’ özelliği aktif olmalıdır. Aktif etmemeniz durumunda profiliniz, “kanal” olarak değil yalnızca “hesap” olarak görünür.

Youtube Para Kazanma konusunda daha detaylı bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Youtube Kanal Büyütme için Logonuzu ve Banner Resminizi Özenle Oluşturun

Logonuzu ve Banner Resminizi Özenle Oluşturun

YouTube kanal büyütme sürecinde profil fotoğrafınız yani kanalınızın logosu mutlaka ilgi çekici olmalıdır. Fotoğrafın çözünürlüğünün ise 1000×1000 veya 2000×2000 piksel ve PNG formatlı olması gerekir.

Kanalınızın banner resmi çok önemlidir. Bu bölümde mutlaka kaliteli resimler tercih edilmelidir. Buraya yüklenecek resmin 2560×1440 piksel olması daha faydalı olur. Belirlenen ölçülerden küçük resimler sistem tarafından kabul edilmemektedir. İnternet üzerinden kanal resim şablonları şeklinde arama yaparak örnekleri inceleyebilirsiniz. Beğendiklerinizi ise kanalınıza göre uyarlayabilirsiniz.

Mutlaka Oynatma Listeleri Oluşturun

YouTube ana sayfa düzenleme işlemlerine videolarınızın sayısı arttıkça oynatma listelerini kesinlikle ekleyin. Peş peşe sıralanan videolar otomatik şekilde oynatılabileceği için avantajlarınız doğal olarak artar.

Listelerin açıklama bölümlerini SEO çalışması yaparak doldurursanız daha çok sayıda kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Yanı sıra anahtar kelime olarak kanal adınızı olabildiğince çok yerde kullanmalısınız.

Hakkında Bölümüne Bağlantılar Ekleyin

YouTube hakkında kısmı özenle doldurulmalıdır. Bu bölüme anahtar kelimeleri eklemelisiniz. “Bağlantılar” bölümüne web sitenizin ve sosyal medya hesaplarınızın linklerini yerleştirin. Ekleyeceğiniz bağlantılar kanalınızın logosunun sağ altında net şekilde görünecek.

Kanala Video Yükleme Süreçleri

YouTube açıklama kısmı ve video başlığı dikkat çekmek adına çok önemlidir. Anahtar kelimeleri burada da kullanmayı sakın unutmayın. Bununla birlikte soru cümleleri oluşturarak daha geniş kitlelere hitap edebilirsiniz. Bu soru cümlelerinden bazıları şunlardır:

  • X nedir?
  • Ne işe yarar?
  • Nasıl yapılır?

Kullanacağınız cümle şekilleriyle kullanıcıların videolarınıza ulaşması daha kolay olur.

Videolarınızın İçine Diğer Videolarınıza Yönlendirme Ekleyin

Videonuzun bitmesine 20 saniye kala farklı bir videonuzun tanıtımını yapabilirsiniz. Bu bölümde kullanıcıları abone olmaya yönlendirebilir veya logonuzu daha büyük şekilde gösterebilirsiniz. 

Videolar sonlandıktan sonraki bölüme, diğer videolarınızı “Video Kartlar” bölümünü kullanarak ekleme yapabilirsiniz. Bu sayede abonelerinizi veya diğer izleyicileri kanalınızda daha uzun süreler için tutabilirsiniz.

videolara kapak resmi ekleyin

Videolara Kapak Resmi Ekleyin

Video yüklemesi yaparken kapak resmini yani videolarınız başlatılmadan önce görülecek küçük resmi mutlaka ekleyin. Bunun için 1280×720 piksel bir resim kullanın. Resim eklememeniz durumunda videonun ilk karesi kullanıcılar tarafından görülür.

Bu anlaşılmanızı güçleştirir. Yalnızca kapak resmine bakarak izleyeceği videolara karar verenlerin sayısı bir hayli fazladır. Aynı zamanda YouTube kanal büyütme süreçlerinde küçük resimlerin önemi büyüktür.

YouTube Kanal Büyütme Aşamalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

YouTube kanal ayarları yapılırken gelişmeye yönelik adımların atılması ulaşılacak seviyeyi doğrudan etkiler. Kaliteli videolar çekerken ayarlara gerekli önemi vermek büyümenin daha hızlı olmasını sağlar. YouTube kanal büyütme aşamalarında dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kullanılacak logo, kanal ismi ve arka plan resmi seçerken araştırma yapılmalıdır.
  • Kanalın görüntüsü profesyonel şekilde olmalıdır.
  • Oynatma listeleri, fragmanlar ve tüm içerikler kaliteli biçimde oluşturulmalıdır.
  • Videoların en az 1080 piksel Full HD olması önemlidir. Olabildiğince 4K videolar çekilmelidir.
  • Video süreleri 12 dakika ve üstü olursa daha rahat biçimde YouTube reklamları görülür.
  • Kanal güncel tutulmalı ve haftada en az 1 video paylaşılmalıdır.
  • Diğer sosyal medya hesaplarında kanalın ve videoların paylaşılması faydalıdır.
  • Videolara alt yazı ekleyerek yurt dışı kullanıcılara da ulaşılmalıdır. Başka ülkelerde izlenen videolar daha çok para kazandırır.
  • Sahip olunan web sitesiyle birlikte blog sitelerinde videoların yayınlanması sağlanmalıdır.
  • Video yorumlarının açık olması etkileşimi arttıracağından, spam kelimeleri belirledikten sonra diğer yorumlar anında yayınlanmalıdır.
  • Video içerisinde veya sonunda kullanıcılara sorular yönelterek etkileşim kurulmalıdır.
  • YouTube kanal analiz sitesi etkileşim detaylarının görülmesini sağlar. Analytics menüsü kullanılarak kanalın trafik detayları görüntülenebilir.
  • Önceki videolar analiz edilerek en çok etkileşim alan videoya göre yeni içerikler hazırlanmalıdır.
  • Özgün içerikler üretilmelidir. 
  • Telif hakkını ihlal edebilecek kullanımlardan kaçınılmalıdır. 3 defa telif hakkının ihlal edilmesi sonucunda kanal kapatılabilir.

YouTube kanal geliştirme aşamalarında iş planlaması yapmak gerekir. Kural ve şartlara bağlı kalarak gelişim hızlı şekilde sürdürülebilir.

YouTube Kanalının Gelişimi İçin Kategori Seçimi

YouTube kanal büyütme serüveninde daha hızlı sonuçlar almak için kategori seçimi yetenek ve ilgiye göre yapılmalıdır. Herhangi bir konu hakkında bilgi sahibiyseniz veya belirli uzmanlıklarınız varsa bu doğrultuda bir kanal açmanız yükselmenizi kolaylaştırır. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi
Sosyal Medya Yönetimi Rehberi

Sosyal medya, günümüzde işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasının ve markaların bilinirliğini arttırmasının en etkili yollarından biri hali...

Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi
Sosyal Medya İle Para Kazanma Rehberi

Sosyal medya, günümüzde sadece kişisel paylaşımlar yapmanın ötesine geçerek bir gelir kaynağı haline gelmiştir. İster bir influencer olun, ister bir g...

Genel olarak yapılan videoların tüm kullanıcılara hitap etmesi zordur. Bu yüzden belirli bir alana yönelerek gelişim sürekli bir biçimde devam ettirilebilir. YouTube kanal açıklama örnekleri için açacağınız kanala karar verdikten sonra benzer paylaşım yapan kanalların içeriklerine göz atabilirsiniz.

Komedi Kanalları

YouTube kanal arama sürecinde komedi kanallarının fazlasıyla takip edildiği bilinerek adım atılabilir. İnsanları güldürmeyi ve eğlendirmeyi seviyorsanız, kanalınızı komedi üzerine inşa edebilirsiniz. İnternetteki komik videolar derlenerek yeni videolar yapılabilir.

Aynı zamanda kısa skeçler ve günlük hayattan eğlenceli içerikler üretilerek kısa sürede birçok kullanıcıya temas edebilirsiniz.

Güzellik Kanalları

“YouTube kanal ismi nasıl olmalı?” sorusuna cevap arıyorsanız, “Mutlaka video içeriğine göre seçim yapılmalıdır.” şeklinde yanıt alabilirsiniz. Güzellikle ilgili kanal açacaksanız bu doğrultuda isme karar vermelisiniz. 

Son dönemlerin popüler kanal konularından birisi olan güzellik geniş kitlelere ulaşmaktadır. Eğer cilt bakımı, güzellik ürünleri ve makyaj konularında ilginiz ve yeteneğiniz varsa, bu tarzda bir kanal açabilirsiniz. Kullanıcılar özellikle yeni kozmetik ürünlerinin denendiği videolara yoğun ilgi göstermektedir.

ASMR Kanalları

ASMR türündeki videolar her geçen gün daha fazla ilgi çekmektedir. YouTube kanal konuları arasında bu türde yoğunlaşacaksanız harici bir mikrofon kullanmanız gerekecek.

Bu tarz videolar, izleyicilerin rahatlaması ve dinginleşmesi için çekilir. Fiziksel his illüzyonlarının uyandırılmasının amaçlandığı videolarla kanal gelişimi beklediğinizden hızlı olabilir.

Animasyon Kanalları

Animasyon içerikleri sayesinde sınırsız bir üretim özgürlüğüne sahip olabilirsiniz. YouTube kanal büyütme hedeflerine animasyon içerikleri uygun olabilir. Dijital görüntüler üreterek oluşturulan diyalog videoları çok fazla kullanıcı tarafından talep görür. İlginç hikâyeler ve buna uygun senaryolarla animasyon videoları hazırlayarak kanalınızı kısa sürelerde büyütebilirsiniz.

Komplo Teorileri Kanalları

Komplo teorileri her zaman ilgi çekici olmuştur. Oldukça merak uyandırıcı olan komplo teorisi içerikleri çoğu zaman inandırıcı olmayan olaylar üzerine yapılabilir. Herhangi bir mekân, ünlü, film ve durum hakkında farklı senaryolar üreterek videolar çekilebilir. Bu videolar sayesinde yükseliş hız kazanabilir.

Moda Kanalları

YouTube kanal açıklaması son derece önemlidir. Modayla ilgili paylaşımlar yapılacaksa bu yönde anahtar kelimeler kullanmak gerekir.

Modayı yakından takip eden ve yeni trendleri yakından görmek isteyenlerin çok sık ziyaret ettiği kanallar etkisini kaybedecek gibi durmuyor. Bu yüzden moda alanında belirli bir birikiminiz varsa ve yeni stiller oluşturabiliyorsanız, moda videolarına eğilmelisiniz.

Oyun Kanalları

YouTube üzerinde çok fazla sayıda oyun kanalı bulunur. Kanal sayısı her geçen gün daha fazla artış göstermektedir. Fakat bu kanallara olan ilgi hiçbir şekilde azalmamaktadır. Özellikle çevrim içi oyun oynuyorsanız ekran kaydı alarak video haline getirip paylaşım yapabilirsiniz.

Bu sayede YouTube kanal büyütme hedeflerinizi ciddi oranda gerçekleştirebilirsiniz. En güncel kanal büyütme ipuçları için instatakipci.com adresini mutlaka takip edin.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube kanalının hızla büyümesi için öncelikle hangi alanda video paylaşılacağına karar verilmelidir. Daha sonra tüm ayarlar özenle hazırlanmalı ve aktif şekilde video paylaşılmalıdır.

Abone sayısını arttırmak için kanalın güncel tutulması gerekir. Haftalık en az 1 video paylaşılması ve abonelerle etkin şekilde iletişim kurulması önemlidir. Abone sayısı arttırma yöntemleri için instatakipci.com sitesi takip edilmelidir.

YouTube kanalı açarak ve doğru paylaşımlar yaparak çok yüksek kazançlara ulaşılabilir. Belirli şartları yerine getirerek kazanmaya başlanabilir. Dolar üzerinden ödeme alındığı için kazançlar ekstra yüksek olmaktadır.

Cemali Batın

Yazılar: 38

Herkese merhaba, Ben Cemali! Sosyal medya konusunda yaklaşık 10 yıllık deneyime sahibim. İlk olarak Facebook üzerinde başlayan serüvenim git gide bir maceraya ve daha sonra tutkuya dönüştü. Sonra ise tüm platformlar hakkında elimden geldiğinde bilgi edindim. Şimdi ise 10 yıl içerisinde öğrendiğim ... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Kanal Büyütme Nasıl Yapılır? Kanal Nasıl Geliştirilir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 27 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.