İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Kanal Doğrulama Nedir?

YouTube kanal doğrulama nedir, kanalızının gerçek kişiler tarafından yönetilip yönetilmediğini ve kime ait olduğunun, tespit edilmesini ve onaylanması gibi işlemleri içerir. Kanal isminin doğrulanması ve kanalın doğrulanması arasında fark vardır. Kanal ismi doğrulanmış kanalların isimlerinin sağında gri tik işaretli doğrulama rozeti bulunur. Bu gri rozet, belirli kriterleri yerine getiren başarılı kanallara verilmektedir. Aynı zamanda hesap doğrulama işlemi markanızı veya kanalınızı, kullanıcı gözünde daha prestijli ve güvenli hale getiren bir yöntemdir.

Youtube Kanal Doğrulama Şartları Nelerdir?

YouTube Kanal Doğrulama için belirli şartları sağlamanız gerekir. Bunlar arasında yer alan en önemli şart ise 100 bin aboneye sahip olmanızdır. Ancak 100 bin aboneye sahip olmanız kesin olarak kanalınızın doğrulanacağı anlamına gelmez. Bu sebeple kanal doğrulaması yaparken yayınladığınız içeriklerin YouTube topluluk kuralları ve hizmet şartları ile uyum içinde olduğundan emin olmanız gerekir. Ancak bundan sonra kanal doğrulama başvurunuzu yapmanızı öneririz.

YouTube Kanal Rozeti Nedir?

YouTube Kanalı doğrulanan hesapların yanında YouTube kanal doğrulama tiki yer alır. Bu mavi tike YouTube kanal doğrulama rozeti denir. YouTube Rozeti kanalın YouTube topluluk kuralları ve hizmet şartlarını karşıladığını belirtir. Böylece kanalın daha güvenilir bir şekilde YouTube üzerinde yer almasını sağlar.

YouTube Kanal Doğrulama Rozeti Nasıl Alınır?

Doğrulama rozeti almak için YouTube’un belirlediği bazı kriterleri kabul edip, belirlemiş olduğu ilkelere göre hareket etmeniz gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken kriterlerin başında, kanaldaki videoların içeriği ve kopya içeriklerden kaçınmak gelmektedir. Bu iki önemli kriterin yanında günlük video paylaşımlarınız, videolarınızın izlenme oranları ve kanalınızın takipçi sayısı da hesap doğrulama işlemlerinde yapılan değerlendirme sırasında dikkate alınmaktadır. Ayrıca Youtube video indirme yazımızı okuyarak sevdiğiniz videoları hızla telefonunuza indirebilirsiniz.

youtube kanal doğrulama

YouTube Kanal Doğrulama Nasıl Yapılır?

YouTube’da iki tür doğrulama yapılmaktadır. Bu türler, YouTube hesap doğrulama ve YouTube kanal doğrulama rozeti birbiri ile sık sık karıştırılmaktadır. YouTube hesabı onaylatma işlemi için sırasıyla şu adımlar izlenir;

  • YouTube.com/verify adresine giriş yapın.
  • Hesabınızı doğrulamak için kullanacağınız telefon numarasını girin.
  • YouTube, numaranızın doğruluğunu kontrol etmek için size SMS atar veya arar. Bu yöntemlerden hangisini kullanacağınız sizin seçiminize bağlı.
  • SMS ile doğrulanma seçtiyseniz, telefon doğrulama kodunu sitedeki gerekli alana girin ve submit tuşuna tıklayın.
  • SMS ile olan telefon onayınızdan sonra hesabınızın doğrulanma işlemi tamamlanacaktır.
  • Doğrulama işleminin ardından Youtube’un yönlendirdiği sayfada, kanalınıza yüklediğiniz video sürelerinizi(doğrulanmamış hesaplar için 15 dakika sınırı bulunmaktadır) arttırma ve eğer YouTube canlı yayın yapmayı düşünüyorsanız bu seçeneği de aktif edebilirsiniz. Canlı yayın yapmak için seçeneği aktifleştirdikten sonra 24 saat beklemeniz gerekmektedir.

YouTube kanal doğrulama rozeti: Bu işlemde kanalın, bir markayı veya kişiyi temsil eden resmi bir profil olduğununun doğrulanması yapılmaktadır. Kanal isminiz doğrulandıktan sonra Youtube, isminizin yanına küçük ve gri bir onay işareti ekler. Bu işarete onay rozeti de denmektedir.  Bu rozetin alınması için kanalızın en az 100 bin takipçiye ulaşması gerekmektedir. Bunun için YouTube abone arttırma yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Yeterli takipçi sayısına ulaştığınızda kanal ayarlarından bu rozete başvuruda bulunabilirsiniz. Kanal isminiz için doğrulanma rozeti alma konusunda kesin bir kural bulunmamaktadır. Google algoritması bu işlem için kendi uygun gördüğü kurallara göre inceleyip karar vermektedir.

youtube onaylı hesap

YouTube Kanal Onayı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Kanal sahipleri 100 bin aboneye ulaşmış olsa bile, gerekli koşulları karşılamadığı takdirde Youtube’dan onay rozeti alamazlar.
  • YouTube, doğrulama rozeti şartlarında zaman zaman değişikler yapmaktadır.
  • Doğrulama rozeti almaya hak kazanan kanallar abone sayıları düşse bile rozeti kullanmaya devam edebilirler.
  • Doğrulama rozetine sahip kanalınızın adını değiştirdiğiniz takdirde rozetinizi kaybedersiniz.
  • Topluluk kurallarını ve hizmet şartlarını ihlal ettiği tespit edilen kanalların rozetleri geri alınır.
  • Aynı şekilde şartları ve hizmet koşullarını ihlal eden rozet sahibi kanallar da kapatılma riskine sahiptir.
  • Web sitenizin YouTube hesabınıza bağlanması, markanızın özgünlüğü ve güvenilirliği açısından önemlidir. Web sitenize, YouTube kanalınızdan linkler eklemek rozet alma ihtimalinizi artırmaktadır.

Youtube Beğeni Ürünümüz ile Youtube kanalınızın popülerliğini artırın!

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kanalın gerçek kişiler tarafından yönetilip yönetilmediğini ve kime ait olduğunun, tespit edilmesini ve onaylanması gibi işlemlerin tamamını oluşturmaktadır.

YouTube hesap doğrulaması yaptığınız taktirde kanalınızın gri işaretli bir tik simgesi ile doğrulama rozeti kazanacaktır. Bu sayede abone ve potansiyel abonelerinizin gözünde daha profesyonel bir konumda yer alabilirsiniz.

Kanal doğrulama işlemi gerçekleştirmek için YouTube.com/verify linkine tıklayarark gereken adımları sırası ile gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır.

Youtube içerikleriniz ile para kazanmak adına en az 1000 adet aboneye sahip olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte 4000 saat gerçek izlenme süresine sahip olmanız gerekmektedir.

Youtube özel URL, kanalınıza ait özel bir bağlantı adresi oluşturmanızı sağlayan özelliktir. 100 abone sahibi olan kişiler özel URL alabilir.

Youtube kanal doğrulama işlemleriniz başvuru süresinden sonra 3-4 hafta sonra tamamlanmaktadır. Bu süre ekstrem durumlarda değişiklikler gösterebilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Kanal Doğrulama Nedir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 35 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. selahattin
    selahattin

    YouTube kanal onaylatma yapmazsam ne olur ?

  2. Taha asıl
    Taha asıl

    YouTube kanal onaylatmanın tam olarak amacı nedir?