İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Kanal İsmi Değiştirme

Youtube kanal ismi değiştirme artık çok basit. Her geçen gün Youtube’de açılan kanal sayısında büyük artışlar gözükmektedir. Açmış olduğunuz Youtube kanalınızın adını daha sonra çeşitli sebeplerden ötürü değiştirebilirsiniz. Youtube kanal açma işlemi sizin de tahmin edebileceğiniz gibi çok basit bir işlemdir. Ancak bu işlem için Google hesabınızın adını değiştirmeniz gerekecektir.

Youtube Kanal Nasıl Açılır?

Youtube kanal isimleri değiştirmek istiyorsanız, şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

  • Google hesabınız ile Youtube kanal adınız aynı isimdedir. İsmi değiştirmek istiyorsanız, uygulamada ilk olarak Profil kısmına tıklamanız gerekmektedir.
  • Buradan kanalınızın olduğu kısma tıklayın.
  • Kanala giriş yaptığınızda sayfanızın sağ kısmının üst kısmında olan “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza farklı bir pencere çıkacaktır. Burada kalem işaretinin olduğu “Düzenle” seçeneğine tıklayın.
  • Adınızı dilediğiniz gibi değiştirin ve kaydet butonuna basın.

Bu sayesinde Youtube kanalınızın adını değiştirebilirsiniz. Kanalınıza yüklemiş olduğunuz içerikleri, dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Kanalın sahibi olarak, içeriklerde düzenleme yapabilir, kanal ismi ya da remini değiştirebilirsiniz. (Youtube Destek)

Youtube Kanal Açıklaması Nasıl Değiştirilir?

Youtube kanal ismi değiştirme işlemi son derece kolaydır. Bunun dışında kanal açıklamanızı da benzer bir işlem ile değiştirebilirsiniz. Kanal açıklamanızı değiştirmek istiyorsanız, şu aşamaları izleyebilirsiniz:

  • Youtube kanalınıza girin ve oturum açın.
  • Profil resminizin olduğu kısma tıklayın.
  • Kanalınızı seçin.
  • Karşınıza çıkacak seçeneklerden “Kanalı özelleştir” kısmına tıklayın.
  • Hakkında seçmesine tıklayarak, kanal açıklamanızı değiştirmeye başlayabilirsiniz.
  • Açıklama kısmı karşınıza çıktığında yeni bir açıklama ekleyebileceğiniz gibi, eskiden yazmış olduğunuz bir açıklamayı düzenleyebilirsiniz.
  • İşlem tamamlandıktan sonra “Bitti” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Görüldüğü üzere, Youtube uygulamasında hem kanal adı, hem de kanal açıklaması değiştirmek son derece kolaydır. Aynı yerden profil resminizi de istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kanal açıklamaları, izleyicilere, o kanallarda neler bulabileceklerini göstermektedir. Aslında açıklamada her kullanılan kelime büyük öneme sahiptir. Doğru açıklama hazırlayarak, videolarınızın kolay bulunmasını ve tıklanmasını sağlayabilirsiniz. Videonuzun görünmesine yardımcı olabilecek bu açıklamalar videolarınızın izlenme süresini ve sayısını arttırabilirsiniz. Açıklamalarınızda 1 ya da 2 anahtar kelime kullanabilir, trafiğinizi yükseltebilirsiniz.

Youtube Kanal Adı Değiştirme Süresi Var mıdır?

Youtube kanal adı değiştirme işlemini 90 gün içinde en fazla 3 defa değiştirmeniz gerekecektir. Belirtilen bu süreler dışında kanal adınızı değiştirebilirsiniz. Google hesabınızı ve Youtube kanal adınızı değiştirdiğiniz zaman başta Gmail olmak üzere bütün Google hizmetlerinizdeki adınız değişecektir.

Ancak adınız değiştiğinde bunu hemen göremeyeceksiniz. Belirli bir güncelleme süresi bulunacaktır. Ortalama 1 ya da 2 gün içerisinde hesabınız güncellenecektir. Kanal adınız değiştiği zaman kanalınızda eğer isminizi andıysanız, bunu da değiştirmeniz gerekecektir.

Görüldüğü gibi, Youtube kanal adı değiştirme işlemi son derece kolaydır. Bu işlemleri uygulayarak, farklı bir kanal adıyla Youtube uygulamasını kullanabilirsiniz. İşlemi hem bilgisayardan hem de telefonunuzdan yapabilirsiniz.

Youtube Kanal İsmi Önerileri

Youtube kanal ismi önerileri için öncelikle kanalınızın alanına ve sektörünüze uygun bir isim belirlemelisiniz. Kullanıcılara hitap eden yaratıcı bir isim her zaman sizi bir adım öne taşır.

  • Gezginler Günlüğü
  • Macera Avcıları
  • TeknoBlog
  • Gençlik Ateşi
  • Neden? Nedir? Nasıl Yapılır? 3N
  • Bir Gencin Günlüğü
  • Hayata Dair

Bu blog yazımız ilginizi çekebilir: YouTube Kanal Doğrulama

Youtube kanalınızı büyütmek ve geliştirmek için ürünlerimizi inceleyebilirsiniz; https://www.fenomist.com/youtube-begeni-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Youtube kanalınızı açarken kullandığınız isim artık sizin için yeterince iyi değilse, bu ismi kaldırıp yerine yeni bir isim getirmeniz mümkündür. Bu işlemi yalnızca 5 dakikanızı ayırarak yapabilirsiniz .

Kanal isminizi değiştirmek için belirli bir sınır bulunmaktadır. 90 gün içerisinde en fazla 3 kere kanal isminizde edğişiklik yapabilirsiniz. Daha fazla değişiklik yapamazsınız.

Youtube kanal isminizi değiştirmenizin ardından eski kanal isminizin kalkıp yerine yeni kanal isminizin gelmesi yaklaşık olarak 2-3 gün sürecektir. Bu süre içerisinde isminizin değişmediği konusunda endişeye kapılmamanız gerekir.

Youtube reklamlarını premium üye olarak ya da Adblock kullanarak kapatabilirsiniz.

Kanalınızın yüksek etkileşim oranlarına sahip olması neticesinde reklamların yayınlanmasına izin vererek gelir elde edebilirsiniz.

Youtube, 2005 yılında kaliforniya’da kurulmuş olan bir girişimdir.

YouTube Studio’da oturum açın. Temel bilgiler’i seçin. Kanal adınızı güncellemek için Düzenle’yi tıklayın. Yeni kanal açıklamanızı girin.

Kısa, anlaşılır ve marka olabilecek bir isim seçmenizi tavsiye ediyoruz. Blog yazımız içerisinde bu kapsamda detaylı bilgiye yer verdik.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Kanal İsmi Değiştirme Hakkında 12 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 46 Ortalama: 5 )

12 yorum

  1. EGE
    EGE

    ben kanal ismimi değiştirdim, Ama 1 aydan uzun süre geçmesine rağmen eski kanal ismimi yazdığımda kanalım çıkıyor.
    (yardımcı olursanız sevinirim)

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Merhaba, Kanal adresiniz eski kanal adresiniz ile algoritmalar tarafından özdeşleştirilmiş olabilir ve bu nedenle arama sonuçlarında sizleri ön plana çıkarabilir.

  2. Süleyman
    Süleyman

    Profil ve arka plan resmimizi değiştirdiğimizde kaç gün sürer değişime işlemi?

    • Enes Bulut
      Enes Bulut

      Merhaba, değişim hemen gerçekleşir.

  3. Ahmet
    Ahmet

    Merhaba 950 takipçim varken kanal adımı değiştirmemde bir risk olurmu? Algoritmik açıdan yada abone açısından sorun varmı? 1000 abone olmadan değişmek istiyorum mantıklımı

  4. Semih candan
    Semih candan

    Youtube Kanal İsmi Değiştirme isimli makaleniz oldukça faydalı. Çok teşekkürler..

  5. Sare nur yıldız
    Sare nur yıldız

    Youtube Kanal İsmimi Değiştirdim. Ne Zaman Gözükür?

  6. Orhan cerhet
    Orhan cerhet

    Youtube Kanal İsmi Değiştirme Sınırı var mı?

  7. Fahri can yılmaz
    Fahri can yılmaz

    Reklamları Nasıl Kapatabilirim?

  8. Işık Karaca
    Işık Karaca

    Youtube Kanal İsmi Değiştirme Sınırı var mı?

  9. Serhat kuru
    Serhat kuru

    YouTube Kanal İsmi Değişmiyor? Ne Yapmalıyım?

  10. Suat uslu
    Suat uslu

    Youtube Reklamları İle Gelir Elde Edilebilir mi?