İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Kanal Açma Nasıl Yapılır? – Ayrıntılı Anlatım

Youtube birçok kişinin uzun yıllar boyunca tercih ettiği video izleme sitesidir. Günümüzde ve ileriki dönemlerde meslek haline gelecek potansiyelde işlevi olan bu platforma siz de ücretsiz üye olabilirsiniz. Youtube platformunun asıl amacı birçok videoyu tek alanda toplamak ve tek bir noktadan binlerce videonun izlenmesini sağlamaktı. Bununla birlikte Youtube platformunda gün geçtikçe güncellenen içeriklerle birlikte yeniliklerde baş göstermeye başladı. Youtube platformuna gelen en büyük özellik ise, Youtube kanal açma fonksiyonu idi. Kanal açma fonksiyonu sayesinde birçok kişi dilediği gibi video atıp, kendi kitlesini oluşturabilmekteydi. Youtube sektörüne giriş yapmak için, böylece internet kullanıcılarının dikkatini çekmek önemli bir konudur. Youtube sektörüne başarılı bir giriş yapılmak isteniyor ise;

  • Dikkat çekici bir karaktere sahip olunması gerekir.
  • Youtube sektörüne giriş yaparken çekilecek videoların konusu belirlenmelidir.
  • Bununla birlikte abone kasabilmek ve belli kitlelere ulaşabilmek adına çok tutulan ya da eğlenceli konular gündeme alınmalıdır.

En önemli olan bu üç madde gerçekleştikten sonra kanalınızın kitlelere kavuştuğunu ve gün geçtikçe daha büyük kitlelere sahip olacağını görebilirsiniz. YouTube kanal açma için öncelikle Youtube arayüzünü tanımak, kullanım şeklini bilmek önemli bir konudur.

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Kanal açma için öncelikle Google hesabına sahip olmanız gerekir. Youtube, Google hesabı fonksiyonu ile çalışmaktadır. Eğer Google hesabınız yoksa, Yandex, Yahoo ve Microsoft hesaplarınız ile de giriş yapabilirsiniz. Mail adresiniz ile giriş yaptıktan sonra Youtube kanal açma için mobil ve masaüstünde aşağıdaki adımları izleyin:

  • Öncelikle Youtube‘da oturum açın (veya Google hesabınızla giriş yapın).
google hesabı ile youtube açma
  • Sağ üst köşede profil resminize tıklayın. “Kanal Oluştur” butonuna basın.
youtube kanal oluştur
  • Kanalınız için bir profil resmi yükleyin ve adınızı belirleyin.
  • Ardından “Kanal Oluştur“a tıklayın.
youtube kanal görünüm

Kanal açma işlemlerinden sonra kanalınızı daha çekici bir hale getirmek ve daha kolay abone çekmek için özelleştirme işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. 

Kanal Özelleştirme

Youtube kanal açtıktan sonra “Kanal Özelleştirme” butonuna tıklayarak kanalınızı özelleştirin.

youtube kanal özelleştir

Butona tıkladığınızda Youtube Studio kontrol paneline gideceksiniz. Bu panel üzerinde yaratıcılığınızı ve pazarlama becerilerinizi kullanarak kanalınızı özelleştirin. Ayrıca kanalınızın analizini “Analitik” butonu üzerinden düzenli olarak yapabilir içerik stratejileri kurabilirsiniz.

youtube studio ile kanal özelleştir

Youtube para kazanma stratejilerinizi de yine bu panel üzerinden gerçekleştirip takip edebilirsiniz. Youtube Studio paneli üzerinde sol menüde yer alan “Para Kazanma” butonuna tıklamanız yeterli. Fakat bilmelisiniz, Youtube kanalınızın Youtube İş Ortağı Platformu’na katılabilmesi için bazı yeterlilikleri karşılaması gerekiyor. Bunlardan bazıları, en az 1000 abone ile en az 4000 genel izlenme saatidir.

youtube kanal ile para kazanma

Youtube Kanalı Püf Noktaları

Youtube Platformuna ya da sektörüne ciddi anlamda giriş yapmak oldukça zordur. Özellikle Youtube alanını meslek ya da para kazanma olarak görüyor iseniz, bu alanda birçok çalışma yapmanız gerek. Para kazanma odaklı işler yapmayı planlıyorsanız;

  • Youtube Kanalı aksatılmamalıdır. 1 günde 10 tane video atmak yerine, her gün 1 ya da 2 video atmak ara vermemek sizin daha fazla kitlelere ulaşmanıza yardımcı olmaktadır.
  • Her gün birer video atmak kanalınızı güncel tutacaktır. Video atma aralığına karar verdiğiniz takdirde düzeni bozmamanız gerekir.
  • Youtube Kanalı üzerinde önemli projeler yapmak için, diğer Youtube kanalları ile iş birliği yaparak kanalınızın kitlelere ulaşmasını sağlarsınız. Youtube Kanalının tanıtımını yaparken daha fazla kitleye ulaşmak için kendi konunuzu belirleyebilmeniz sizi diğer kanallardan farklı kılacaktır. Bundan dolayı bilindik bir konuyu işlerken dahi kendi tarzınız ile yorumlamanız kanalınız açısından daha faydalı olacaktır.
  • Youtube Kanalı oluşturduktan sonra mutlaka kanal fotoğraflarını eklemeniz gerekir. Fotoğrafı olmayan kanallar kullanıcıların ilgisini çekmemektedir. Bundan dolayı kanal oluşturduktan sonra kanal fotoğrafı eklemeniz kanalın daha iyi görünmesine neden olacaktır.

Youtube Kanal Ayarları


Youtube Kanal
ayarlarını yaparken dikkat edilmesi gereken size avantaj sağlayan noktalar bulunmaktadır. Kanal ayarlarında para kazanma özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği belirli şartları sağladığınız takdirde aktif ettiğinizde videolardan gelir elde etmeye başlarsınız. Bunun yanında videolardan gelir elde etmek için son dönemde belirli şartlar getirilmiştir. Ayrıca kanal oluştururken Ülke kısmını Amerika Birleşik Devletleri seçmeniz daha fazla gelir elde etmenize yarayacaktır. Aynı zamanda şartlar tamamlandığında Adsense yardımı ile para kazanabilirsiniz.
Adsense Google reklam servisidir.  Kanalın ayarları tamamlandıktan sonra Adsense hesabı oluşturarak kanalınızı adsense hesabınızla eşleştirmeniz gerekir. Adsense hesabı ile başarılı ile eşleşen kanallara yüklenen videolarda böylelikle reklam gösterilmeye başlanır. Videolarınızın izlenme sayısına bağlı olarak reklam gösterim sayısına göre gelir elde edebilirsiniz. Kanalınıza yüklemiş olduğunuz videodaki reklamlara kullanıcılar tarafından tıklandığında tık başına daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Youtube Kanalına Adsense Nasıl Bağlanır?


Youtube Kanal ayarları menüsüne girdiğinizde Para kazanma diye bir kısım göreceksiniz. Bu menüye girilerek Para kazanma kısmının yanında yer alan etkinleştir butonuna tıklayarak, kanalınızın para kazanma ayarını aktifleştirmiş olursunuz. Bununla birlikte Youtube Kanal profilinizi doğrulamanız hesap güvenliğini arttıracaktır. Doğrula butonuna tıklayarak hesabınızı doğrulayabilirsiniz. Kanalınızda para kazanma özelliğini aktif ettikten sonra, Adsense hesabı ile ilişkilendirme linkine tıklayarak adsense ayarlarınızı yapabilirsiniz. Adsense hesabı ile ilişkilendirme yaparken adsense profiliniz farklı bir gmail’e kayıtlıysa, o gmailin girişini sağlamanız gerekir. Bununla birlikte daha önce oluşturduğunuz bir Adsense hesabınız bulunuyorsa, hesap oluştur kısmına tıklayarak Adsense işlemlerini başlatabilirsiniz.

Adsense

Adsense işlemlerini tamamladıktan sonra, yüklediğiniz videoları düzenleme alanında açarak Reklamlarla para kazan kutucuğunu işaretlemeniz yeterlidir. Böylelikle her eklediğiniz video sonucunda bu ayarı yaparak para kazanma özelliğini her video için aktifleştirebilirsiniz. Google şirketinin reklam hizmeti olan adsense bağlanıldıktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli konu, videonun 10 dakika altında olmamasıdır. Adsense reklam servisi 10 dakikanın altındaki videolara reklam koymamaktadır. Bundan dolayı düzenli olarak videolarınızda reklam görünmesini ve bu reklamların gelir getirmesini istiyorsanız, kanalınıza 10 dakika altında videolar atmamalısınız. Para kazanmanız için dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise, kanalınızın telif yememiş olmasıdır. Telif yememek için video içerikleriniz özgün olmalı. Hatta video içerisinde kullandığınız şarkılar dahi anonim yapımcılara sahip olmalıdır. Bununla birlikte kanalınıza uygunsuz içerikli videolar yüklememeniz gerekmektedir. Bu tarz videoların yüklendiği kanallar önce uyarı alır, ardından kapanır.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kanal açmak son derece basit adımlardan oluşmaktadır. Yazımızda ki kanal açma linkine tıklayarak kanal açma işlemlerini başlatabilirsiniz.

Abone sayınızı doğal yollardan arttırmak çok uzun bir süreçtir. Youtube abone satın al hizmetimiz ile aboneleriniz hızla ve güvenle arttırabilirsiniz.

İçerik fikirleri konusunda sizler için hazırladığımız blog yazımızı okuyarak, videolarınızı özgünleştirebilir ve popüler listelerde yer alabilirsiniz.

Platform üzerinden izlenme sayılarınızı arttırarak ve güncel içerikler üreterek kazanç elde edebilirsiniz.

Reklamları video içlerinde, açıklamalar bölümünde ya da arama sorgularında yer alan reklamlardır. Google Ads üzerinden Youtube reklamı verilebilir.

İçerik yüklemeniz ve içerikleriniz ile ilgili tüm istatistiklere ulaşmanız adına kullanılabilecek bir Youtube özelliğidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Kanal Açma Nasıl Yapılır? – Ayrıntılı Anlatım Hakkında 6 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

6 yorum

  1. Ömer Öztürk
    Ömer Öztürk

    bilgilendirme için teşekkürler. Her bir kanal için ayrı telefon numarasımı gerekiyor? Yoksa kendimiz yapacağınız kanal için tek bir telefondan istediğimiz kadar kanal ababiliyormuyuz?

    • Insta Takipçi
      Insta Takipçi

      Birden çok kanal açabilirsiniz aynı telefon numarasıyla.

  2. İpek Sakter
    İpek Sakter

    Kanalımızı açıyoruz ancak çok izlenilmiyor. Neler yapmamız lazım çok kanal açınca hepsini birbirine bağlayıp ziyaretçi alabiirmiyiz

  3. Fahrettin DURAN
    Fahrettin DURAN

    Yazı için teşekkürler sayesinizde Youtube kanal açmayı öğrendim. İnşallah yakında bende tanıdık simalar arasında yerimi alırım.

  4. Yasemin KAVLU
    Yasemin KAVLU

    Yazınız için teşekkür ederim, bayağı bir bilgi aldım ancak, Benim bir sorum olacak. Kanal kapatmaları nasıl kurtarabiliyoruz. Youtube bir kanalımı telif nedeniyle para kazanmaya kapattı çok izleyicisi var onu nasıl tekrar aktif hale getirebilirim.

  5. Gönül HÜNKAR
    Gönül HÜNKAR

    Youtube kanalı açma konusunda sayenizde ilerleme yaptım .Fakat bu telefon numarası ile doğrulama işlemini bir türlü kabul ettiremedim. Türkiye üzerinden almak istemiyorum başka bir yöntemi var mı