İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Reklam Nasıl Verilir?

Artık youtube reklam verme işlemi sizin için çok kolay! Video reklamlar pazarında büyük pay sahibi olan Youtube, hedef kitleye kısa yoldan ulaşılmasını sağlamaktadır. Küçük veya büyük firmalar, Youtube reklam verme ile ürünlerinin reklamlarını en iyi şekilde yapmaktadır. Etkili bir reklam strateji ile hızla büyüme sağlayan firmalar, organik bir şekilde büyüme sağlamaktadır. Hedef kitleye göre içerik hazırlayanlar, başarılı bir reklam stratejisi gütmektedir.

Düşük bir bütçe ayırarak hedef kitleye ulaşanların ödeyecekleri Youtube reklam ücretleri videonun boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Dünyanın en çok ziyaretçi alan sitesi olan Youtube, marka bilinirliğini artırmaktadır. Hem işitsel hem de görsel olarak video hazırlayanlar, istedikleri kitleyi yakalamaktadır. Milyonlarca izleyiciye kısa sürede ulaşanlar, kendi markalarını benzersiz bir şekilde anlatmaktadır.

Youtube Reklam Modelleri

Televizyona rakip olan Youtube, reklam pazarının büyük bir kısmını sırtlamaya başlamaktadır. Günümüzde Youtube’da kanal açanlar, ciddi sayıda etkileşim aldıktan sonra videolarına reklam alabilmektedir. Youtube’da reklam verme konusunda uzman olan ekibimiz, firmalar için en iyi reklam modelini belirlemektedir. Müşteri anlayışına yeni bir yorum getiren Youtube, başarılı hedefleme konusunda yardımcı olmaktadır. (Youtube Ads)

Kendi markasını insanlara göstermek isteyenler, youtube reklam tercihinde bulunmaktadır. Gelişmiş hedefleme seçenekleri ile potansiyel müşteri üzerinde olumlu etki bırakılmaktadır. Youtube sayesinde artan marka bilinirliği, satışlarda artışa neden olmaktadır. Hedef kitleler üzerinde hiç kuşkusuz olumlu etkileri olan Youtube reklam ödemesi sadece izlenildiği zaman yapılmaktadır. Youtube reklamda doğru mesajın verilmesi için çalışan ekibimiz, markaya uygun reklam hedeflemesi oluşturmaktadır.

youtube reklam

Youtube Reklam Ücretleri

En hesaplı fiyatlardan reklam verme şansı elde eden firmalar, ürün ve hizmet tanıtımında istedikleri başarıyı yakalamaktadır. Sadece birkaç dakika içerisinde reklam videosu oluşturulmakta ve sunulmaktadır. Onay alan videolar, reklam olarak Youtube’a eklenmektedir. Hangi videonun ne kadar izlenebildiği görülmekte, reklamı görüntüleyenler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Müşterileri olabilme potansiyeline sahip kişilere ürünlerinin tanıtımını yapma şansı elde eden firmalar, reklamları ilgi görmezse ödeme yapmak zorunda değildir. Milyarlarca insana ev sahipliği yapan Youtube, yoğun bir şekilde kullanılan bir mecradır. Firmalar için uygun bir tanıtım alanı olan Youtube, HTML5 formatında çalışmaktadır. Reklamı geç seçeneğini kullanan kişiler için ödeme yapılmamaktadır.

Youtube Reklam Avantajları

Çok fazla insana hitap eden Youtube’da reklam verme, izlenebilecek en doğru stratejidir. İnternet reklamcılığı konusunda eşsiz fırsatlar sunan Youtube, geniş bir kitleye erişim imkanı tanımaktadır. Reklam yayınlama seçeneklerinin fazla olması, reklamların kişileştirilmesini sağlamaktadır. Standart reklamların yerini alan Youtube reklamları, bütçenin ekonomik bir şekilde kullanılmasında yardımcı olmaktadır.

Günün önemli saatlerini Youtube’da video izleyerek geçiren insanlar, karşılarına çıkan reklamlardan etkilenmektedir. Youtube reklamlarında önemli olan insanların ilgisini çekebilmekte ve onların hizmeti veya ürünü satın almasını sağlamaktır. Detaylı raporlama ile Youtube reklamların firmaya sağladığı yarar görülebilmektedir. Standart tanıtım vermeye oranla Youtube reklamları verme daha ekonomiktir. Daha küçük bir bütçe ile daha fazla kişiye ulaşanlar, gereksiz maliyetlerin önüne geçmektedir. Ayrıca sitemiz üzerinden Youtube kanalınız için içerik fikirleri edinebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Youtube Beğeni Satın Al hizmetimiz ile Youtube kanalınızın daha hızlı büyümesini sağlayabilitsiniz!

Youtube kanalınızı yükseltmek ve geliştirmek için ürünlerimizi ziyaret edebilirsiniz; https://www.fenomist.com/youtube-abone-satin-al

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Youtube reklam bütçesi markanızın hedef kitlesinin büyüklüğüne ya da kampanyanızın kapsamına bağlı olarak değişmektedir.

Youtube Premium ile videoları reklamsız olarak indirebilir, çevrimici olmadan müzik dinleyebilirsiniz.

Youtube 2005 yılında ABD’de kurulmuştur.

Youtube reklam vermek için Google adwords sisteminden yararlanmak gerekmektedir.

Youtube video içi olarak karşımıza çıkan reklamlar 6 saniyedir. En az 6 saniye izlenmek zorundadır.

Google Adwords, google arama motorunda, play store üzerinde ve youtube platformuda reklamlar paylaşmanıza olanak tanıyan bir reklam yönetim sistemidir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Reklam Nasıl Verilir? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Ferıdun Ozturk
    Ferıdun Ozturk

    Youtube’ta reklam nasıl verebilirim diye araştırma yaparken bloğunuzu inceledim. Çok faydalı oldu ☺️

  2. Guntekın Arıca
    Guntekın Arıca

    youtube reklamın avantajlarını çok açıklayıcı ve net anlatmışsınız iyi çalışmalar dilerim 🙂