İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Siyah Tema Nasıl Yapılır?

Özellikle yoğun olarak bilgisayar başında duran kişiler için youtube siyah tema önemli bir olanak tanıyor. Tabii bu durum sadece bilgisayar için değil ayrıca mobil uygulamalar konusunda da önemlidir. Zira yoğun olarak aynı yere odaklanmak zaman içerisinde göz yorgunluğu yaratmakta ve istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.

Bunun önüne geçebilmek için ise tema üzerinden arka plana yerleştirilecek koyu renkli seçenekler bulunuyor. Özellikle loş bir ışık içerisinde açık renkler ekrana bakıldığında, gözler üzerinde istenmeyen baskı oluşabilmektedir. Bu baskıyı minimum seviyeye çekebilmek için ise, ekranı siyah yapma olanağı günümüzde hem bilgisayar hem de mobil odaklı imkan tanıyor.

Youtube Siyah Tema Nasıl Yapılır?

Göz yorgunluğunu azaltabilmek ve çok daha rahat bilgisayarla mobil cihazlara bakabilmek için, arka plan üzerinden sunulan pek çok youtube siyah ekran temaları değerlendirebilirsiniz. Koyu tema seçeneği özellikle gün içerisinde uzun saatlerini uygulamada geçiren kişiler adına çok faydalıdır. Bu özelliği aktif etmek için gerekli aşamalar ve prosedürleri geçerek, arzu ettiğiniz temalar üzerinden harika bir görüntü elde etmeniz mümkün.

Farklı Alanlar İçin Arka Plan Siyah Temalar

Hem arama motorları hem de pc ve mobil ana ekranı için siyah renkler tema özelliği olarak daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Tabii bu konuda her arama motoru ya da bilgisayar ile mobil cihazlar için uygulama değişkenlik gösterebilir. Amaca uygun olarak farklı aşamalar doğrultusunda ele alacağınız işlemlerin sonunda, ana ekranı veya arka planı güzel bir siyah moduna çevirebilirsiniz. Böylece kullanışlı bir arayüz elde edebilir ve göz yorgunluğunu büyük oranda minimum seviyeye çekebilirsiniz. Bu durum hem bilgisayar üzerinde çok fazla oynayan hem de iş yapan kişiler için önemli hale geldi.

Bilgisayarda Youtube Karanlık Mod Yapma

Kolay şekilde chrome üzerinden karanlık temayı etkinleştirebilir ve gözleriniz yorulmadan bilgisayarı veya mobil uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tabii bu konuda karanlık mod adına arama motoru üzerinde ayrı bir bağlantı seçeneği yer almamaktadır. Bunu gerçekleştirmek için Chrome mağazasına gidebilir; uygun bir temayı tercih edebilirsiniz. Örneğin ‘Morpheon dark’ temasını arama motoru üzerinde aktif hale getirebilir ve rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Eğer uyguladığınız modu yeniden varsayılan kısmına döndürmeyi düşünüyorsanız, ayarlar>görünüm>temalar kısmına giriş yaparak yeniden eski haline çevirmeniz mümkün. (Youtube Destek)

YouTube Filtreleme hakkında detaylı bilgi için yazımıza göz atın!

Bilgisayarda Youtube Karanlık Mod Yapma Adımları:

  1. Youtube’da profil resminize tıklayın.
  2. Görünüm’ü seçin.
  3. Koyu Tema’ya tıklayın.

Bilgisayardaki spesifik tarayıcılarda (Chrome gibi) veya telefonda spesifik sürümler ve sonrasına Youtube görünüm ayarlarında “Cihaz temasını kullan” özelliği çıkar. Bu özellik ile Youtube’u, otomatik olarak cihazınızın temasında kullanmaya başlayabilirsiniz.

youtube cihaz temasını ayarlama

Mobilde Youtube Karanlık Mod Yapma

Bilgisayar ile beraber aynı zamanda arka fon açısından koyu renkli temayı mobil cihazlar üzerinde değerlendirebilirsiniz. Özellikle son dönemlerde mobil kullanıcılar için karanlık fon oldukça yoğun şekilde öne çıkıyor. Böylece karanlık mod veya gece modu olarak kolye ekran rahatlıkla kullanılabilir.

  •   Bunun için öncelikle mobil üzerinden ayarlar kısmına girmek gerekir,
  •   Daha sonra ekran seçeneğine giriş yapın,
  •   Karanlık modu ya da gece modunu aktif hale getirin,
  •   Aynı zamanda karanlık modunu değişik zaman dilimlerinde kullanmak için ayar yapabilirsiniz,

Üstelik şimdi farklı cihazlar için gelen güncelleme üzerinden, bu uygulamayı bilgisayar veya mobil cihazlar için rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

iPhone ile Youtube Karanlık Mod Yapma

iPhone telefonunuzda veya iPad tabletiniz üzerinden Youtube görünümünüzü aşağıdaki gibi karanlık mod olarak güncelleyebilirsiniz:

  1. Youtube giriş yapın.
  2. Profil fotoğrafınızın üstüne tıklayın.
  3. Ayarlar’a basın.
  4. Genel ve daha sonra Görünüm butonlarına tıklayın.
  5. Koyu temayı seçin.

Android ile Youtube Karanlık Mod Yapma

Android telefonlarda Youtube arka fonunu karanlık mod olarak güncelleme:

  1. Youtube hesabınıza giriş yapın.
  2. Profil resminize dokunun.
  3. “Ayarlar” daha sonra “Genel” butonuna dokunun.
  4. “Görünüm” sayfasına gelin.
  5. Youtube uygulamasını bulun ve Koyu seçeneği seçin.

Youtube kanalınızı geliştirmek ve yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilir, Youtube Abone Satın Al hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Geceleri Youtube kullanımınızı kolaylaştıracak ve göz yorgunluğunuzu azaltmayı hedeflemektedir.

Dislike bir video paylaşan kullanıcının videosunu beğenmediğinizi belirten göstergedir. Like; beğeni sayısını gösterirken dislike beğenmeyen kullanıcıların sayısını göstermektedir.

Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee şarkısının klibidir. Klip yaklaşık 6 milyar kez izlenmiştir.

Youtube üzerinde en çok tercih edilen içerik türleri, çocuk içerikleri, eğlence temalı içerikler ve müzik içerikleridir.

Youtube üzerinde içerikler üreterek ve etkileşim oluşturarak reklam alabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

Videolarınız için aldığınız dislike’lar sizlere negatif etkileşim kazandırır ve sıralama kaybetmenize neden olabilir.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Siyah Tema Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 52 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Okan Egemen
    Okan Egemen

    Youtube’ta siyah temanın nasıl siyah yapılacağı hakkında güzel bir yazı olmuş

  2. Ulas Gence
    Ulas Gence

    siyah tema nasıl yapılır youtube ta bulamamıştım şimdi öğrenmiş oldum teşekkürler