İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

Youtube Telifsiz Müzikler Nasıl Bulunur?

Telifsiz müzik arayanlar için işte en doğru adres. Özellikle sosyal medya üzerinden değişik amaçlarla değerlendirmek için müzik ve videolar büyük öneme sahiptir. Bu konuda özel programlar eşliğinde hazırlık yapan pek çok kişi, telife yakalanmamak için titizlikle inceleme gerçekleştirir. Ancak bazı zamanlar istemeden telife yakalanma durumu oluşabiliyor.

Özellikle YouTube ve benzeri gibi önemli platformlarda bu durum çok fazla meydana gelmektedir. O yüzden telifsiz listeler günümüzde pek çok farklı seçenek hakkında öne çıkıyor. Özellikle müzik bu konuda çok daha önemli hale gelmektedir. Nitekim sosyal medya üzerinden müzikler daha fazla kullanılır.

Youtube’da Telif Hakkı Olmayan Müzikler Nasıl Bulunur?

Youtube telifsiz şarkıları bulmak için aşağıdaki adımları izleyin:

youtube ses kitaplığı
  1. Youtube Studio hesabınıza giriş yapın.
  2. Sol menüde yer alan Ses Kitaplığı butonuna basın. Ses kitaplığı içerisinde birçok telifsiz müzik ve ses efekti barındırır.
  3. Spesifik olarak bulmayı istediğiniz telifsiz şarkının adını aratın.
  4. Bulduğunuz şarkıyı kaybetmemek için yıldızlayın, daha sonra Yıldızlı sekmesinde bulacaksınız.
youtube telifsiz müzik
youtube telifsiz müzik arama

Farklı Amaçlarda Değerlendirilen Telifsiz Listeler

Birçok amaç doğrultusunda telif hakkı olmayan müzikler, videolar, kütüphane ve ses gibi etmenler değerlendirilmektedir. Bunu sağlamak için ise kurumsal hizmet anlayışıyla destek veren önemli siteler bulunuyor. Özenle derlenmiş olan ve telifi bulunmayan stoklanmış listeler, kullanıcılar için çok daha kolay şekilde sosyal medya üzerinde değerlendirme imkanı tanıyor.

Bunlar arasında video ve telifsiz şarkılar ile beraber ayrıca kitaplık da yer almaktadır. Böylece internet üzerinde fazla araştırma yapmadan, bu konuda hizmet sağlayan site üzerinden derlenmiş listeleri kullanabilirsiniz.

İhtiyaç Duyulan Müzik, Video ve Sesler İçin Telifsiz Listeler

Hem sosyal medya kullanıcıları hem de bireysel kullanıcılar; ses, video, müzik ve benzeri unsurları internet üzerinden düzenli olarak araştırır. Böylece telif hakkı bulunmayan seçenekleri değerlendirir ve farklı alanlarda kullanır. Ancak bu durum çok zorlu bir süreç oluşturur ve özellikle bazı zamanlar yanlışlıkla telif hakkı bulunan ürünler değerlendirilir.

Özellikle lisanssız ve telifi bulunan seçenekler çoğu zaman baş ağrıtabiliyor. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak ve özel video için, değişik müzikleri ve diğer unsurları değerlendirmek adına listeler önemli bir fırsat tanımaktadır.

Ücretsiz Kullanılabilecek Telifsiz Seçenekler

Pek çok farklı sosyal medya platformu üzerinde değerlendirebilecek ücretsiz listeler, bu konuda hizmet sağlayan site bünyesinde yer almaktadır. Özellikle yaratıcı projeler için ihtiyaç duyulan farklı seçenekler, en popüler örnekler üzerinden değerlendirme imkanı vermektedir. Dünyanın pek çok farklı yerinden müzikler, videolar, kitaplar ve değişik seslere liste dahilinde ulaşmak mümkün. Böylece özel olarak hazırlanmış liseler sayesinde herhangi bir telife düşmeden, değişik amaçlar doğrultusunda etmenler değerlendirilebilir.

Farklı Projeler İçin İhtiyaç Duyulan Arka Plan Seçenekler

Site üzerinden herhangi bir telifi bulunmayan pek çok farklı arka plan seçeneğini değerlendirmek mümkün. Özellikle sayısız kitleye ulaşmak ve bu bağlamda herhangi bir sorun yaşamamak için, telifsiz müzik veya video ve benzeri etmenler kullanılmalıdır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Aynı zamanda kütüphane ve kitaplar için de yine dikkat etmek gerekir. Böylece ceza yemeden ve onca emeğinizin boşa gitmesine izin vermeden yüksek oranda kitleye güvenli şekilde ulaşabilirsiniz. Bu konuda her seçenek için farklı video, müzik, kütüphane, kitaplık ve ses listesi bulunur. Bu listelere rahatlıkla ulaşabilir ve telif yemeden güvenli şekilde kullanabilirsiniz.

Youtube kanalınızı geliştirmek ve daha büyük kitlelere ulaşabilmek için sitemizi ziyaret edebilir, Youtube izlenme satın al hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Youtube video içerikleriniz telif hakkı bulunan görsel ve müzikler içermemelidir. Aksi takdirde videonuz kaldırılmaktadır.

Youtube canlı yayın özelliği mevcuttur.

Chad Hurley, Jawed Karim ve Steve Chen’ dir.

Telif haklarını ihlal etmeniz durumunda içerikleriniz yayından kaldırılır ve sizlere cezai işlem uygulanabilir.

Youtube açıklamalar kısmında telif hakkına sahip olup olmadığı konusunda bilgiler yer almaktadır.

Telif hakkına sahip kişiler sizlere dava açabilir. Bu durumlarda cezai işlemler olabilir ve para cezası ödeyebilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Telifsiz Müzikler Nasıl Bulunur? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 22 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Mehmet Catlı
    Mehmet Catlı

    Youtube üzerinden telifsiz müzikler nasıl bulunabileceği hakkında güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim

  2. Fatih Tuzun
    Fatih Tuzun

    Youtube’tan müzik kullanmak istiyordum bunun icin telifsiz müzikleri nereden bulabileceğimi aradım cevabımı almış oldum sağolun