İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Thumbnail Nedir & Nasıl Yapılır?

Thumbnail’lar YouTube videolarını niteleyen ve destekleyen küçük resimlerdir. YouTube Thumnail’in videolar için SEO‘da oldukça öneme sahip bir etkendir. Çünkü küçük resim, video izleyicisinin ilk gördüğü alandır. Bu nedenle Thumbnail yani küçük resmin çekici olması çok önemlidir.

Thumbnail dikkat çekici ise, yüksek ihtimalle potansiyel izleyici videonun üzerine tıklayacaktır.

Bu noktada organik görüntülenme elde etmek isteyenler, videoların küçük resmini seçme konusunda kararsız kalabilmektedir. Video küçük resimlerinin de farklı türlerinin olması buna sebeptir.

Video ile ilintili ve dikkat çekici özelliğe sahip video resmi tercih etmek, videolarınızın izlenmesini direkt olarak etkileyen unsurlardan biridir. Alt başlıklarda YouTube Thumbnail nasıl yapılır, konusuna ayrıntılı bir şekilde değineceğiz.

YouTube Thumbnail Nedir ?

YouTube Thumbnail Nedir?

YouTube Thumbnail nedir, videonuzu YouTube’da temsil eden kapak fotoğrafı olarak nitelendirilebilir. Küçük resim olarak adlandırılmasının nedeni bu grafiğin küçük bir versiyonu önerilen videolarda ve YouTube’un diğer arama alanlarında görünmesidir.

YouTube, video yüklemesinden otomatik olarak 3 kare seçecek ve birini seçmenize izin verecektir ama çoğu içerik oluşturucu, videolarının neyle ilgili olduğunu en iyi şekilde temsil ettiğinden emin olmak için kendi küçük video resimlerini oluşturur ve thumbnail yükler.

YouTube Thumbnail Neden Önemlidir?

İnsanların videonuzu izlemelerini sağlamak istiyorsanız, küçük resminizde okunması kolay metin kullanmalısınız. Çoğu içerik oluşturucu, YouTube thumbnail yapımı için videonun kendisi kadar zaman ayırır. İnsanları çeken, öne çıkmanızı sağlayan gizli detaylardan biri budur. YouTube’a en ilginç videoyu yükleyebilirsiniz.

İzleyicilere neyle ilgili olduğunu anlatmak için ilgi çekici bir küçük video resmi koymadığınız taktirde videonuz hedeflediğiniz görüntülenmeyi alamayabilir. İzleyicilerin YouTube’da video ararken gördükleri küçük, tıklanabilir anlık görüntüler olan Thumbnail, bir videonun başlığı kadar önemli olabilir. Bu ayrıntı izleyicileri videonuzu tıklamaya ikna ederler. Bu nedenle YouTube thumbnail tasarımınıza dikkat etmeniz YouTube izlenme oranlarınızı arttıracaktır.

youtube thumbnail yapma

Thumbnail Nasıl Olmalıdır?

YouTube kanalınızda paylaşmak istediğiniz gözde içeriğinizi pazarlayabilmenizin en iyi yollarından biri içeriği görsel anlamda desteklemektir. Bunun standart thumbnail özelliklerine uygun bir kapak resmi tercih etmeniz yararınıza olacaktır. YouTube SEO Çalışmaları açısından da thumbnail seçimi büyük önem taşır bu yüzden:

  • Küçük kapak resmini olabildiğince büyük olacak şekilde tercih edin.
  • 1280×720 çözünürlüğe sahip olan, 640 piksellik bir görsel seçiniz.
  • JPG, JPEG, GIF ya da PNG uzantısına sahip herhangi bir resmi kullanabilirsiniz.
  • Thumbnail boyutu maksimum 2 MB olmalıdır.
  • 16:9 oranlık ekran boyutuna entegre görseller oluşturmaya dikkat edin. Çünkü YouTube videolarında en çok bu standart tercih edilmektedir.
InstaTakipçi Thumbnail Örnekleri

Thumbnail Oluşturmanın En İyi Yolu Nelerdir ?

Thumbnail oluşturmanın en iyi yolu, videonuzla alakalı bir resim kullanmaktır. Örneğin; eğlenceli ve ilgi çekici olaylarla ilgili bir videonuz varsa, küçük resim için yüzünüzün eğlenceli bir ifadeyle çekilmiş bir fotoğrafını kullanmanız ilgi çekici olur. Bunu hazırlamak için gereken ekipmana veya zamana sahip değilseniz, videodan iyi bir ekran görüntüsü alıp küçük resim yani Thumbnail yapmak için kullanabilirsiniz. Kullanacağınız fotoğrafı seçtikten sonraki adım, küçük resmi çekici bir arka planla renklendirmek olacaktır. Konuyla ve küçük resim üzerinde olmasını planladığınız metinle uyumlu olması için arka plan için kontrast bir renk seçebilirsiniz.

Ayrıca arka plana bir desen ekleyerek küçük resminizi kolay bir şekilde renklendirebilirsiniz. YouTube ana sayfasında veya arama sonuçlarında bir video görüntülendiğinde, thumbnail biraz küçük görünür. Bu yüzden büyük, ilgi çekici ve güzel bir metin eklemek önemli bir ayrıntıdır. Metin, izleyicinin küçük resimdeki bilgileri çok net bir şekilde okuyabilmesini sağlayacak kadar büyük olmalıdır.

YouTube Thumbnail Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

YouTube küçük resim yapımı için göz ardı etmemeniz gereken birkaç ayrıntı olduğunu unutmayın. Bu noktada dikkat etmeniz gereken konulara odaklanarak, hedef kitlenize hitap eden vurgulu bir görsel oluşturabilir, idealinizdeki başarıyı sağlayabilirsiniz.

Etkileyici ve İlgi Çekici Bir Arayüz

İnsan gözleri, bir bilgisayar ekranında görünen yüzlere direkt olarak odaklanır. Bu, özellikle yüzler üzerinde ilgi çekici ve merak uyandırıcı bir ifade olduğunda doğrudur. Bu tür Thumbnails, insanları ifadenin arkasındaki neden hakkında meraklandırır ve sonuçta izleyiciyi videoyu tıklamaya ikna eder.

youtube thumbnail boyutu

Büyük ve Kalın Puntolu Metinler

YouTube Thumbnails, küçük bir boyutta görüntülenir. Yazı puntosunu daha küçük boyutlarda bile görünür kılmak için birçok YouTuber, küçük resimlerinde kalın yazı tipleri kullanır.

Metin Vurguları ve Yazıların Öne Çıkması

Küçük resmin üzerinde kullanılan metinleri vurgulamak için, zıt renklerde metin vurguları eklenebilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

YouTube Abone Sayısı Gizleme nasıl yapılır öğrenmek için yazımıza göz atın!

Thumbnail Yükleme Nasıl Yapılır?

YouTube kanalınızı oluşturduğunuzda, özel küçük resim seçeneği varsayılan olarak aktif olmayacaktır. Bu seçeneği etkinleştirmek için önce YouTube hesabınızı doğrulamanız gerekir. Doğrulama işlemlerinden sonra YouTube Thumbnails seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.

Ardından aşağıdaki işlem adımlarını uygulayarak videonuza kısa bir süre içerisinde küçük resim ekleyebilirsiniz.

  1. Yüklemek istediğiniz videoyu “Oluştur” seçeneğine tıklayarak kanalınıza yükleyin.
  2. Küçük resim seçeneği üzerinden Küçük resim yükle butonuna basarak, dosya seçip dilediğiniz resmi yükleyebilirsiniz.
YouTube Thumbnail Nasıl Değiştirilir?

YouTube Thumbnail Nasıl Değiştirilir?

Aylar önce yüklediğiniz videonun kapak görsellini güncelleyerek, mevcut gündeme entegre etme fikri size başarı sağlatabilir. Bu noktada Öne çıkan görseli istediğiniz zaman değiştirebilmeniz mümkündür. Aşağıdaki işlem adımlarını takip ederek, küçük resmi değiştirebilirsiniz.

  1. YouTube Studio üzerinden hesabınızı açın.
  2. Ana sayfada sol kısımda yer alan İçerik butonuna tıklayın.
  3. Küçük resmi değiştirmek istediğiniz videoyu seçin.
  4. Random şekilde oluşturulmuş kapak resmi seçerek Kaydet’e tıklayın.

Ayrıca sitemiz üzerinden Youtube kanal doğrulama hakkında bilgi alabilir ve hesabınızı büyütebilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube thumbnail, YouTube videolarını temsil eden küçük kapak resimleri ya da anlık görüntüler olarak nitelendirilebilir.

Öne Çıkan Görsel oluştururken videonuzu niteleyen bir ekran görüntüsü ya da canlı bir kesit tercih edebilirsiniz. Oluştur seçeneği üzerinden videonuzu yüklerken, istediğiniz kapak resmi de yükleyebilirsiniz.

Kapak resmi tercih ederken etkileyici bir alanı tercih edin. Resmen izleyicilerin rahat bir şekilde görebileceği büyük ve kalın puntolu video içeriği ile ilintili bir metin ekleyin.

YouTube için ideal thumbnail boyutu 1280×720 pikseldir.

Büyük ihtimalle telefon numaranızı doğrulamadığınız için ekleyemiyorsunuz. Telefon numaranızı hesabınıza ekleyip doğruladıktan sonra rahatça thumbnail ekleyebiliceksiniz.

Youtube Studio uygulaması üzerinden menüye tıklayın menüden videolar seçeneğine tıklayın daha sonra düzenlemek veya değiştirmek istediğiniz thumbnail’in üzerine gelerek düzenle tuşuna basın. Böylelikle thumbnail’inizi istediğiniz gibi değiştirip düzenleyebilirsiniz.

https://www.fenomist.com/youtube-thumbnail-indir aracımızı sizler için ücretsiz olarak yayına aldık. Hemen kullanmaya başlayarak ücretsiz ve hd kalitede youtube küçük görsellerinizi indirmeye başlayabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Thumbnail Nedir & Nasıl Yapılır? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 39 Ortalama: 5 )

2 yorum

  1. Hamit Okyar
    Hamit Okyar

    youtube thumbnaili nasıl yapılır sorusuna hazırlanmış faydalı bir blog yazısı 🙂

  2. Yahsi Ucar
    Yahsi Ucar

    YouTube Thumbnail Nedir yazınızı okudum gerçekten çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Çok teşekkürler