İsmimizi fenomist.com olarak değiştirdik! +12 yıllık marka adımız instatakipci.com fenomist.com olarak değişmiştir.
Daha Fazla

YouTube Video Yükleme Nasıl Yapılır ?

YouTube, 2005 yılında hayatımıza girmiş ve o günden bu güne kadar hızlı bir şekilde büyümeyi başarmıştır. Kullanıcılarının video yüklemeleri karşısında bir takım özellikleri yerine getirdikleri takdirde onlara hatırı sayılır miktarda paralar dahi dağıtmaktadır. Uygulamanın en güzel tarafı ise buraya yükleyeceğiniz bir tane videonun tutması durumunda son derece profesyonel bir şekilde bu uygulamadan para kazanma ihtimalinizin olduğudur. Uygulama genelinde yapılan pek çok ekstra durum söz konusudur. Bunlardan bir tanesi de kullanıcıların devamlı olarak sordukları YouTube video yükleme nasıl yapılacağı sorusudur.

YouTube’a yükleme yapabilmeniz için öncelikli olarak bir tane kanala sahip olmanız gerekir. Bu sayede video yükleyecek bir kanal elde edebilirsiniz. Programa üye olduktan sonra kısa zamanda kanal oluştur diyerek yeni kanalınızı yayın hayatına alabilirsiniz. Bunun dışında uygulamadan farklı yollarla para kazanma şansınızda bulunmaktadır.

YouTube, yüklediğiniz videoların izlenmesi karşılığında sizlere para da vermektedir. Ancak para kazanma özelliğinin aktif olabilmesi için bir takım kriterleri yerine getirmelisiniz. Sizlerden istenilen bu kriterler ise şu şekilde karşınıza çıkmaktadır.

  • Videolarınızın toplamda 4000 saat izlenmesi olması gerekir.
  • Kanalınızda 1000 tane abone olması şarttır.

Bu özellikleri sağladıktan sonra başvurunuz ile birlikte veya otomatik olarak YouTube videolardan para kazanmaya başlayabilirsiniz.

YouTube Videoları Bölümlere Nasıl Ayrılır? makalemizi de inceleyebilirsiniz

YouTube Video Nasıl Yüklenir?

YouTube kanala video yüklemek için iOS, Android ve bilgisayar üzerinden işlem yapabilirsiniz. Eğer bir kanalınız yoksa YouTube Kanal Açma yazımızda anlattığımız adımları takip edin. Böylece hesabınıza kolayca kanal açabilirsiniz ve videolarınızı yüklemeye başlayabilirsiniz.

Hangi platform üzerinden işlem yapmak istiyorsanız aşağıda anlatacağımız adımları izleyerek kolayca YouTube kanalınıza video yükleyebilirsiniz. Bilgisayar ile başlayalım.

Bilgisayar Üzerinden YouTube Video Yükleme

Aşağıdaki adımları izleyerek bilgisayar üzerinden YouTube kanalınıza video yükleyin.

  • Öncelikle video yüklemek istediğiniz YouTube hesabınızla YouTube Studio‘ya giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan “Oluştur” butonuna ve ardından “Video Yükle” butonuna basın.
  • Bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz videoyu seçin.

Daha sonra videoyu yüklemeden önceki ayarlara gelirsiniz. Bu kısımda videonun detaylarını, öğeleri kısacası nasıl görünmesini istediğinizi ayarlarsınız.

  • Detaylar kısmında başlık, tanım, küçük resim gibi ayarları düzenlersiniz.
  • Video öğelerinde altyazı, bitiş ekranı ekleyebilir, ayrıca farklı bir içeriği tanıtmak için kart ekleyebilirsiniz.
  • Çekler kısmında videonuz telif hakkı kontrollerine tabii tutulur. Bu kısımda sizin yapacağınız bir ayar bulunmuyor. Eğer telif hakkını ihlal eden bir durum söz konusu ise videonuzu yükleyemezsiniz.
  • Videonuzu nasıl yayınlamak istediğinizi ve son kontrolleri Görünürlük kısmında seçtikten sonra Kaydet’e basarak videonuzu yayınlayabilirsiniz.

YoutTube Studio Kanal Kontrol Paneli’nde sol menüde “İçerik” kısmına gelerek yüklediğiniz videoları inceleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Bir seferde en fazla 15 adet video yükleyebileceğinizi unutmamalısınız.

iOS ile YouTube Video Yükleme

Şimdi iOS telefonunuzda uygulama üzerinden YouTube kanalınıza video yükleme adımlarını paylaşalım.

  • Uygulamada hesabınızı açın.
  • Alt menünün ortasında yer alan + butonuna basın.
  • “Video Yükle” seçeneğine tıklayın.
ios youtube video yükleme
  • Tüm fotoğraflara erişime izin verin ya da fotoğraf seçin seçeneğine basın. (Daha sonra Ayarlar’dan bu seçeneği değiştirebilirsiniz.)
  • Yüklemek istediğiniz videoyu seçin.
  • Videonun dilediğiniz kısmını kesip ayarlama yapabilirsiniz.
  • İleri dediğinizde ses, metin, zaman ve filtreler ile videonuzu istediğiniz gibi şekillendirin.
  • Daha sonra görünürlüğü ayarlayın. Kitleyi seçin. Yorumları ayarlayın. Tüm ayarlarınız tamamsa video yükle’ye dokunarak videonuzu yükleyin.
ios ile youtube uzun video yükleme

Yüklemek İstediğiniz video 60 saniyeyi aşmıyorsa, kare veya dikey en boy oranına sahipse kısa video yani “shorts” olarak yüklenir. Eğer dikey bir video yüklüyorsanız videonuz otomatik olarak kısa video olarak yüklenecektir.

Android ile YouTube Video Yükleme

Android telefonunuzu kullanarak YouTube video yüklemek yine benzer adımlara sahiptir.

  • YouTube uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.
  • Oluştur’a ardından Video Yükle’ye tıklayın.
  • Yüklemek istediğiniz video dosyasını seçin ve İleri butonuna dokunun.
  • Videonuzda istediğiniz değişiklikleri ve ayarları yapın.
  • Kitle belirleyin, ayrıntılar ekleyin ve “Yükle” butonuna dokunun.

Video yükleme özellikleriyle iligli daha ayrıntılı bilgi için YouTube Yardım sayfasından destek almayı deneyebilirsiniz.

Yükleme ile Yayınlama Arasında Fark Var Mı?

Evet. YouTube’un ilettiği bilgiye göre hesabınızda bir videoyu yüklediğinizde o video dosyasını YouTube’a aktarmış olursunuz. Videoyu yayınladığınızda ise erişimi olan herkese açık hale getirmiş olursunuz.

YouTube Uzun Video Nasıl Yüklenir?

YouTube uzun video yükleme adımlarının kısa video yükleme işleminden pek de farkı yoktur. Bilgisayar, Android ve iOS kullanarak video yükleyecekseniz aslında yukarıda adımları uygulayabilirsiniz. Sadece uzun videolar için birkaç ipucu iletmemizde fayda var.

Bunlar:

  • Doğrulanmamış bir hesabınız varsa en fazla 15 dakika uzunluğunda video ekleyebilirsiniz.
  • 15 dakikadan daha uzun videolar yüklemek için hesabınızı doğrulamanız gerekmektedir. Google hesabınızı doğrulamak için:
    • Kanal Kontrol Paneli’ne girin. Burada telefonunuza gelen kodu girerek hesabınızı doğrulayın.

YouTube Maksimum Video Yükleme Boyutu Nedir?

YouTube kanalınıza yükleyeceğiniz videolarınızın dosya boyutu maksimum 256 GB olmalıdır. Uzunluğu ise maksimum 12 saat ile sınırlandırılmıştır. Yeni güncelleme ile 12 saatten uzun ve 256 GB’dan büyük boyutta videolar maalesef yükleyemezsiniz. Eğer YouTube’da 12 saatten uzun videoya denk geldiyseniz, muhtemelen eski bir video izliyorsunuzdur.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube’un Yeni Özelliği
YouTube’un Yeni Özelliği "Hype" Nedir?

YouTube kısa süre önce küçük çaplı video içerik üreticilerine daha fazla topluluk desteği sağlamak için YouTube Hype aldı yeni bir stratejiyi test ett...

YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi
YouTube Shorts Para Kazanma Rehberi

Türkiye’de ve Dünyada en yaygın ücretsiz video yayınlama platformu olan YouTube, yakın zamanda bizleri YouTube Shorts ile tanıştırdı. Kelime anlamı ‘’...

Video dosyanızın boyutu 256 GB’dan yüksek ise dosyanızı sıkıştırmalısınız. Boyutu küçülen dosyanızı rahatlıkla YouTube’da paylaşabilirsiniz.

Sıkıştırma konusunda YouTube’un önerisi: Popüler görüntü sıkıştırma yöntemlerden biri olan H.264 codec’ini kullanmak.

Yukarıdaki gibi kısa süre içerisinde YouTube’a video yükleyebilirsiniz. Ancak burada sizinle paylaşmamız gereken en temel şeylerden bir tanesi ise yüklediğiniz videoların kaliteli olmasını sağlamaktır. Çünkü günümüzde artık video kalitesi de izlenmesi noktasında çok büyük bir etkendir. YouTube HD video yükleme özelliği ile birlikte sizlerde bu platformdan oldukça büyük paralar kazanabilirsiniz.

Youtube Yüksek Kalitede Video Yükleme

YouTube Yüksek Kalitede Video Yükleme Nasıl Yapılır ?

YouTube 4K video yükleme veya HD video yükleme işlemleri için video format ve kalitesinin belirtilen ölçülerde kaydedilmiş olması gerekmektedir. Buna rağmen kanalınıza video yüklediğinizde düşük kalitede geldiğini mi fark ettiniz? YouTube’un bu konudaki açıklaması şu yönde: Hesabınıza bir video yüklediğinizde ilk olarak düşük kalitede yayınlanır. Bunun sebebi video yükleme işleminin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktır. Yüksek kaliteli versiyonların yüklenmesi biraz zaman alır. Hatta bu süre birkaç saati bulabilir. Yüksek çözünürlük işlemesi tamamlandıktan sonra kanalınıza yüklediğiniz videonuz düşük kalitede görünmeyecektir.

Video kalitesini şu adımlarla kontrol edebilirsiniz:

  • Kanalınıza yüklediğiniz videoyu YouTube’da açın.
  • Videonun sağ altında Ayarlar’a basın.
  • Kalite’yi seçin. Videonun sahip olduğu yüksek kalite seçeneklerinin gelmiş olması gerekiyor.

YouTube’da uzun videolar yükleme işlemi yaptıktan sonra yapmanız gereken şey onu tam anlatır bir ekran resmi seçmektir. Bununda profesyonel olarak hazırlanması sizler için ekstra güç demektir. Çünkü seyirciler öncelikli olarak sizin video kapak resminizi görecek ve ilgisini çekerse videonuza göz atacaklardır. Eğer sizde bu platformdan para kazanmak istiyorsanız kaliteli, güzel ve yararlı videoları hazırlamaya hemen başlayın.

YouTube Shorts İzlenme sayınızı artırmak istiyorsanız mutlaka yazımıza göz atın!

YouTube Destek kategorisi ile YouTube’da yaşadığınız tüm sorunları çözün.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube tamamen ücretsiz bir şekilde videolar paylaşabileceğiniz ya da izleyebileceğiniz bir uygulamadır. Yeni gelen güncellemeler ile ücret ödeyerek premium sahibi olabilirsiniz.

YouTube üzerinden videolar paylaşarak izlenme miktarınıza göre para kazanabilirsiniz. İzlenme ve Abone sayılarınız ne kadar fazla ise o kadar fazla kazanç elde edebilirsiniz.

YouTube paltformuna videolar yüklemeniz internet hızınız ile doğru orantılı olacak şekilde hızlı ya da yavaş olabilir. Bu nedenle uzun videoları yüklemeniz zaman alabilir.

YouTube kanal oluşturmak ve içerik paylaşmak herhangi bir ücrete tabi değildir.

YouTube üzerinden en çok tercih edilen ve etkileşim kazanan içerik türleri, çocuk içerikleri, inceleme ve eğlence içerikleridir.

YouTube kanalınız üzerinden takipçilerinize canlı yayın yapabilirsiniz.

Enes Bulut

Yazılar: 467

Ben Enes Bulut, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık bölümünü tamamladıktan sonra İçerik Yazarlığı ve Editörlük alanına yöneldim. Bu alanda yaklaşık 6 yıldır Instatakipci.com bünyesinde çalışıyorum. Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlık alanım olmak üzere birçok konuda özgün ve özel... Devamını Oku

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Video Yükleme Nasıl Yapılır ? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 23 Ortalama: 5 )

3 yorum

  1. Mustafa
    Mustafa

    Süpersin abem ellerine sağlık

  2. Enes yelken
    Enes yelken

    Youtube Video Yüklemek İçin Para Vermek Gerekir mi?

  3. Yakup Yılmaz
    Yakup Yılmaz

    Youtube’da En Çok Tercih Edilen İçerik Türü Nedir? Ellerinize sağlık çok güzel içerik bu arada. 😀